Jeg har begynt å få en del bestillinger på kaker nå, og tenker at jeg kanskje bør lage meg en side på FB, eller en blogg. Men så var det dette med navn, da.
Jeg kjenner at jeg ikke har så veldig lyst på "Fornavns kaker", liksom.
Jeg syns du bør starte egen avdeling i Trondheim. :nemlig:
Og om du klarer å lage oreokake prikk lik som oreokaken skal være, så har du en eviglang kunde i meg.
Oreokake er godt, men de du får kjøpt på Egon er best. Og før hadde de dem på smartclub. SmartClub forsvant. :leppe:
Det er ikke krav til kjøkken før man aktivt annonserer. En FB-side eller blogg for å vise frem det jeg lager kvalifiserer vel ikke som annonsering, vil jeg tro?
I det du produserer mat (her kommer kaker under det som kalles lett bedervelige matvarer) for salg er det det.
Det er et enormt strengt og omfattende regelverk for dette, og det stilles høye krav til lokaliteter og hygiene.
Heldigvis og takk og pris for at det er slik, hvilke tilstander skulle man se for seg om enhver kokke/bakeglad person skulle begynne å lage mat og selge hjemmefra?
Du misforstår. Det skal ikke stå noe om salg på sidene. Som jeg skrev lenger over her er det for å vise frem det jeg lager. Ikke for å selge fra sidene. Jeg har aldri solgt en eneste kake til andre enn venner og familie.
Jeg misforstår med vilje.
Jeg synes det er utrolig at enhver kan hive seg rundt å gjøre slikt, med tanke på hvilken utdannelse og hvilket regelverk som ligger bak det å utøve i en slik bransje.
Det er en grunn til at konditorer har flere års teori og læretid, og det er også viktige grunner til at hygienforskriftene for slike bedrifter er så strenge som de er.
At noen skal kunne ta snarveier og ha kommersiell virksomhet på eget kjøkken er undergravende både for faget og regelverket.
Det er faktisk lov å selge ting uten at man har firma, godkjenninger og det ene og det andre. Det er tillatt å selge ting man lager på hobbybasis. Men alle må være klar over hva det dreier seg om, og driften skal ikke ha "forretningsaktig preg".
Jeg skjønner litt av hva Nextlife mener, og vil nok definere en åpen blogg eller facebookside som markedsføring. Så lenge du viser frem kakene dine offentlig og folk deretter henvender seg til deg for å få kjøpe, så vil jeg tro at det sorterer under kommersiell virksomhet.
Jeg syns uansett du er så flink til å bake, at jeg unner deg suksess med dette. Det finnes mange "prepareringskjøkkener" i Oslo hvor det går an å leie seg inn, kanskje det kan være en idé? Hvordan gjør jentene bak Cupcakes & Cava det?
Men i det man lager seg en FB-side og blogg, med bilder og beskrivelser av varene sine, så synes jeg man i beste fall befinner seg i en gråsone mtp. hobbybasis. Jeg antar at det ikke bare er tantene til Salt som skal ha tilgang?
Ja, men det er ikke spesielle produksjonskrav til å strikke sokker. Deet er jo det som er problematisk her, at med en gang man skal lage og selge matvarer utover privatsfæren, så er det strengere krav.
Så vidt jeg har skjønt på Sokk så er dette et steg på veien til å lage en karriere av kakebakingen.
Og som sagt så jobber jeg med saken om å enten få godkjent kjøkken her, eller leie lokaler borti høgget her, og ha kafe / produksjon der. Men enn så lenge, også som sagt, så selger jeg til venner, bekjente og familie, for knapt mye mer enn det ingrediensene koster. Og da fordi noen har spurt om jeg kan gjøre det. Jeg vil ikke kalle det noe annet enn hobbybasis der jeg er nå.
Jeg syns det er helt uproblematisk så lenge man ikke gi inntrykk av at dette er en bedrift som opererer innenfor de gjeldende standardene. Så kjøper man ikke kaker der om man er redd salt-bassilusker.
Dersom sidene fremstår som en nettbutikk og gir inntrykk av å være profesjonell syns jeg det er helt ugreit, derimot.
Ja, de har sagt at det er greit slik hun driver nå, uten aktiv annonsering. Da er nemlig spørsmålet om en facebookside og en blogg kan regnes som "aktiv annonsering".
Lykke til! Jeg er elendig på navn, så noe bidrag fra meg blir det dårlig med, men jeg håper du lykkes. Cupcakene ser ihvertfall lekre ut og det må være ett marked for ett slikt firma i Norge.
Sånn for å ikek bidra til mer avsporing fra Salt spør om, så vil jeg gjenta at jeg syns det er superflott om du greier å gjøre dette til en bedrift, for jeg kan godt tenke meg å kjøpe kaker av deg.
Jeg syns det er fint med et norskt navn, og kanskje ikke alt for sukkersøtt? Tenker det kan bli litt mye sammen med de søte kakene. ;) Jeg syns godt du kan bruke nicket ditt herifra, Salt&Søtt er jo godt sammen!
Hva er yndlingskaken din? Kanskje et ordspill på denne?
Salt passer jo litt inn i varekategorien din. :jupp:
Søtt&Salt, evt Søtt av Salt. Eller bytte ut "av" med "by", og gjøre det som designerne! Søtt by Salt.
Kjøpaoreokake er ikke så godt :skuffet:
Jeg skal få bakt ei kake til deg en gang altså, det har vært et tankeprosjekt i ett år nå :knegg: Men da må du be meg på kaffe eller no.
Jeg håper du får det til Salt, men jeg tror også du skal prøve holde deg unna cupcake-navnet.
Den Oreokaka fra Egon er jo Pfy. Da er Peppes sin mye bedre. Men den hjemmelagde er best. Alle gutta i familien her vil heller ha den enn vanlig sjokoladekake. Og jeg baker den gladelig. :D Skal lage den til konfirmasjon til helgen.
Salt, har du laget en nettside? Jeg vil gjerne se på kakene dine. :)
Salt, jeg synes absolutt at du skal begynne å produsere for salg. Du fikser helt sikkert å holde deg innenfor regelverket osv. Mange flere av oss jenter burde tørre å satse.
Denne unge gründeren sier at hun ikke en gang var spesielt flink til å bake før hun satte i gang. Likevel høres det ut som hun er i ferd med å gjøre suksess. Det kan sikkert du også gjøre!
PS! Det er helt ok å bruke blogg og Facebook til å markedsføre. Trillioner av andre gjør det. Men det er viktig å fremstå som profesjonell, så ikke fortell at du gjør det hjemme på kjøkkenet (om det er det du gjør).
Har ikke noe navneforslag, men sjekk litt rundt hvis du lander på Salt & Søtt eller motsatt. Det er brukt tidligere og jeg erindrer at det har vært litt styr rundt det navnet tidligere.
(og i motsetning til de fleste andre er jeg skrudd sammen sånn rart at jeg faktisk nesten aldri har lyst på kaker, så jeg overlevde fint å se alle de lekre bildene uten å gå amok i egne skap) :humre: