Denne skal jeg lage i morgen. Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere:
4 porsjoner:
1 kg kylling overlår (bruker 2 kyllinglår til hver)
6 poteter
2 rødløk
½ potte frisk rosmarin
Marinade:
1 sitron, saft og skall
3 ss olivenolje
1 båt presset hvitløk
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper
Gratinering:
100 g Chevre
3 dl kremfløte
I stekeovn ved 225 grader i 30-40 minutter
(Må sjekke om potetene er ferdig)
Bland marinaden i en bolle. Legg i kyllingstykkene og vend dem godt i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes. Skrell poteter og del dem i (ikke for store) båter. Rens og skjær løken i båter. Legg kyllingbitene i en smurt ildfast form. Vend løk og poteter i resten av marinaden og ha alt i formen.(Jeg legger kyllingbitene øverst.) Så langt kan vi forberede. Ved servering: Strø på finhakket rosmarin og stek retten midt i ovnen til kyllingen (og potetene) er ferdig.
Skjær kanten av osten og mos den i fløten. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over kyllingen og gratiner til osten har fått en fin gyllen farge.
Jeg kjøpte 2.5 kilo kyllinglår (rå) frosne på Spar fra Frior til 89,-!!! Billig!
Jeg planla 2 lår pr person. Har man forrett og dessert holder det nok med ett (om du får plassproblemer i formen).
Jeg brukte langpannen i komfyren.
La potetene og løken rett i (hadde smurt den først) så la jeg den marinerte kyllingen over og helte resten av marinaden over der. Og rosmarinen over det hele.
Mens dette stekte i 30 min tok jeg chevren (mykest om den er romtemperert) og knødde i fløten. Så helte jeg dette over kyllingen når det var godt 30 min. Da trengte den bare ca 5 min før det ble gratinert.
Jeg lagde denne i går, og det var godt, men neste gang skal jeg bruke vanlig løk i stedet for rødløk, og ha betydelig mer hvitløk i, trur eg. Og kanskje litt mindre sitron.
Jeg hadde tenkt til å lage denne påskeaften, men så fant jeg så mange forskjellige Chevre i butikken at jeg ble usikker. Valgte å lage en appelsinglasert kylling i stedet.
Men til en annen gang: hva slags Chevre velger dere?
Noen var i posjonspakninger og var runde og store.
Andre var i en rund pakke og den jeg kjøpte var i en firkantet plastikkpakke og så ut som den var i biter.
Jeg kjøpte den som var 100 g og var pakket som en liten runding. Tok den for den var i riktige størrelsen. :enkel: Et tips kan være å spørre de i ostedisken. Tror egentlig at det ikke spiller noen stor rolle.
Men jeg er ikke flink med slikt. (Oster altså).
Denne må jeg prøve! Med kyllingfileter da, så slipper jeg å styre med å renskjære lår og sånt mens jeg spiser. lat Høres himmelsk ut.
Kanskje det blir godt med appelsin i stedet for sitron? Jeg elsker kombinasjonen kylling og appelsin.
Herregud. Jeg pleide å være kjent for å lage god mat. Pleide. Nå har jeg ikke laget mat på 6 måneder, av ymse grunner. Nå kan jeg ikke lage mat lenger, tydeligvis.
Ikke greide jeg Glitters parmesankylling. OG jeg har prøvd to ganger.
Ikke greide jeg denne retten heller. Var ikke nok marinade, så jeg måtte lage dobbel porsjon. Selv det var lite til å dekke lårene. Så jeg hadde grønnsaker og kylling i en form og helte marinaden over, til slutt. Snudde og vendte og stappet i ovnen. Etter en time var kyllinglårene fremdeles rå og potetene badet i olje og væske. Jeg helte over fløte og chevre (steindyr chevre fra Haukeli, til og med). Det blandet seg med resten av væsken, mens osteklumpen ikke lot seg røre ut i noen væske overhodet (mannen prøvde også) og ligger nå i klatter oppå kyllingen.