Rundt kl. 14 i dag smurte jeg på endel skiver. Men det var minimalt som ble spist. La de resterende i kjøleskapet til kveldsmaten. Det er fortsatt endel igjen. Kan jeg sende dem i matpakken til storesøster i morgen, eller er de for gammel da?
Det er en smakssak. Mange vil synes de smaker tørt og lite apetittelig. Men det er ikke helseskadelig i det hele tatt, hvis du tenker på bakterieutvikling.
Påsmurte brødskiver holder seg i dagevis. Selv uten kjøleskap. For få uker siden skulle jeg gå noen dager på Hardangervidda, og da smurte jeg en drøss med skiver onsdag kveld. Pakket dem i plast, frøs dem ned, og pakket dem i sekken morgenen etter. Søndag ettermiddag gumlet jeg fremdeles på skiver fra onsdag. Funket helt fint, det.
Spørs litt hva som er på skiva, men mye kan også fryses ferdig påsmurt, godt innpakket. Ost, pølse osv. Grønt på skiva blir IKKE fint - typ agurk, salat, tomat.
Jeg sparer ikke på gnagde skorper, men er det skiver som ikke er spist blir det pakket fint inn i tett plast og servert ved neste leite.