Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan lager dere sånn fargekrem til barnebursdagskakene?

#1

Søster sa for siden:

Sånne som er på skrytebildene?


#2

allium sa for siden:

Farger smørkrem med Cacas-farger. Vanlige konditorfarger fungerer dårlig, for de er så svake at man må ha veldig mye.

Men jeg har igrunnen sluttet å lage sånne kaker. Naturlige farger både ser penere ut, og smaker bedre.


#3

Søster sa for siden:

Det er mammaen min som vil lage en påskekyllingsjokoladekake til Trys toårsdag.

Tre spørsmål:
Smørkrem?
Cacasfarger?
Smaker fargene rart?


#4

Nenne sa for siden:

Hvit smørkrem lager du av

50 gram smør
50 gram Flott matfett
300 gram melis
1 1/2 ts vaniljesukker
2-3 ss melk

Jeg synes det blir best resultat hvis matfettet og smøret er helt flytende før jeg blander i resten.

Oppskriften over er en enkel porsjon, du vil ofte trenge halvannen eller to porsjoner for å dekke en vanlig kake laget i 24-26 cm springform eller i en figurform.

Cacasfager heter egentlig Wiltonfarger og kjøpes enten på Cacas' nettsider eller hos Jernia. Jeg synes ikke fargene smaker noen ting.


#5

Søster sa for siden:

Tusen takk! Det skal jeg da få til, hvertfall hvis mamma hjelper..


#6

allium sa for siden:

Den grønne smaker virkelig fælt.

Hvis kremen skal farges gul, er det bedre å droppe Flott matfett, og erstatte det med smør.


#7

Teofelia sa for siden:

Bruker du de "norske" Cacas-fargene da? De er flytende, tror jeg. I alle fall er de i flaske.

For de fra Wilton, som er på boks, smaker absolutt ingen ting, så vidt jeg kan kjenne.


#8

Che sa for siden:

Jeg synes også at spesielt blå smaker ille - men jeg synes alt blått godis smaker rart jeg. Har ennå ikke truffet noen som mener det samme, men men.

(Og jeg er en rakker på e-stoffgodis altså)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.