Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Dere som bor i Stavanger - et rundkjøringsspørsmål

#1

Dixie Diner sa for siden:

Dere vet den nye store rundkjøringen på Gausel, den som ligger rett oppfor Stadion? Den er jo skikkelig forvirrende, ikke som de andre rundkjøringene jeg har kjørt i.

Når jeg kommer fra Stavanger og mot Sandnes, skal jeg da ligge i det innerste feltet? Jeg pleide å ligge i det ytterste før, siden jeg jo skulle svinge av mot "karusellen", men så sa ei venninne som nettopp tok lappen at man kun skulle ligge i det ytterste feltet om man skulle opp mot rideskolen, at man måtte legge seg i det innerste om man skulle mot Sandnes, og så blinke seg over i det ytterste rett før man svingte inn mot karusellen.

Så nå gjør jeg jo det, men jeg ser jo at 90 % av de som kjører i den rundkjøringen kjører feil, på den måten jeg gjorde før. Alle legger seg ytterst, og nå tuter de jo på meg når jeg legger meg riktig, slik kjøreskolene sier man skal. :dåne:

I hvilket felt skal jeg egentlig ligge? Kjøreskolene må da ha rett? Må bare tilføye at jeg aldri har problemer med andre rundkjøringer, men denne er jo spesiell. Har hørt mange klage på denne. :knegg:


#2

Senna sa for siden:

Jeg liker heller ikke den rundkjøringen :gaah:

Nå har jeg ikke prøvd den rundkjøringen for å kjøre fra Stavanger til Sandnes, jeg har kun tatt av til "rideskolen", heldigvis. Men jeg tror jeg hadde gjordt det på den "gamle" måten din. Ville ikke likt å blitt "fanget" i midten av den rundkjøringen.:nemlig:
Nei takke meg til små forhold :knegg:


#3

banana sa for siden:

Dette er vel omtrent distriktets eneste ordentlige rundkjøring :østlendingen taler:. Men akkurat hvordan man skal kjøre vet jeg ikke :dum:, det er jo et par decennier siden jeg tok lappen, og siden jeg har bodd det meste av den tiden i Stavangerdistriktet er jeg hjernevasket på venstreblinking i rundkjøringer.


#4

Dixie Diner sa for siden:

Nå ble jeg mye klokere. :knegg:

I dag fikk jeg litt panikk siden rundkjøringen var smekkfull av biler foran og bak meg, så jeg tok av mot rideskolen og kjørte DEN omveien hjem. :plystre:


#5

Syrin sa for siden:

Eg har kjørt i ein del rundkjøringar i Stavanger, men kan ikkje hugse det så i detalj :) Er nokre år sidan eg flytta. Det som var rart i Stavanger var at ein blinka INN i rundkjøringane. Det var veldig forvirrande i starten, og nesten litt trafikkfarlig for sånne som meg som insisterte å kjøre sånn som eg blei lært opp til; å blinke UT. Klarar meg betre i Bergen... :)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.