Forum for diskusjoner av nyheter og artikler. Husk å lenke til aktuell artikkel i første innlegg, så meddebattantene får mulighet til å sette seg inn i temaet.
Selv kjøper ikke jeg brød som er beregnet på barn. Her serveres det yoghurtbrød fra bamsen eller grovt brød som jeg baker selv.
Hva spiser deres barn for type brød? Og tenker dere over hvorvidt det er mye fiber og næring i brødet eller er brød bare noe som metter magen?
Vi kjøper aldri disse brødene.
Men mannen kom hjem med ett en gang. Og naiv som han er trodde han at brødene beregnet på barn var veldig bra, og laget med tanke på barn.
Når han tenker slik, så tror jeg at mange andre gjør det også. Og jeg syns det er lureri.
Vi kjøper stort sett bare havrebrød. De gangene vi kjøper grovere brød, eller - aller verst! - brød med frø eller hele korn, spiser Poden knapt noe, og havrebrød tror jeg er sunnere enn de andre tilsvarende "fine" brødene.
stusser litt over hvor grovt et brød faktisk skal være? syns 50% grovt er bra nok jeg da..:o vi pleier ikke ha lysere brød enn 50% grovt/fiber, men ikke alltid grovere heller. Det er da måte på.. vil jeg ha grovere selv så kjøper jeg knekkebrød av rug f.eks..
Vi er også avhengige av grovt brød med malte korn, eller spiser verken barna eller mannen. :o Istid-brødet er det vi pleier å kjøpe, det er veldig saftig og mykt, og det er merket som grovt brød (3 av 4 kakestykker, eller hva man nå kaller det).
Vi også. Jeg kjenner jo han som lagde oppskriften og har vært testkanin for brødene fra den spede start. Det er garantert grovt og det er greit at kornene er finmalt.
Vi kjøper nesten aldri brød, om vi kjøper kjøper vi et på bunnpris fra kløver? som er i grønnpose..
I barnehagen bruker de barnehage brødet, funnet ut at det var det med mest groft og minst sukker. Men teit at det ikke var på testen.
De brukte josefine brødet før,rett fra bakkeriet
Og mange av brødene på testen har jeg aldri sett på butikken her
For en snodig test? Det er jo ikke samsvar mellom den tabloide ingressen og det de faktisk skriver i selve testen? Hvis man kun leser ingressen får man inntrykk av at det er loff med sirup i grovbrødposer, mens i testen får man inntrykk av at flere av brødene er rett så gode alternativer både mhp grovhetsgrad og innhold av fettsyrer. Kaloriinnhold synes jeg ikke er et tema når man snakker om brødskiver til unger.
Og hvorfor kjøper man barnebrød? Jo, fordi de smaker greit, ikke er så aller verst sunne og UTEN HELE KORN. Det siste er nemlig gift.
Vi baker brød selv, både fordi vi da får det skikkelig grovt og fordi vi liker det best. Løser synlige-havregryn/solsikkefrø-utfordringen med å kjøre de i stavmikseren først. Etter at jeg lærte meg hellebrød går det utrolig kjapt å lage brød (vel, steketiden er lang, men så lenge jeg slipper å kna meg gul og blå samt skrape deig fra benken er det greit :lat: ).
Vi spiser MYE Istid-brød. Dvs. ungene gjør.
Det er tydeligvis godt og det holder seg lengre enn annet brød.
For meg er det viktigste at det går ned, og da kan det ikke inneholde "frø" om Knotten skal spise det.
Knøtteliten spiser hva som helst. Enn så lenge. :knegg:
Vi har en diabetiker i huset og for han er det viktig med brød med mye fiber, for at blodsukkerstigningen skal bli mest mulig jevn. Vi leser derfor på alle brødposer. Det jeg stusser over er denne merkingen med en runding som sier noe om hvor grovt brødet er. Noen setter full runding på et brød med 5 % fiber, mens andre har 3/4 full runding på det samme. lurer på om det finnes noen regler på hva de skal merkes med jeg.
Det finnes flere av sorten, ja, godt å høre. :knegg:
Ellers er jeg enig med deg at kalorier i brød er et ikke-tema til småttiser som skal vokse, spesielt om man har sånne stengler som for eksempel seksåringen min stort sett ser ut til å bruke mer enn han får i seg.
Vi kjøper endel Vita hjertego, naturlig sunt (havre eller spelt) - men også andre brød. Trenger ikke kjøpe barnebrød for at Vetle skal spise heldigvis. Han spiser nok mer av noe enn andre, så jeg bare varierer og nok mat får han i seg, det er jo ikke noe mål å få i barna mest mulig brød hvis alternativet er å kjøpe mer usunt brød, det viktigste er jo at de spiser det de trenger og ikke mer enn det :)
Jeg sliter litt med å finne en god "barnebrød" oppskrift - mest fordi det ikke blir på langt nær like saftig og sammensatt men alikevel luftig som kjøpebrød. Han spiser gjerne grovt, men ikke for mye hele korn eller "rare" ting i brødet.
De er laget på spiret korn, økologisk - god og saftig smak og deilige å tygge.
De er ikke favorittbrødene til barna, men nå har de blitt vant til dem, og klager ikke.
De bakes, og fryses ned helt ferske. Så let etter dem i fryseboksen. De koster rundt kr 32, og fås bl.a på Meny.
Jeg liker best solsikkerbrødet og speltbrødet. De har også glutenfritt brød.
Sjekk nettsiden for mer info.
Jeg har bare sett på rundingen og vært forøyd med det. Jeg har ikke tenkt på å sjekke fiberinnholdet også. Jeg mener å huske at både Josefine- og Istid-brødet har 3/4 fyllt runding. Det betyr minst 75% fullkorn og det er jeg fornøyd med.
Ikke automatikk i det, men tror tross det at det er en god del som tenker, brød for barn, det må jo bare være sunt det :nemlig: Tror ikke det er like lettsolgt med sjokoladepålegg grunnet at de fleste, håper jeg, ikke tenker, wow, et sjokoladepålegg rettet mot barn, det må jo bare være sunt det. Satt på spissen.
Vi baker brød selv, bortsett fra de brødene iPaden kjøper til oss fra bamsen, og der bruker jeg miksmastern til å knuse de grove kornen. Så det går Ann å få grove brød uten hele korn. Så det så :trasser:
Her er det Kompisbrød for alle penga. Snuppa blir misfornøyd om det er noe annet :nemlig: Hun burde fått markedsføringsprisen fr Bakers, for hun har fått halv klassen på Kopisbrød-galeien :knegg: Og etter å ha lest den testen, så tror jeg vi fortsetter med Kompisbrød med rimelig god samvittighet :nemlig: Det oppfyller det altoverskyggende kravet om ingen hele korn, er rimelig grovt (selv om det åpenbart finnes bedre alternativer) og det smaker faktisk godt.
Jeg baker så godt som alt vi spiser av brød selv. Jeg har helt ærlig ikke satt meg inn i hvor grovt det er, og om det inneholder mindre fiber enn det burde. Baker på grovbakstmel (og noen ganger rugmel) og har i linfrø, solsikkefrø, sesamfrø, kruskakli og hvetekim. Mulig jeg burde hatt opp i andre ting også? :vetikke:
Ungene her spiser grovt brød med frø og hele korn uten å mukke. De har derimot nektet å spise loff og kneip, til svigerfamiliens samlede vantro. :knegg:
Sånn "barnebrød" har jeg aldri kjøpt, tror jeg. Kjøper vanligvis havrebrød de gangene vi kjøper ferdige brød. Jeg ser etter hvor grovt det er før jeg kjøper, og leser alltids innholdsfortegnelsen (har allergiske barn), men fiberinnhold har jeg ikke tenkt så mye på.
Jeg vurderer disse 'barnebrødene' på lik linje med andre brød. Tidligere var dette 'Super-brødet' fra Coop med i en sånn 3 for 39-kampanje. Da var det det beste av det de hadde i den kampanjen, så da spiste vi mye av det.
Vi spiser nesten bare kjøpebrød. Kjøper 6 og 6 på Obs, ferdig oppskjærte rett i fryseren. Både fordi det er billigere og fordi det er kjekt å ha brød til en hver tid.
Sist uke gikk vi tomme, og da hadde jeg et hjemmebakt vi dro fram. Uten at hun visste at det var hjemmebakt, så kom det helt uoppfordret: Mamma- dette brødet vil jeg ikke ha flere ganger.
Vi kjøper alltid minst 3/4 på den rundingen foran på brødposen. Ungene spiser i tillegg en del grove knekkebrød og havregryn, så jeg er ikke så bekymret for det.
Her og må melet i brødene være finmalt, hele korn er bannlyst. :rolleyes:
Vi bruker mye havrebrød siden det er enklest å få tak i. Ellers er egentlig bygg-brød en favoritt, men dessverre er det sjelden vi får tak i det på butikken her.
Begge er relativt lyse men ekstra grove i følge brødhjulet. (Full pott.)
Vi bruker dem, fordi de er veldig grove og inneholder få karbohydrater per skive. (pga diabetikeren). Jeg syns de smaker godt, og som hos deg så er det ikke favoritt hos barna, men det går da ned.
Gutta her spiser det brødet vi kjøper. De bryr seg ikke om frø i brødet heldigvis. Loff spiser vi svært sjelden.
Kjøper som regel brød fra KIWI og ender med brød fra Bakers, havrebrødet og det med spelt.
Det hender at vi kjøper Birkebeinerbrød og ser at det kommer skikkelig dårlig ut, da får vi kutte ut det da.
I barnehagen serverer de Josefine-brød. Det var godt å se at det ikke kom så verst ut i testen. Det er nemlig i barnehagen at ungene mine spiser desidert mest brød.
Mine unger har aldri klaget på hele korn i brødet, og vi har lært dem opp til at det bare er brød med 3 eller 4 "kakestykker" på grovhetsskalaen som er gangbart hjemme hos oss. Snuppa går på butikken på egenhånd. Sist gang hadde de ikke det brødet vi pleier å kjøpe, og jeg var ganske fornøyd da hun kom hjem og hadde valgt et 3/4-brød helt selv. Godt var det også (og med hele linfrø).
Jeg syns forresten dette brødet er saftig og godt, og holder seg ferskt lenge. Men jeg har ikke funnet det i butikkene her jeg nå bor. Fant de oftere før.
Det vant også en test i fjor: www.handelsbladetfk.no/id/19190
Altså, jeg har stått i butikken og finlest brødposer for å finne brød uten hele korn. Og det er neimen ikke lett! Det er MYE helkorn, linfrø, solsikkefrø og annet "rask". Da er det enkelt å ta det brødet det står "uten hele korn" på!
Så her har det gått mye i kaptein sabeltann, dog ikke den i plastpose. Nå har jeg funnet "naturlig sunt" med havre, det er grovere og uten helkorn.
Men nå ser Snuppa ut til å akseptere Ingers Superrug, så da kan vi begynne å spise samme sunne og gode brød :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.