Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Eggformer og pølseutstikker - bento - spørsmål

#1

Charlie sa for siden:

Har endelig fått Bentoutstyret mitt! :ja: Eggformer, pølseutstikkere og sånne små coctailpinner med dyr.

Eggformene gikk jo noenlunde greit å bruke. Merker jo at egg har forskjellig størrelse, så noen skviser litt ut på kanten og er vanskelig å lukke ,mens en av formene er litt stor og må ha store egg for å få avtrykk. Men nå har vi lært.....

Vi gjorde dette i går, og hadde noen egg til overs av dem vi formet. Er det bare meg, eller mister de mønsteret litt hvis de blir liggende? Altså at de popper ut i sin naturlige eggform hvis de får sjansen?! (høres ut som et eggdyr, det der... :D )

Jeg var klar over at pølseutstikkerne kanskje ikke funket optimalt (du legger en pølse bit i forma, trykker til, og vhis har du f.eks. en tulipan - liksom, ihvertfall). Jeg brukte wienerpølsebiter, og syns ikke de ble så stukket ut, mer smæsha.. :eek: Jeg har lest et eller annet sted at japanske pølser er forskjellige og at derfor virker ikke disse utstikkerne likt, Hvordan er japanske pølser - kanskje det ikke er skinn på dem? For det virket som om det var pølseskinnet som gjorde at mønsteret ble "dratt" så man egentlig ikke så annet enn at det var stukket i dem. slett ikke "stukket ut" :cool:.

Jaja, det er jo gøy for unga....

Tar gjerne tips til andre ting jeg kan bruke egg molds og pølseutstikker til. Akkurat risballer er ikke aktuelt tror jeg. Onigiri.... :)


#2

Pebbles sa for siden:

Hva med å bruke grillpølser eller biter av middagspølse uten skinn?


#3

Charlie sa for siden:

Grillpølse, ja- DE har ikke skinn! Takk! :blomst:


#4

Tallulah sa for siden:

Nei, eggene popper ikke tilbake om du avkjøler dem skikkelig.. Men om de fremdeles er varme og ligger i klem i matboksen, så kan jo det også endre formen deres.


#5

Mrs. Longbottom sa for siden:

eggene må avkjøles skikkelig i formen, ja, ellers popper de tilbake. Til pølseformene må man bruke grillpølser, og så må pølsene koke lenge etter utstikking, gjerne opptil 10 minutter.


#6

Charlie sa for siden:

Skal de KOKE etter utstikking? Det ante jeg ikke. Alt står på japansk på posen.. :fnise: Blomst er sendt, LilleBulla!


#7

Mrs. Longbottom sa for siden:

Jupp, da åpner liksom formen seg, og de blir kule. men de må koke mer enn et par minutter, ellers går de tilbake igjen :-)


#8

Serafin sa for siden:

Har noen bilder av disse pølseutstikkerne?!


#9

Charlie sa for siden:

Her er et eksempel:


#10

Blomst sa for siden:

Jeg bruker også grillpølser, men visste ikke at de skulle kokes etterpå :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.