Jeg MÅ minst ha kjøleskapskald sjokolade som knekker når jeg tygger den :nam:, jeg takler ikke romtemperert sjokolade som smelter i munnen og klistrer seg oppi ganen. :urk:
Stratos er forøvrig en perfekt frysersjokolade. :nemlig:
Hva med deg? Hvordan foretrekker du din sjokolade?
Helt klart kjøleskapskald. :nam: Freias melkesjokolade rett fra kjøleskapet. Ingen over, ingen ved siden. Nå fikk jeg jammen lyst på sjokkis. Heldigvis tomt i huset.
Romtemperert :nemlig:
Kjøleskapskald sjokolade smaker så lite, dessuten er den så "rar" i konsistensen og fettet klistrer seg på tunga og tennene... Heldigvis blir den fort romtemperert, da, om man skulle bli servert en bit kald sjokolade :jupp:
Og egentlig er det det samme med oster også. Kjipe oster, som Norvegia, må så klart være kalde. Gode blåmuggoster og brie og alskens snask må være godt tempererte.
Kjølskapskald, sett bort i fra veldig mørk sjokolade. Den liker jeg best temperert, uten at jeg kan si hvorfor. Den skal liksom smelte fortere i munnen, kanskje?
Jepp, som en skotsk kamerat sa en gang han nektet å kjøpe stout etter å ha oppdaget at flaskene stod i kjøleskapet: "It kills the flavour! That's why you chill lager!" :knegg:
Noen sjokolader smaker definitivt best kjøleskapskalde. F eks. Stratos og Troika. Når Stratos er ordentlig kald, så er den jo deilig porøs. Det er den ikke om den er temperert. Og Troika deler seg så ypperlig i flere lag når den er kald. Man spiser jo ett lag om gangen!
Ren, lys sjokolade er aller best når den er smeltet over vannbad og kan spises med skje. :nam:
Mørk sjokolade er best i kjøleskapet. Der kan den bare ligge. :nemlig:
Mørk sjokolade er den som er "renest", lys sjokolade er jo blandet ut mer melk/fløte. Ren, mørk sjokolade, det er en nytelse, det. (Vel, ikke sånn heeeeeelt ren, når prosentene begynner å bli høye, blir den etterhvert litt bitter)
Mørk sjokolade er best. Og ja, helst litt romtemperert eller deromkring.
Lys sjokolade... tja, hvert til itt bruk, god både kald og varm, litt ettersom typen, og "behovet". Kald sjokolade smaker veldig annerledes enn varm, og noen ganger har jeg vel mer lyst på den kalde, mens andre ganger er den varme bedre.
Nei, jeg bare... ehh... liksom kom med de tankene det vekket i meg, hver gang noen hevder den lyse sjokoladen er best, siden jeg synes den mørke er best. Det er jo det som er mest sjokolade!
pågående disjusjon i familien
(egentlig likegreit, så kan jeg få all den mørke, gode... )
Men det var nok mer tilfeldig at jeg sånnsett muligens virket å rette det mot deg, tankene var langt mer rettet mot min mann :knegg:
Sjokolade er best romtemperert.
Kjøleskapskald sjokolade smaker jo nesten ingen ting.
Som Salt nevner så trekker den til seg smak fra andre ting som ligger der inne.
Åpnet sjokolade som ligger i kjøleskapet spiser ikke jeg for den smaker jo ikke godt.
Fryserkald er det aller beste, men kjøleskapskald er et absoulutt minimum. Varm sjokolade er egentlig ganske fælt - så egentlig bør jeg ha all sjokolade liggende ut i sola :sparke:
Og hvis du skulle være så glemsk at du putter melkesjokoladen i kjøleskapet, så fortvil ikke. Da må du bare huske å kjøpe ostepop i tillegg. Så legger du en kald sjokoladerute i munnen, litt på siden, også spiser du ostepop mens sjokoladen smelter sakte i munnen. :hjerter: :hjerter: :hjerter:
Jeg tror faktisk at jeg må støtte den tesen. Man kjenner jo nesten ikke smaken på kald sjokolade, og kan like gjerne spise en kvist. Romptemperert, alltid! :nemlig:
"Jeg spiser ikke sjokolade som ditt eller datt"? :what: Det er dere som ikke liker sjokolade. Jeg drikker jo kjip vin også, i nøden? Og spiser hvitost?
Eller paprika, faktisk. Jeg gikk på et kostholdskurs en gang og den matreligiøse damen sa med hyper innlevelse at om man hadde lyst på sjokolade var det bare å spise litt paprika! Da forsvant sjokoladesuget!
Jeg liker den best sånn at jeg ikke kan brekke den av, men må rive den av. Er den ikke myk nok, kjører jeg den i microen.
Så når jeg er innom min bror på verkstedet på sommerstid, får jeg slengt til meg en sjokolade nå og da av de som jobber der, fordi de har glemt den i bilen mmmmmmm :D
Eller fondue. Jeg hadde fondue i helga og fortsatt salig.
Jeg kjenner smaken best når den er kald eller i varm sjokolade eller fonduerestene. Romtemperert blir bare klam smak. Og jeg elsker virkelig sjokolade.
Jeg liker den best kjøleskapskald. Og jeg liker sjokkis ja. :snurt:
Moccabønner og koke sjokolade kan godt være temperert som rødvin. :nemlig:
Åhhh. Fikk bittelitt lyst på rødvin og sjokolade nå merker jeg. :vilha:
Litt usikker på hvem du sikter til, men for meg går kjøleskapsjokolade ned- i et nødsfall. :knegg: Men den hadde garantert fått ligge lenger i fred lenger enn den som ligger i skapet.
Rompetemperert, ja. Du tar den ut fra kjøleskapet og sitter på den et par minutter. Nydelig!
Sjokolade smaker veldig lite når den er kald. Kvikklunsjen smaker alltid best foran peisen og ikke ute på skitur. Litt-varmere-enn-romtempratur-melkesjokolade er det beste.
Jeg er veldig enig med Toffskij og Candy Darling ser jeg. God, romtemperert sjokolade, og gode romtempererte oster. Dårlig brennevin i fryseren, og godt brennevin oppå fryseren. :nemlig:
Jeg levde på kløleskapskald Stratos da jeg var gravid med elsdste: Jeg jobbet på et konditori og hadde kjøleskapet rett ved stolen der jeg satt og ventet på kundene. :knegg: Så ja, så kald som mulig: Kjøleskapskald gjerne, men allerallerhelst fryserkald.
Freia melkesjokolade (må være den store 200 grams'en) må spises rett fra kjøleskapet. Annen sjokkis foretrekker jeg stort sett romtemperert, men ikke sånn at den begynner å bli varm og deigete, da er det bare ekkelt.
Er det andre enn meg som foretrekker sjokolade i litt tynne flak? Sjokolade fra 200 grams plater synes jeg blir for tykke biter. Freia Premium har fin tykkelse, men gjerne enda tynnere. Er jeg sær?
Nemlig. Både smak og konsistens er best når sjokoladen er passe temperert.
Ja, men ikke så kjip som feks Reiler eller Senorita, og ikke så kjip sjokolade som Center eller skumbanan. Hvitost, men ikke osteetterligning fra fabrikken El Kjipo. Jeg vedder på du egentlig er enig med meg. :nemlig:
For søtt sier jeg stadig vekk. :catfight:
Og mann og barn har skjønt konseptet, og vet at mors smak er overlegen, og sier hun at en glasur eller en kjeks er for søt, så er det sånn det er med den saken!
Men det smaker jo ikke sjokolade når dere spiser den rett fra kjøleskapet, hvorfor spiser dere ikke heller brødskive eller et eple da når dere allikevel ødelegger all den deilige sjokoladesmaken med et kjøleskap. :tullerdu:
Jeg tror ikke på Toffskijs tese. Jeg liker best når melkesjokoladen kommer fra kjøleskapet, men tro meg, jeg er I K K E i kategorien "liker ikke egentlig sjokolade".
Liker den best i kjøleskapet, men når vi kjøper M&M med peanøttsmør i Amerika, så må de ligge i bilen og smelte. Da "popper" de så deilig i munnen.:ja:
Det gjør jeg vel. :snurt: jeg stapper all min mørke sjokolade i kjøleskapet, men det kan ha noe å gjøre med at jeg liker at den knekker skikkelig når jeg deler den opp. :sparke: Det er helt greit med vintemperert sjokkis også, når jeg tenker meg om. Kanskje jeg skal slutte å legge den i kjøleskapet og begynne å legge den i vinskapet.
Enig. Foreldra mine har sjokoladen i kjøleskapet, og det er skikkelig skuff kvar gong eg et sjokolade der. Det smakar omtrent ingenting. All aroma er borte. Det er som med jordbær, dei smakar heller ingenting når dei er kalde.
Men eg likar heller ikkje varm sjokolade - det blir kvalmt. Vanlig romtemperatur takk.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.