Vi overtok et hus i fjor sommer, og i hagen er det et plommetre med masse gule plommer. De er litt mindre en vanlige "blåplommer", men smaker godt.
Nå har jeg plukket til den store gullmedaljen, og enda har jeg masse igjen... Hva gjør jeg? Holder de seg i kjøleskapet noen dager?
Kan jo lage syltetøy av noe, samt spise litt selv. Gir bort en kilo eller noe til foreldrene mine også. Kanskje vesla og venninnene kan sette opp en liten salgsbod i gata og selge for 10 kroner posen?
Innspille til noe godt å lage av dem?? Synes det er for ille å kaste det som blir til overs...
Jeg pleier å dele de i 2, ta ut steinen og singelfryse.
Ypperlig å ta frem å hive i ei form, tilsette litt brunsukker, anisfrø, vaniljestang og ovnsbake. Serveres med f. eks vaniljeis.
Hermetiserte plommer er kjempegodt.
Jeg drømmer fortsatt om paien med hermetiserte plommer jeg smakte for 20 år siden. Plommene hadde et hint av mandelsmak, sikkert fordi de var hermetisert med stein.