Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan jeg fryse rotmos?

#1

Polyanna sa for siden:

Nå merker jeg at jeg blir litt overmannet av all maten fra Kolonihagen - jeg tror nok et annenhver-uke-abonnement vil passe oss bedre. Grønnsaksskuffen er overfylt av gulrøtter, persillerøtter (? eller noe som ligner?) og poteter, og jeg lurte på om jeg skulle lage en diger batch med en deilig rotmos og fryse ned? Går det an?

Og med det samme: All denne kålen (rød og grønn og jegvetikkehva), kan jeg lage kålruletter av alt sammen og fryse det også?


#2

Observatøren sa for siden:

Så effektiv du er. Skal du føde snart? :knegg:

:sorry:

Jeg har blandede erfaringer med å fryse retter med potet i, dessverre. Men du kan jo bare kutte gulrøttene i skiver og forvelle dem? Da slipper du jo også lang tining av mos.


#3

linka-mor sa for siden:

Jeg har kuttet gulrot, kålrot og purre opp i poser som jeg fryser ned. Taes opp og has rett i den kokende suppen eller lapskausen. Er helt flotte og gode enda :nikker:


#4

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke prøvd, men jeg kan egentlig ikke tenke meg at det vil gå bra å fryse rotmos. Dessverre. Men det kan hende jeg tar feil.


#5

DM sa for siden:

Man fryser jo ned både lapskaus og fårikål med greit resultat, så hvorfor ikke?


#6

Stikka sa for siden:

Jeg synes også potetmos som har vært frossen er god, så hvorfor ikke rotmos.


#7

Chanett sa for siden:

Jeg har i alle fall frøset kålrabistappe med hell


#8

Polyanna sa for siden:

Yess! Da velger jeg å tro på dere som tror det går bra. :glis:

Tror jeg koker og moser, og så kan jeg vel tilsette melk/fløte/smør og sånt når det skal serveres.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.