Kolonihagen kompenserte for at vi ikke fikk verken eplesaft eller cherrytomater ved å gi oss sinnsykt mye løk og 14 steinharde pærer i stedet. :rolleyes:
Hva kan jeg lage av pærer? Til vanlig hadde jeg bare mumset dem i meg, men det vil ta veldig mange dager før disse er modne nok til å spises, og da er jeg på påskeferie ...
5-6 pærer (jeg brukte 5 store gule), 6 dl vann, 200 g sukker, en vaniljestang, sitron.
Skrell pærene, del dem i to og fjern kjernehus etc. Press litt sitronsaft over dem etterhvert som du skreller for å unngå at de blir brune.
Kok opp vann, sukker og oppsplittet vaniljestang, la koke 5 min før du har i pærene. Gi dem et raskt oppkok, la småkoke/trekke i ca. 10 min eller til pærene er møre. Avkjøl pærene i laken.
Nå kan du spise og kose deg, eller fryse pærene i plastbokser med så mye lake at det dekker. Skal tines sakte i kjøleskap.
Noe av det bedre jeg har smakt av pastamiddag er pærefylt pasta med gorgonzolasaus. Altså; hjemmelaget pasta - forvellede pærebiter (kokt såvidt møre), pakk inn pærebiter i pasta, som en slags tortellini, og kok i 2 minutter. Hvit saus med gorgonzolaost i. Bland alt.
NAM! Og så en god rødvin, selvsagt.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.