Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken temperatur liker du best på sjokoladen?

Hvilken temperatur liker du best på sjokoladen?

  • Romtemperert
    56 stemmer
  • Varmere enn romtemperert, smelteklar eller halvsmeltet
    16 stemmer
  • Fryserkald
    4 stemmer
  • Kjøleskapskald
    73 stemmer
#1

kokosbolle sa for siden:

Jeg MÅ minst ha kjøleskapskald sjokolade som knekker når jeg tygger den :nam:, jeg takler ikke romtemperert sjokolade som smelter i munnen og klistrer seg oppi ganen. :urk:

Stratos er forøvrig en perfekt frysersjokolade. :nemlig:

Hva med deg? Hvordan foretrekker du din sjokolade?

En forenklet poll kommer.


#2

mosol sa for siden:

Helt klart kjøleskapskald. :nam: Freias melkesjokolade rett fra kjøleskapet. Ingen over, ingen ved siden. Nå fikk jeg jammen lyst på sjokkis. Heldigvis tomt i huset.


#3

Pasta sa for siden:

Stratos fra kjøleskapet, annen sjokolade romtemperert.


#4

Skremmern sa for siden:

Det kommer helt an på hvilken sjokoladetype det er. De kan da ikke generalisere når det kommer til sjokolade. :skuffet:

Melkesjokolade gjør seg best i kjøleskap, men ikke Stratos, f.eks.


#5

kokosbolle sa for siden:

Ta det du oftest spiser da, hvis det varierer veldig. Jeg synes over det hele at all sjokolade bør være minst kjøleskapskald.


#6

LittLemen sa for siden:

Romtemperert :nemlig:
Kjøleskapskald sjokolade smaker så lite, dessuten er den så "rar" i konsistensen og fettet klistrer seg på tunga og tennene... Heldigvis blir den fort romtemperert, da, om man skulle bli servert en bit kald sjokolade :jupp:


#7

Toffskij sa for siden:

Romtemperert eller bittelitt over. Man kverker jo all den deilige sjokoladesmaken om man putter sjokkisen i kjøleskapet! :tullerdunisse:


#8

Candy Darling sa for siden:

Jeg synes kjip sjokolade, som melkebaserte, enkle sjokolader, samt en del fylte sjokolader (Nero, bamsemums etc) er best kalde.

Mørk og smaksrik sjokolade skal være romtemperert. Litt som god vs. kjip rødvin, antagelig.

(Jajaja, romtemperert rødvin betyr ca. 15-16 grader, ikke 22)


#9

Candy Darling sa for siden:

Og egentlig er det det samme med oster også. Kjipe oster, som Norvegia, må så klart være kalde. Gode blåmuggoster og brie og alskens snask må være godt tempererte.


#10

Niobe sa for siden:

Kjølskapskald, sett bort i fra veldig mørk sjokolade. Den liker jeg best temperert, uten at jeg kan si hvorfor. Den skal liksom smelte fortere i munnen, kanskje?


#11

mammaugla sa for siden:

Lyse sjokolader må være helt kalde, mørke sjokolader og sjokoladetrøfler må være romtempererte.


#12

Skilpadda sa for siden:

Jepp, som en skotsk kamerat sa en gang han nektet å kjøpe stout etter å ha oppdaget at flaskene stod i kjøleskapet: "It kills the flavour! That's why you chill lager!" :knegg:


#13

Tallulah sa for siden:

Jeg liker alt kaldt, men er enig i at lys trenger det mer enn mørk.


#14

Kula sa for siden:

Sjokolade skal være kald.


#15

Rabbit sa for siden:

Sjokolade må være kjøleskapskald for meg. :nemlig:


#16

Toffskij sa for siden:

Dere må jo ikke spise vond sjokolade! :what: All god sjokolade, lys eller mørk, er best romtemperert. Sånn er det bare. :nemlig:


#17

Toffskij sa for siden:

Min tese er at folk som spiser kjøleskapkald sjokolade, egentlig ikke liker sjokolade.


#18

Røverdatter sa for siden:

Litt over romtemperatur sånn at den klisser seg godt i munnen slik at alle smakene kommer til overalt.



#20

Niobe sa for siden:

Noen sjokolader smaker definitivt best kjøleskapskalde. F eks. Stratos og Troika. Når Stratos er ordentlig kald, så er den jo deilig porøs. Det er den ikke om den er temperert. Og Troika deler seg så ypperlig i flere lag når den er kald. Man spiser jo ett lag om gangen!



#22

Candy Darling sa for siden:

Jeg spiser gjerne kjip sjokolade OGSÅ. :knegg:

:rema1000:


#23

veobra sa for siden:

Romtemperert eller over. Herlig klissen med masse smak.


#24

Ole Brumm sa for siden:

Toffen kom med fasiten. :nemlig:


#25

Kirsebær sa for siden:

Ren, lys sjokolade er aller best når den er smeltet over vannbad og kan spises med skje. :nam:
Mørk sjokolade er best i kjøleskapet. Der kan den bare ligge. :nemlig:


#26

Nyx sa for siden:

Litt varmere enn romtemperert. Da blir smaken så rund og fin og god! Og myk!
Mmm, nå må jeg gå og se om jeg har noe sjokolade! :knegg:


#27

amanas sa for siden:

. Kan godt være, jeg er ikke så glad i sjokolade, men skal jeg ha liker jeg den best kald. :)

#28

Filifjonka sa for siden:

Melkesjokolade fra kjøleskapet, mørk sjokolade kan være romtemperert men absolutt ikke noe varmere enn det. Klissete sjokolade er veldig turnoff.


#29

tink sa for siden:

Ja, takk begge deler. :nam:


#30

Malama sa for siden:

Mørk sjokolade er den som er "renest", lys sjokolade er jo blandet ut mer melk/fløte. Ren, mørk sjokolade, det er en nytelse, det. (Vel, ikke sånn heeeeeelt ren, når prosentene begynner å bli høye, blir den etterhvert litt bitter)

Mørk sjokolade er best. Og ja, helst litt romtemperert eller deromkring.
Lys sjokolade... tja, hvert til itt bruk, god både kald og varm, litt ettersom typen, og "behovet". Kald sjokolade smaker veldig annerledes enn varm, og noen ganger har jeg vel mer lyst på den kalde, mens andre ganger er den varme bedre.


#31

Kirsebær sa for siden:

Forsøker du å lære MEG om sjokolade? :knegg:


#32

Salt sa for siden:

Sjokoladen skal da ikke i kjøleskapet! :sjokk: Da trekker den faktisk til seg smak fra andre ting i kjøleskapet!


#33

carmenzita sa for siden:

Sjokoladen må være romtemperert. :nam:


#34

Malama sa for siden:

Nei, jeg bare... ehh... liksom kom med de tankene det vekket i meg, hver gang noen hevder den lyse sjokoladen er best, siden jeg synes den mørke er best. Det er jo det som er mest sjokolade!

pågående disjusjon i familien
(egentlig likegreit, så kan jeg få all den mørke, gode... )

Men det var nok mer tilfeldig at jeg sånnsett muligens virket å rette det mot deg, tankene var langt mer rettet mot min mann :knegg:


#35

Mams sa for siden:

Sjokolade er best romtemperert.
Kjøleskapskald sjokolade smaker jo nesten ingen ting.

Som Salt nevner så trekker den til seg smak fra andre ting som ligger der inne.
Åpnet sjokolade som ligger i kjøleskapet spiser ikke jeg for den smaker jo ikke godt.


#36

Veritas sa for siden:

Kjøleskapskald, ja! Dajm er forresten best fryserkald. :D


#37

Chanett sa for siden:

Kjøleskapskald, men stratos er best fra fryseren og i nøden spiser fanden fluer og varm sjokolade.


#38

Olive Oyl sa for siden:

All lys sjokolade må være fryserkalde. Åh. :hjerter:


#39

Tjorven sa for siden:

Jeg liker egentlig sjokolade bedre jo varmere den er. Den blir bare så fryktelig klissete da.


#40

Che sa for siden:

Fryserkald er det aller beste, men kjøleskapskald er et absoulutt minimum. Varm sjokolade er egentlig ganske fælt - så egentlig bør jeg ha all sjokolade liggende ut i sola :sparke:


#41

Meissa sa for siden:

Sjokolade skal selvsagt konsumeres kjøleskapkald! :nemlig:


#42

Meissa sa for siden:

Med mindre det er kakao, da. :glis:


#43

DM sa for siden:

Jeg spiser bare mørk sjokolade, og jeg liker den aller best når den er smeltet. :hjerter:

Kald sjokolade er jo bare ... bare ... feil! Det bare korner seg i munnen og gir ikke fra seg noe smak eller noe.


#44

Kirsebær sa for siden:

Hvis man mot formodning ikke har mulighet til å smelte sjokoladen helt, bare litt, er det himmelsk å spise stratos med kniv og gaffel. :hjerter:


#45

Mississippi sa for siden:

Det kommer helt an på sjokoladen og tilbehøret ...

Sjokolade til te/kaffe kan godt være kald.
Sjokolade til rødvin må være romtemperert.

Sjokolade uten tilbehør kan være romtemerert, men ikke for varm.
Sjokolade med fyll (som i karamell e.l.) må ikke være kald!!


#46

Kirsebær sa for siden:

Og hvis du skulle være så glemsk at du putter melkesjokoladen i kjøleskapet, så fortvil ikke. Da må du bare huske å kjøpe ostepop i tillegg. Så legger du en kald sjokoladerute i munnen, litt på siden, også spiser du ostepop mens sjokoladen smelter sakte i munnen. :hjerter: :hjerter: :hjerter:

Malama: jeg kan min sjokolade. :nemlig:


#47

Kirsebær sa for siden:

Dette er ikke en bra tråd når man ikke har spist siden lunsj klokken 11.
:sikler:


#48

rine sa for siden:

Jeg tror faktisk at jeg må støtte den tesen. Man kjenner jo nesten ikke smaken på kald sjokolade, og kan like gjerne spise en kvist. Romptemperert, alltid! :nemlig:


#49

Candy Darling sa for siden:

"Jeg spiser ikke sjokolade som ditt eller datt"? :what: Det er dere som ikke liker sjokolade. Jeg drikker jo kjip vin også, i nøden? Og spiser hvitost?


#50

Kirsebær sa for siden:

Eller paprika, faktisk. Jeg gikk på et kostholdskurs en gang og den matreligiøse damen sa med hyper innlevelse at om man hadde lyst på sjokolade var det bare å spise litt paprika! Da forsvant sjokoladesuget!

Yeah, right ... :mumle:


#51

Maverick sa for siden:

Jeg har egentlig sluttet å like sjokolade. :leppe:


#52

Blomst sa for siden:

Jeg liker den best sånn at jeg ikke kan brekke den av, men må rive den av. Er den ikke myk nok, kjører jeg den i microen.

Så når jeg er innom min bror på verkstedet på sommerstid, får jeg slengt til meg en sjokolade nå og da av de som jobber der, fordi de har glemt den i bilen mmmmmmm :D


#53

Niobe sa for siden:

:skremt:


#54

Chanett sa for siden:

Eller fondue. Jeg hadde fondue i helga og fortsatt salig.

Jeg kjenner smaken best når den er kald eller i varm sjokolade eller fonduerestene. Romtemperert blir bare klam smak. Og jeg elsker virkelig sjokolade.


#55

Bloppy sa for siden:

Jeg liker den best kjøleskapskald. Og jeg liker sjokkis ja. :snurt:
Moccabønner og koke sjokolade kan godt være temperert som rødvin. :nemlig:
Åhhh. Fikk bittelitt lyst på rødvin og sjokolade nå merker jeg. :vilha:


#56

Morella sa for siden:

Jeg vil helst spise den ganske så varm. Gjerne litt rennende. Men jeg slanker meg og synes tråden er teit.:sur:


#57

rine sa for siden:

Litt usikker på hvem du sikter til, men for meg går kjøleskapsjokolade ned- i et nødsfall. :knegg: Men den hadde garantert fått ligge lenger i fred lenger enn den som ligger i skapet.

Rompetemperert, ja. Du tar den ut fra kjøleskapet og sitter på den et par minutter. Nydelig!


#58

Morella sa for siden:

:nemlig:


#59

Niobe sa for siden:

Fra nå av kjører jeg konsekvent kjøleskapskald sjokolade. Så slipper jeg å lure på hvordan den er temperert. :nemlig:


#60

Skremmern sa for siden:

Det er effektivt å varme den på kropp også. :infanterist:

Jeg synes "kjip" og "sjokolade" gjør seg like lite i samme setning som "for" og "søtt".


#61

Pebbles sa for siden:

:nemlig:


#62

Vito sa for siden:

Jeg liker visst sjokolade bittelitt kremt veldig mye.
Den skal for all del ikke være kald! :nemlig:


#63

Minerva sa for siden:

Sjokolade smaker veldig lite når den er kald. Kvikklunsjen smaker alltid best foran peisen og ikke ute på skitur. Litt-varmere-enn-romtempratur-melkesjokolade er det beste.


#64

Stellebord sa for siden:

Jeg liker sjokolade uansett. Varm eller kald, fast eller flytende. Så lenge den ikke inneholder gelé er jeg nøgd.


#65

LilleLeo sa for siden:

Kjøleskapskald. Romtemperert går greit altså, men om den er varmere enn det, så blir jeg veldig, veldig kvalm.


#66

Inagh sa for siden:

Kjøleskapskald, mørk, sjokolade! :nam:


#67

Marit K sa for siden:

Kan det være så nøye hva slags temperatur den har? Sjokolade er sjokolade. :enkel:


#68

Miromurr sa for siden:

Jeg er veldig enig med Toffskij og Candy Darling ser jeg. God, romtemperert sjokolade, og gode romtempererte oster. Dårlig brennevin i fryseren, og godt brennevin oppå fryseren. :nemlig:


#69

Babe sa for siden:

Får ikke stemt. :niks:

ja, takk - begge deler. :nemlig: Kommer i enkelte tilfeller litt an på hvilken type det er, men de fleste er like gode uansett temperatur.


#70

Gri sa for siden:

Mellom kjøleskap og romtemperatur. Altså skal den først i kjøleskap, så ligge ute litt før den er perfekt.


#71

Enhjørning sa for siden:

Jeg levde på kløleskapskald Stratos da jeg var gravid med elsdste: Jeg jobbet på et konditori og hadde kjøleskapet rett ved stolen der jeg satt og ventet på kundene. :knegg: Så ja, så kald som mulig: Kjøleskapskald gjerne, men allerallerhelst fryserkald.


#72

Bluen sa for siden:

Det kommer an på typen, men jeg heller nok mer mot det kalde.

Smelta melkesjokolade er forresten skikkelig kvalmende.


#73

MokkMokk sa for siden:

Freia melkesjokolade (må være den store 200 grams'en) må spises rett fra kjøleskapet. Annen sjokkis foretrekker jeg stort sett romtemperert, men ikke sånn at den begynner å bli varm og deigete, da er det bare ekkelt.


#74

emin sa for siden:

Kjøleskapskald :nemlig:


#75

Niobe sa for siden:

Er det andre enn meg som foretrekker sjokolade i litt tynne flak? Sjokolade fra 200 grams plater synes jeg blir for tykke biter. Freia Premium har fin tykkelse, men gjerne enda tynnere. Er jeg sær?


#76

nolo sa for siden:

Nemlig. Både smak og konsistens er best når sjokoladen er passe temperert.

Ja, men ikke så kjip som feks Reiler eller Senorita, og ikke så kjip sjokolade som Center eller skumbanan. Hvitost, men ikke osteetterligning fra fabrikken El Kjipo. Jeg vedder på du egentlig er enig med meg. :nemlig:

For søtt sier jeg stadig vekk. :catfight:
Og mann og barn har skjønt konseptet, og vet at mors smak er overlegen, og sier hun at en glasur eller en kjeks er for søt, så er det sånn det er med den saken!


#77

007 sa for siden:

Jeg er ikke særlig glad i sjokolade, og jeg liker best de kjipe, vanlige, lyse sjokoladene og de skal selvsagt være kjøleskapkald.

Ja.

#78

Charlie sa for siden:

Nødgodt kaller vi det.... :nemlig:


#79

bjørkhaugtrollet sa for siden:

Sjokoladen må ligge i kjøleskapet, ikke snakk om noe annet :nemlig:


#80

veobra sa for siden:

Det er ikke verd det å kaste bort kalorier på vond sjokolade. :nemlig:


#81

DM sa for siden:

Jeg hadde klart meg uten sjokolade i 14 dager (:kry: ), frem til i går når jeg leste denne tråden. :svake menske:


#82

Mani sa for siden:

Men det smaker jo ikke sjokolade når dere spiser den rett fra kjøleskapet, hvorfor spiser dere ikke heller brødskive eller et eple da når dere allikevel ødelegger all den deilige sjokoladesmaken med et kjøleskap. :tullerdu:


#83

Filifjonka sa for siden:

Jeg tror ikke på Toffskijs tese. Jeg liker best når melkesjokoladen kommer fra kjøleskapet, men tro meg, jeg er I K K E i kategorien "liker ikke egentlig sjokolade".


#84

Appelsin sa for siden:

Romtemperert er ofte aller best, men jeg tar den kjøleskaptemperert eller halvsmeltet også. :nemlig:


#85

Toffskij sa for siden:

Jeg må innrømme at ditt vitnesbyrd talte mot teorien min. :knegg:


#86

Chanett sa for siden:

Denne tråden burde stenges.


#87

Appelsin sa for siden:

Vanlig melkesjokolade er god på alle temperaturer.
Japp og andre karamellsjokolader er meningsløst på kjøleskapstemperatur, synes jeg.


#88

Svampe sa for siden:

Romtemperatur :enkel:


#89

Kreps-77 sa for siden:

Jeg liker sjokolade; kald, varm, midt i mellom. ALT. :sikle:


#90

Jinx sa for siden:

Den gode smaken på sjokoladen blir borte når den er kald. Melkesjokoladen skal være romtemperert. :hjerter:


#91

krystallklart sa for siden:

Bruker å ha all sjokolade i kjøleskapet, varm sjokolade er noe av det verste jeg vet, klistrer seg i hele munnen.

Hadde sikkert like den enda bedre fra fryseren, men det blir liksom ikke til at jeg legger den der.


#92

krystallklart sa for siden:

Dette gjelder nok meg. :nemlig:


#93

Hannamoren sa for siden:

Liker den best i kjøleskapet, men når vi kjøper M&M med peanøttsmør i Amerika, så må de ligge i bilen og smelte. Da "popper" de så deilig i munnen.:ja:


#94

Joika sa for siden:

:nemlig:


#95

007 sa for siden:

:tullerdunisse:
Det aller beste er jo litt hard mykkaramellsjokolade. :nem:


#96

Gaia sa for siden:

Det gjør jeg vel. :snurt: jeg stapper all min mørke sjokolade i kjøleskapet, men det kan ha noe å gjøre med at jeg liker at den knekker skikkelig når jeg deler den opp. :sparke: Det er helt greit med vintemperert sjokkis også, når jeg tenker meg om. Kanskje jeg skal slutte å legge den i kjøleskapet og begynne å legge den i vinskapet.

MODDE! Vi trenger en kategori til i pollen!


#97

Engasjert sa for siden:

Kjøleskapkald melkesjokolade eller dajm :ja:


#98

Anuk sa for siden:

Hvor er alternativet "jeg liker best sjokolade, uansett temperatur"?


#99

Ru sa for siden:

Sjokolade har ingenting i kjøleskapet å gjøre. Da smaker det jo ingenting?


#100

Syrin sa for siden:

Enig. Foreldra mine har sjokoladen i kjøleskapet, og det er skikkelig skuff kvar gong eg et sjokolade der. Det smakar omtrent ingenting. All aroma er borte. Det er som med jordbær, dei smakar heller ingenting når dei er kalde.
Men eg likar heller ikkje varm sjokolade - det blir kvalmt. Vanlig romtemperatur takk.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.