Søster sa for siden:
Sånne som er på skrytebildene?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Søster sa for siden:
Sånne som er på skrytebildene?
allium sa for siden:
Farger smørkrem med Cacas-farger. Vanlige konditorfarger fungerer dårlig, for de er så svake at man må ha veldig mye.
Men jeg har igrunnen sluttet å lage sånne kaker. Naturlige farger både ser penere ut, og smaker bedre.
Søster sa for siden:
Det er mammaen min som vil lage en påskekyllingsjokoladekake til Trys toårsdag.
Tre spørsmål:
Smørkrem?
Cacasfarger?
Smaker fargene rart?
Nenne sa for siden:
Hvit smørkrem lager du av
50 gram smør
50 gram Flott matfett
300 gram melis
1 1/2 ts vaniljesukker
2-3 ss melk
Jeg synes det blir best resultat hvis matfettet og smøret er helt flytende før jeg blander i resten.
Oppskriften over er en enkel porsjon, du vil ofte trenge halvannen eller to porsjoner for å dekke en vanlig kake laget i 24-26 cm springform eller i en figurform.
Cacasfager heter egentlig Wiltonfarger og kjøpes enten på Cacas' nettsider eller hos Jernia. Jeg synes ikke fargene smaker noen ting.
Søster sa for siden:
Tusen takk! Det skal jeg da få til, hvertfall hvis mamma hjelper..
allium sa for siden:
Den grønne smaker virkelig fælt.
Hvis kremen skal farges gul, er det bedre å droppe Flott matfett, og erstatte det med smør.
Teofelia sa for siden:
Bruker du de "norske" Cacas-fargene da? De er flytende, tror jeg. I alle fall er de i flaske.For de fra Wilton, som er på boks, smaker absolutt ingen ting, så vidt jeg kan kjenne.
Che sa for siden:
Jeg synes også at spesielt blå smaker ille - men jeg synes alt blått godis smaker rart jeg. Har ennå ikke truffet noen som mener det samme, men men.
(Og jeg er en rakker på e-stoffgodis altså)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.