Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Masse gule plommer - hva gjør jeg?

#1

Mamarazzi sa for siden:

Vi overtok et hus i fjor sommer, og i hagen er det et plommetre med masse gule plommer. De er litt mindre en vanlige "blåplommer", men smaker godt.

Nå har jeg plukket til den store gullmedaljen, og enda har jeg masse igjen... Hva gjør jeg? Holder de seg i kjøleskapet noen dager?

Kan jo lage syltetøy av noe, samt spise litt selv. Gir bort en kilo eller noe til foreldrene mine også. Kanskje vesla og venninnene kan sette opp en liten salgsbod i gata og selge for 10 kroner posen?

Innspille til noe godt å lage av dem?? Synes det er for ille å kaste det som blir til overs...


#2

Nextlife sa for siden:

Jeg pleier å dele de i 2, ta ut steinen og singelfryse.
Ypperlig å ta frem å hive i ei form, tilsette litt brunsukker, anisfrø, vaniljestang og ovnsbake. Serveres med f. eks vaniljeis.



#4

Mamarazzi sa for siden:

Takk for tips, jenter! :riktig:


#5

maggypop sa for siden:

Hermetiserte plommer er kjempegodt.
Jeg drømmer fortsatt om paien med hermetiserte plommer jeg smakte for 20 år siden. Plommene hadde et hint av mandelsmak, sikkert fordi de var hermetisert med stein.


#6

Stine-mor sa for siden:

Åh! Plommer! Selge til meg! :hyper:
[font=Comic Sans MS][/font]
:namminammplommer:


#7

Mamarazzi sa for siden:

Komme opp og plukke?? :blunke:


#8

Tallulah sa for siden:

Gule plommer er genialt til chutney. Jeg tror jeg aldri har fått det med blå?


#9

kokosbolle sa for siden:

Jeg har rødrosa plommer som smaker veldig godt. Må huske å plukke de i dag, ellers blir de ekstremt overmodne.


#10

Stine-mor sa for siden:

:jupp:


#11

kokosbolle sa for siden:

:gal: Jeg har plukka rundt halvparten av plommene på treet i dag. 7,7 kg! :dåne: Det blir mye syltetøy.

Hva bruker man egentlig sånn chutney til, om jeg får ånden over meg og lager noe sånt og?



#13

kokosbolle sa for siden:

Hm, vi spiser veldig lite av det.

Mener å ha lest noe om at det er godt til oster? Vi spiser mer av det hvertfall.


#14

M@M sa for siden:

Var litt heldigere enn meg du da. Skulle plukke i går, men da hang det bare tomme skinn igjen på treet. Vepsen hadde hatt fest i helgen...

Plommesyltetøy er nam! Passer veldig godt i rullekake også. Mannen laget saft i fjor, men den var det ikke så mange som likte.


#15

Palmen sa for siden:

Ta medpå jobben or å glede kollegaene dine! :ønsker meg kolleger med plommetre:


#16

Chanett sa for siden:

Plommesyltetøy og plommesaft.


#17

Obelix sa for siden:

Likør.


#18

kokosbolle sa for siden:

Har laget plommesyltetøy av 4 kg nå. Ble 12 bokser, og veldig godt. :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.