Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskekyllingform med chevre

#1

Mandarin sa for siden:

Denne skal jeg lage i morgen. Tenkte jeg kunne dele oppskriften med dere:

4 porsjoner:

1 kg kylling overlår (bruker 2 kyllinglår til hver)
6 poteter
2 rødløk
½ potte frisk rosmarin

Marinade:

1 sitron, saft og skall
3 ss olivenolje
1 båt presset hvitløk
1 ts salt
1 ts malt hvit pepper

Gratinering:

100 g Chevre
3 dl kremfløte

I stekeovn ved 225 grader i 30-40 minutter
(Må sjekke om potetene er ferdig)

Bland marinaden i en bolle. Legg i kyllingstykkene og vend dem godt i marinaden. La dem ligge mens resten forberedes. Skrell poteter og del dem i (ikke for store) båter. Rens og skjær løken i båter. Legg kyllingbitene i en smurt ildfast form. Vend løk og poteter i resten av marinaden og ha alt i formen.(Jeg legger kyllingbitene øverst.) Så langt kan vi forberede. Ved servering: Strø på finhakket rosmarin og stek retten midt i ovnen til kyllingen (og potetene) er ferdig.
Skjær kanten av osten og mos den i fløten. Smak til med salt og pepper. Hell blandingen over kyllingen og gratiner til osten har fått en fin gyllen farge.


#2

Toffskij sa for siden:

Det hørtes forskrekkelig godt ut! :nam:


#3

Mandarin sa for siden:

Jeg har ikke prøvd den ut enda. Men gleder meg ihel!
Svigers kommer i morgen, så de blir prøvekaniner!


#4

Muskat sa for siden:

Denne skal helt klart prøves, jeg fikk vann i munnen. Litt sulten kanskje. :humre:


#5

Senna sa for siden:

Mmmmm det hørtes godt ut. Og jeg har kyllinglår i frysen, men må ut å få tak i litt chevre til påske ser det ut for.


#6

LilleT sa for siden:

:hm: Jeg trenger tips til noe jeg kan lage når vi får besøk i påska. Hvordan smakte det, Mandarin?


#7

Senna sa for siden:

Nå har vi invitert middagsgjester til i morgen, og da skal vi prøve denne oppskriften.


#8

Mandarin sa for siden:

Smakte himmelsk :elsker:

Ekstra tips/ min erfaring:

Jeg kjøpte 2.5 kilo kyllinglår (rå) frosne på Spar fra Frior til 89,-!!! Billig!
Jeg planla 2 lår pr person. Har man forrett og dessert holder det nok med ett (om du får plassproblemer i formen).

Jeg brukte langpannen i komfyren.
La potetene og løken rett i (hadde smurt den først) så la jeg den marinerte kyllingen over og helte resten av marinaden over der. Og rosmarinen over det hele.

Mens dette stekte i 30 min tok jeg chevren (mykest om den er romtemperert) og knødde i fløten. Så helte jeg dette over kyllingen når det var godt 30 min. Da trengte den bare ca 5 min før det ble gratinert.

Det smakte altså himmelsk!!!!
:elsker:

Vi skal ha det i påskehelgen en gang også.

STOR KLEM


#9

LilleT sa for siden:

Takker for tips, Mandarin! :blomster:


#10

Mandarin sa for siden:

Jeg laget den to ganger i påsken. Litt mer hvitløk og pepre godt er også gode tips.


#11

Toffskij sa for siden:

Jeg lagde denne i går, og det var godt, men neste gang skal jeg bruke vanlig løk i stedet for rødløk, og ha betydelig mer hvitløk i, trur eg. Og kanskje litt mindre sitron.


#12

Mandarin sa for siden:

Enig med både hvitløk og sitronen.
Jeg liker godt rødløk da , så den beholder jeg.

:D


#13

Toffskij sa for siden:

Jeg er ikke så veldig glad i stekt rødløk (liker den rå), men jeg glemmer det fra gang til gang. :svimmel:


#14

malena sa for siden:

:nam: Tenker denne skal brukes til helgen.


#15

Mandarin sa for siden:

Ikke glem billige frosne kyllinglår (rå) på SPAR , fra Prior. 89,- for 2.5 kilo.:D


#16

malena sa for siden:

:notert: Bortsett fra at vi ikke har Spar her så det må bli Obs. Billige lår der også. Og på Rema også, forresten. :D


#17

LilleT sa for siden:

Jeg lagde denne skjærtorsdag. Kjempegod! Neste gang skal jeg lage den med matfløte istedet for kremfløte. Tror det vil bli vel så godt.

Takk for at du delte oppskrift, Mandarin! :blomst:


#18

Mandarin sa for siden:

Ingen årsak. :dulte:

Jeg lagde med matfløte andre gangen. Ble godt det også. Men da hadde jeg for mye sitron tror jeg , så det ble litt mye væske.


#19

Pope sa for siden:

Jeg hadde tenkt til å lage denne påskeaften, men så fant jeg så mange forskjellige Chevre i butikken at jeg ble usikker. Valgte å lage en appelsinglasert kylling i stedet.

Men til en annen gang: hva slags Chevre velger dere?
Noen var i posjonspakninger og var runde og store.
Andre var i en rund pakke og den jeg kjøpte var i en firkantet plastikkpakke og så ut som den var i biter.


#20

Mandarin sa for siden:

Jeg kjøpte den som var 100 g og var pakket som en liten runding. Tok den for den var i riktige størrelsen. :enkel: Et tips kan være å spørre de i ostedisken. Tror egentlig at det ikke spiller noen stor rolle.
Men jeg er ikke flink med slikt. (Oster altså).


#21

cecix sa for siden:

Denne oppskriften skal jeg prøve! Hørtes helt nydelig ut!


#22

Mandarin sa for siden:

Er bare innom for å sjekke gradene. Vi ska ha denne i dag også.


#23

LilleRosin sa for siden:

Å guri!

:sikle:

:neste søndag...:


#24

Kaktus sa for siden:

Må bare dra opp denne. Lager den nå som kosekveldsmiddag til meg, gubben og en kompis. Dropper potetene og serverer med ris ved siden av. :nam:


#25

Søster sa for siden:

Jeg ble så sjarmert av kombinasjonen tittel/illustrasjon. :hjerter:


#26

Mandarin sa for siden:

:knegg:
Vel, det er helt på sin plass å dra denne frem igjen. Hadde helt glemt den ut. :vilha:


#27

Mandarin sa for siden:

Jeg tror egentlig at kanskje ris er vel så bra. Det vil jeg også prøve neste gang.


#28

Hyacinth sa for siden:

Å, det hørtes digg ut!


#29

Tussa sa for siden:

Kan denne lagast med kyllingfilet skal tru? Eg er ikkje så glad i kyllinglår.


#30

Mandarin sa for siden:

Det vil jeg tro går an Haugtussa.


#31

Morella sa for siden:

Det hørtes nydelig ut. Men jeg ser ikke noe bilde, bare et rødt kryss.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Denne må jeg prøve! Med kyllingfileter da, så slipper jeg å styre med å renskjære lår og sånt mens jeg spiser. lat Høres himmelsk ut.
Kanskje det blir godt med appelsin i stedet for sitron? Jeg elsker kombinasjonen kylling og appelsin.


#33

Mandarin sa for siden:

Jeg har handlet inn til Glitters kylling denne påsken. Mulig vi tar denne også.


#34

Hyacinth sa for siden:

Herregud. Jeg pleide å være kjent for å lage god mat. Pleide. Nå har jeg ikke laget mat på 6 måneder, av ymse grunner. Nå kan jeg ikke lage mat lenger, tydeligvis.

Ikke greide jeg Glitters parmesankylling. OG jeg har prøvd to ganger.

Ikke greide jeg denne retten heller. Var ikke nok marinade, så jeg måtte lage dobbel porsjon. Selv det var lite til å dekke lårene. Så jeg hadde grønnsaker og kylling i en form og helte marinaden over, til slutt. Snudde og vendte og stappet i ovnen. Etter en time var kyllinglårene fremdeles rå og potetene badet i olje og væske. Jeg helte over fløte og chevre (steindyr chevre fra Haukeli, til og med). Det blandet seg med resten av væsken, mens osteklumpen ikke lot seg røre ut i noen væske overhodet (mannen prøvde også) og ligger nå i klatter oppå kyllingen.

Vi har ikke spist enda.


#35

Tussa sa for siden:

Tilbehør til denne?


#36

Tussa sa for siden:

Eg prøvde denne fredag. Men eg fikk ikkje til den gratineringa. Chevren låg berre som klumpar i fløten uten at noko skjedde. Kva gjorde eg feil?


#37

Kaktus sa for siden:

Denne fortjener et påskedytt, dette er middagen her i dag. :nam:


#38

Daisy sa for siden:

Abbonnerer på denne så jeg kan lage den neste helg!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.