Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefri toppings på muffins? Tips ønskes

#1

him sa for siden:

Ja, jeg mener jeg har fikset en oppskrift på melkefrie muffins greit (jeg bytter ut smøret med melkefri margarin og melken med eplejuice, skal testbake i dag tror jeg). Men hva i all verdens navn og rike skal jeg ha oppå? Muffins=smørkrem i mitt hode. Og da helst med ekte smør.

Noen tips, snille? :vilha:


#2

Salt sa for siden:

Melkefri Melange, melis og smakstilsetning?


#3

him sa for siden:

Tusen takk! :) Jeg tenke på det, men så tenkte jeg at margarinsmaken kom til å bli for fremtredende. Hvilken smak vil du anbefale?


#4

Stikka sa for siden:

Royal icing med lime i steden for sitron. Det er veldig godt. Marshmallow fluff er også godt å bruke som glasur.


#5

Salt sa for siden:

Hva slags muffins er det, og hva slags anledning skal det brukes i?


#6

Kaija sa for siden:

Jeg er gammeldags, og bruker som regel bare vanlig melisglasur, evt. med farge i.


#7

Snuppa sa for siden:

Jeg gjorde det enkelt og stivpisket en eggehvite sammen med melis og litt juice. Da fikk jeg til å bruke sprøytetopp. Søtt som bare det, men det funket..


#8

him sa for siden:

Takk for tips, er i googlingen :) Lyse muffins, skal brukes i en barnebursdag.

Kaija: Ja, jeg bruker også ren melisglasur noen ganger, men jeg liker all toppingen. :nam: (Det er ikke verre enn at jeg lager de slik og så lar jeg være å spise noen selv - det er kanskje det beste når jeg tenker meg om ... :flau: )


#9

Salt sa for siden:

Eple, kanskje?

Pisk sammen 250 gram romtemperert melange med ca 1 dl eplemos (8 ss). Ha i melis, ca 5-6 dl. Ha evt. også i 1,5 ss kanel.


#10

Salt sa for siden:

Du kan egentlig bruke de fleste syltetøyene. Det blir veldig godt. Men husk at det er frø i mange av dem, hvis du skal sprøyte. Frøene setter seg fast hvis sprøytetuppen er liten. :BTDT:


#11

him sa for siden:

Nam, det hørtes godt ut!

Tusen takk for tips alle sammen! I dag gleder jeg meg til å dra i matbutikken - det er ikke ofte det skjer. For å se hva de har og så testbake litt. Tror det blir en bra mandag i dag. :nam:


#12

Salt sa for siden:

Jeg ser jeg skrev feil! Jeg bruker ca 1 dl syltetøy (8 ss), ikke 2! :sorry:


#13

DM sa for siden:

Jeg pleier å bruke denne:

Amerikansk glassur:

150 gram romtemperert/mykt smør (Blå soft flora)
250 gram melis
1 ts vaniljesukker
1 ts varmt vann
konditorfarge - alt etter hvilken farge du vil ha på glasuren

Smør og melis røres luftig og kremet med en mikser
Tilsett vaniljesukker og varmt vann, og rør litt til.

Så tilsetter du evt farge(r), eller en smeltet sjokoladeplate som er kjølt litt ned og fortsatt er flytende, men ikke varm.

Sprøyt eller smør på, og pynt med valgfri pynt (jeg pleier å strø på sånn flerfargede sukkerstriper, pass på en god del kakepynt har gluten og melk i seg, jeg kan sjekke merket om du er interessert).


#14

Dragen sa for siden:

Eplebiter, sukker og kanel.

Eplebiter, sukker, mandler og kanel.

Valnøttbiter. Nonstopbiter.


#15

DM sa for siden:

Men det er jo så kje-edelig. :knegg:

#16

johnlin sa for siden:

Mange gode tips om melkefri topping på muffins i en ny bok som kommer denne uken: Frie kaker. Kunsten å bake supergode kaker uten melk/mel/egg/sukker, av Anne Spurkland. Utgitt på Spartacus. :ja:


#17

Nextlife sa for siden:

Jeg brukte Passion 4 Baking sin Angel Feather Icing da jeg skulle lage melkefri topping til køppkeiks til en konfirmasjon.

Jeg hadde verken kremortartari eller corn syrup, men brukte granskuddsirup (vanlig lys sirup funker helt fint det også) og askorbinsyre (her kan en knust c-vitamin, sitronskvis eller noen annen syre også brukes).
Prøver du deg på denne, så husk for all del å miks over vannbad til sukkeret er oppløst, eller så holder de sukkerkornene seg der for evig.


#18

him sa for siden:

Takk for tips! På grunn av det du skrev så fikk jeg mannen til å kjøpe geletopper. Men jeg rakk ikke å prøvebake i går, får muligens prøve i dag.

Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.