Ja, jeg mener jeg har fikset en oppskrift på melkefrie muffins greit (jeg bytter ut smøret med melkefri margarin og melken med eplejuice, skal testbake i dag tror jeg). Men hva i all verdens navn og rike skal jeg ha oppå? Muffins=smørkrem i mitt hode. Og da helst med ekte smør.
Jeg gjorde det enkelt og stivpisket en eggehvite sammen med melis og litt juice. Da fikk jeg til å bruke sprøytetopp. Søtt som bare det, men det funket..
Takk for tips, er i googlingen :)
Lyse muffins, skal brukes i en barnebursdag.
Kaija: Ja, jeg bruker også ren melisglasur noen ganger, men jeg liker all toppingen. :nam: (Det er ikke verre enn at jeg lager de slik og så lar jeg være å spise noen selv - det er kanskje det beste når jeg tenker meg om ... :flau: )
Du kan egentlig bruke de fleste syltetøyene. Det blir veldig godt. Men husk at det er frø i mange av dem, hvis du skal sprøyte. Frøene setter seg fast hvis sprøytetuppen er liten. :BTDT:
Tusen takk for tips alle sammen! I dag gleder jeg meg til å dra i matbutikken - det er ikke ofte det skjer. For å se hva de har og så testbake litt. Tror det blir en bra mandag i dag. :nam:
150 gram romtemperert/mykt smør (Blå soft flora)
250 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 ts varmt vann
konditorfarge - alt etter hvilken farge du vil ha på glasuren
Smør og melis røres luftig og kremet med en mikser
Tilsett vaniljesukker og varmt vann, og rør litt til.
Så tilsetter du evt farge(r), eller en smeltet sjokoladeplate som er kjølt litt ned og fortsatt er flytende, men ikke varm.
Sprøyt eller smør på, og pynt med valgfri pynt (jeg pleier å strø på sånn flerfargede sukkerstriper, pass på en god del kakepynt har gluten og melk i seg, jeg kan sjekke merket om du er interessert).
Mange gode tips om melkefri topping på muffins i en ny bok som kommer denne uken: Frie kaker. Kunsten å bake supergode kaker uten melk/mel/egg/sukker, av Anne Spurkland. Utgitt på Spartacus. :ja:
Jeg brukte Passion 4 Baking sin Angel Feather Icing da jeg skulle lage melkefri topping til køppkeiks til en konfirmasjon.
Jeg hadde verken kremortartari eller corn syrup, men brukte granskuddsirup (vanlig lys sirup funker helt fint det også) og askorbinsyre (her kan en knust c-vitamin, sitronskvis eller noen annen syre også brukes).
Prøver du deg på denne, så husk for all del å miks over vannbad til sukkeret er oppløst, eller så holder de sukkerkornene seg der for evig.