Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke 14 harde pærer til?

#1

Divine sa for siden:

Kolonihagen kompenserte for at vi ikke fikk verken eplesaft eller cherrytomater ved å gi oss sinnsykt mye løk og 14 steinharde pærer i stedet. :rolleyes:

Hva kan jeg lage av pærer? Til vanlig hadde jeg bare mumset dem i meg, men det vil ta veldig mange dager før disse er modne nok til å spises, og da er jeg på påskeferie ...


#2

tiddelibom sa for siden:

Du må nok bare pakke sekken full av harde pærer...


#3

Pope sa for siden:

Hva med å legge det på et kjølig og mørkt sted i forsøk på å forsinke modningsprosessen?


#4

Divine sa for siden:

:fnis:

"Hei mamma! Jeg tok med noen harde pærer, jeg. Oj, de modnet visst i sekken! Splisj splæsj".


#5

DM sa for siden:

Hermetiserte pærer er så godt. (Koke i sukkerlake og servere med krem og lake)


#6

Filifjonka sa for siden:

Kok dem i rødvin og ha dem til dessert. :nam:


#7

Divine sa for siden:

Da må det bli kjelleren. Men der kan det jo fryse på om natta.


#8

Divine sa for siden:

Altså, "koke i ..." holder ikke for meg, altså, jeg er litt mat-:blånn:.

Jeg trenger oppskrifter.


#9

DM sa for siden:

Eh, koke i passelig med vann tilsatt nok sukker. :p :har ikke oppskrift:

I min verden finnes det oftest bare en dæsj av ditt og en dæsj av datt og nok og passelig mengde og sånn.


#10

Filifjonka sa for siden:

Har ikke oppskrift her, men hvis du googler "pærer rødvin" får du opp masse gode forslag. :)


#11

Divine sa for siden:

:skremt: :leverienheltannenverden:


#12

Divine sa for siden:

Du mener ... finne informasjon utenfor FP?!?! Går det an? :skrekkslagen:



#14

DM sa for siden:

Dette fant jeg også:

Vaniljepærer

5-6 pærer (jeg brukte 5 store gule), 6 dl vann, 200 g sukker, en vaniljestang, sitron.

Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehus etc. Press litt sitronsaft over dem etterhvert som du skreller for å unngå at de blir brune.

Kok opp vann, sukker og oppsplittet vaniljestang, la koke 5 min før du har i pærene. Gi dem et raskt oppkok, la småkoke/trekke i ca. 10 min eller til pærene er møre. Avkjøl pærene i laken.

Nå kan du spise og kose deg, eller fryse pærene i plastbokser med så mye lake at det dekker. Skal tines sakte i kjøleskap.


#15

Tallulah sa for siden:

Pærekake som du kan fryse?

Dvs. eplekake bare med pærer.


#16

Divine sa for siden:

Ah, de vaniljepærene hørtes ut som noe for meg. :nam: Og oppskriften virket ikke uoverkommerlig heller. :)


#17

Divine sa for siden:

Det tenkte jeg på, faktisk. Men går det an? :blånn:


#18

Filifjonka sa for siden:

Du kan også bruke dem til å kaste på noen, som et alternativ til fiskedasking. ;)


#19

Tallulah sa for siden:

Hvorfor ikke? Det går jo å bytte eplene med bær. Og det er sikkert bare en fordel at pærene er litt harde.


#20

Bluen sa for siden:

Ingefärposjerte pärer er kjempegodt! Denne oppskriften likner på den jeg har prövd, bortsett fra at vi ikke hadde karamellsaus.


#21

Nenne sa for siden:

Pærer i nøttefrakk. Jeg har ikke prøvd oppskriften selv, men jeg så på da hun laget dem og er fast bestemt på at den skal prøves. :nam:


#22

Eia sa for siden:

Noe av det bedre jeg har smakt av pastamiddag er pærefylt pasta med gorgonzolasaus. Altså; hjemmelaget pasta - forvellede pærebiter (kokt såvidt møre), pakk inn pærebiter i pasta, som en slags tortellini, og kok i 2 minutter. Hvit saus med gorgonzolaost i. Bland alt.

NAM! Og så en god rødvin, selvsagt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.