Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvorfor skal gutteforeldrene alltid ta med noe å bite i?

#1

Katta sa for siden:

Jeg bare lurer. :knegg: Er det sånn andre steder også eller er det bare hos oss? Heldigvis forventer de ikke bakverk hver gang.


#2

Inagh sa for siden:

Sånn er det her og. :mumle:

Vel, sist tok jeg og kappet opp vannmelon og honningmelon og hadde med. Funka bra det.


#3

Stompa sa for siden:

Hehe, jeg husker sannelig ikke hvordan det er her. Jeg har nemlig en gutt og ei jente i samme klasse, så jeg er så heldig at jeg alltid skal ha med både kaffe og noe å bite i. :humre:


#4

Blånn sa for siden:

Jeg pleier å bytte på, men går relativt ofte i surr...


#5

Fibi sa for siden:

Hos oss er det også slik. Hvert år. Jeg er jo jentemamma (på skolen) så jeg tar med noe å drikke. Jeg tar som regel med en juice eller en brus, og tar den uåpnet med hjem igjen. Det er jo aldri noen som verken drikker eller spiser noe likevel. :knegg:


#6

polarjenta sa for siden:

Ehh, når er det man skal ha med noe?


#7

Fibi sa for siden:

Foreldremøte.


#8

star sa for siden:

Aner ikke, her skal gutteforeldrene står for kaffe eller te. Mulig det kan ha noe med at det er overflod av gutter :humre:


#9

polarjenta sa for siden:

Må man ha med seg noe på foreldremøtene? ny mor i skolen


#10

Tallulah sa for siden:

Nei, hos oss var det omvendt i fjor. Gutteforeldre tok med kaffe/te, jenteforeldre noe å bite i. Ingen forventet bakverk, og "noe å bite i" besto av sjokoringer, butikkjøpte kanelgifler, tyrkisk pepper og bridgeblanding.


#11

Anne C sa for siden:

Her er det annen hver gang.


#12

-ea- sa for siden:

Ikke hos oss.


#13

Appelsin sa for siden:

Brigdeblanding. :love:


#14

Nina sa for siden:

På foreldremøte? Her har vi aldri hatt noe servering, hverken vått eller tørt.


#15

Lhi-My sa for siden:

Her ble det enstemmig vedtatt på et foreldremøte i fjor at man skulle droppe dette spise-kake-tullet på foreldremøter. Her koker lærerne kaffe og de av foreldrene som vil ha kaffe betaler 10 kr for den. Det er en ordning alle er godt fornøyde med.


#16

Katta sa for siden:

Foreldremøte. Åpen kveld. Andre samlinger. Men denne gangen var det foreldremøter. To dager på rad. :knegg:

Ett år var det slik at man skulle ta med noe å drikke etter eget ønske, det var like greit. Det er fint lite folk drikker og spiser uansett.


#17

allium sa for siden:

Det varierer.

En gang hadde samtlige ta-med-noe-å-bite-i-foreldre tatt med varianter av ferdigkjøpte cookies med sjokoladebiter. Men det som har gått fortest unna, er druefatet.


#18

Filifjonka sa for siden:

Jeg har 18 års erfaring som guttemamma med skolebarn, og det er faktisk påfallende hvor ofte gutteforeldrene skal ha med noe å bite i. Heldigvis har det dabbet av med servering på foreldremøter de siste årene, det er egentlig noe tull syns jeg.
Ellers kan man kanskje ta med biteringer til alle?


#19

Tjorven sa for siden:

Hos oss så var det jentene som måtte ta med noe å bite i. Noen hadde bakt fantastiske kaker. Jeg pleier vanligvis å ville gjøre det, men for tiden har jeg ikke energi til noe som helst. Derfor kjøpte jeg en pakke kjeks på butikken. Jeg er glad for at jeg var av de som la lista lavt. Så kan jeg heller lage kake en gang jeg har lyst.


#20

Irma sa for siden:

Godt forslag! Kanskje foreldremøtene blir litt kjappere unnagjort med biteringer. :humre:

Hos oss har det foreløpig ikke vært servering ved foreldremøte, noe som passer meg fint. Mulig det har blitt servert kaffe, uten at jeg har registrert det.


#21

Katta sa for siden:

Sist var det noen som hadde kuttet opp en haug grønnsaker med dip. Det var det fatet som ble tomt.


#22

Elisabet sa for siden:

Hos oss så har de konsekvent annenhver gang jenterforeldre og gutteforeldre som har med kake/noe å bite i og den andre gruppa har med kaffe. Synes det er greiere i største tulla sin klasse, der sørger klassekontaktene for at en eller annen baker ei langpanne, og det går på rundgang, så er det bare annenhver gang gutteforeldre og jenteforeldre må ha med kaffe. Jeg tar bestandig med te.


#23

Acsa sa for siden:

Hos oss har det vært omvendt - oftere at jenteforeldrene skal ha med noe å bite i - så vidt jeg husker. Det er ikke bare at man legger mer merke til det hver gang man skal ha med noe å bite i, da, og at det egentlig er ganske jevnt fordelt? :humre:


#24

Katta sa for siden:

I barnehagen måtte jeg alltid ha med kaffe. For der var det kaffe og ikke "drikke". Det var jo like ille, for jeg har ikke kaffetrakter. :knegg:


#25

GydaG sa for siden:

Nei, må ikke. Har 3.klassing, aldri fått spørsmål om sånt. Men jeg vet ikke hvorfor det støtt er noe å spise allikevel, og dessuten blir det ikke spist.


#26

millact sa for siden:

Nei, ikke her. Vi har første klassearrangement i morgen. Gutteforeldre skal stille med kaffe, jenteforeldre med saft. Klassekontaktene tar med bakverk.


#27

star sa for siden:

Var veldig greit at det stod kaffe eller te på lappen i dag ja, har heller ikke kaffetrakter :knegg:


#28

gnuri sa for siden:

Her har det i alle år vært slik at jenteforeldrene skal ta med kaker, og gutteforeldrene kaffe. Jeg har i grunnen syntes det har vært litt urettferdig, og har ønsket vi kunne ha byttet litt på :knegg:


#29

millact sa for siden:

I bhg har vi aldri hatt med noe på foreldremøter, men på andre arrangementer henges det opp bakeliste så kan de som vil skrive seg på. Det pleier ikke å være vanskelig og få folk til å bake en kake el og jeg tror de fleste har bakt en gang i løpet av året.


#30

Carrera sa for siden:

Det har jeg ikke tenkt over, men i klassen til storesøster så tror jeg vi har hatt med drikke de fleste gangene.

I guttungen sin klasse så har det vært begge deler.


#31

mamaria sa for siden:

Her har det vært ymse varianter. Gutte-jenteforeldrene bytter på å ha med noe å bite i eller gevinst f.eks.



#33

Charlie sa for siden:

Klassekontaktene våre har liste, og organiserer fra gang til gang. Lista følger vervet. Det er bare noen få som blir spurt hver gang, har ikke blitt min tur ennå og nå er vi i 3. kl.


#34

Fakse sa for siden:

Kjeks og kaffe liksom....

På foreldremøtene på den internasjonale amerikanske skolen der mannen min gikk på ungdomsskolen var det kjeks og vin på foreldremøtene. Begge foreldrene til alle barna var med på alle møtene, kan ikke skjønne hvorfor :p


#35

Smash sa for siden:

Her går det på rundgang, i fjor tok vi med kaffe, i morgen skal vi ha med kaffebrød.
På den første skolen vi var foreldre på tok foreldrene med kjøpekjeks og twist, på den nye skolen var det hjemmebakst i alle varianter. Så jeg må nok finne på noe lurt til i morgen kveld. :nemlig:


#36

Skilpadda sa for siden:

Vi har ikke servering på foreldremøter. På sommer- og juleavslutninger og annet blir alle bedt om å ta med "noe", og så har vi vel brukt e-post for å melde fra om hva vi tar med, så man kan justere seg i forhold til hva alle de andre gjør. Da er det gjerne én eller to som tar med drikke, eventuelt så tar alle med drikke til seg selv/sin familie.


#37

Propella sa for siden:

Her er det som regel annenhver gang man skal ha drikke og noe å bite i. På foreldremøtene har vi ikke noe. Ser ikke helt poenget med det. Det blir aldri spist eller drukket noe likevel.


#38

Martis sa for siden:

Gutteforeldrene hos oss har ansvaret for drikke. :jupp:


#39

Rose sa for siden:

Vi pleier ikke ha med noe på foreldremøtene, men når det er avslutninger, 17 mai og slike ting så pleier vi å bytte på det. Syns det er greit. Er nå litt urettferdig hvis gutter har med kaker og jenter kaffe hver gang, greiest å bytte.


#40

Elisabet sa for siden:

Det er jo ikke så rart i at det aldri blir spist eller drukket noe når dere aldri har med noe. :humre: Kaker forsvinner bestandig på foreldremøtene våre.


#41

GinaK sa for siden:

Her bytter vi på, selv om det nok er oftere at vi må ha med noe å bite i, ja. Jeg kjøper kjeks altså!


#42

safran sa for siden:

På ungdomsskolen har lærerne sørget for frukt, te og kaffe. På barneskolen er det oftest jentene som skal ha med te eller kaffe, mener jeg å huske. Jeg syns det er noe stort tull, og syns folk kan ta med egen mat og drikke hvis de absolutt skal ha det. Jeg har alltid med meg vannflaske.


#43

Maverick sa for siden:

Ah. Nå stusset jeg. Lenge. :knegg: Men, denslags driver vi heldigvis ikke med på den nye skolen heller. :lettet:


#44

Rabbit sa for siden:

Her har det alltid vært jenteforeldrene som skal ha med noe å bite i,til min store glede. :mumle: :bill.mrk.firebarnsjentemamma:


#45

Elisabet sa for siden:

Men hvorfor klage på det her inne? Er det ikke bare å ta opp på foreldremøtet at det får gå på omgang mellom gutteforeldre og jenteforeldre? Sikker flere som er enige med deg om de kun kjører konsekevnt på det på den skolen.


#46

Puslingen sa for siden:

Må sei at eg ikkje skjønte bæret dei første innlegga. Har dere med mat på foreldremøter? Her stiller skulen med kaffi og twist/ kjeks, og møtene varer sjelden lenge uansett. Men så er det gjerne fleire klasser som har møte same kveld, så ein flytter seg berre frå klasserom til klasserom. Ville blitt litt styr om ein skulle hatt med mat til to møter.


#47

Rabbit sa for siden:

Var egentlig ikke en klage,kjente bare jeg ble litt irritert da jeg tenkte over det. Men,ja,det skal jeg jammen meg gjøre,takk for at du minnet meg på at vi foreldre faktisk kan gjøre noe med det selv!


#48

Ina sa for siden:

Både på skolen jeg jobber og på skolen jeg har barnet mitt stiller lærerne med kaffe og kjeks.


#49

Mirasol sa for siden:

Annenhver gang her. Og jeg er provosert over at det står at man skal ta med kaffe, for det drikker jeg ikke, så i år tok jeg med en flaske 1,5 l Cola Zero. Gjett hva som var tomt ved kveldens slutt! :p :D

I år var det av servering grove vafler, kjøpte kanelgifler, krydderkake, peanøtter og sjokoladekjeks (safari) å spise av. Og det ble spist jevnt av alt faktisk.


#50

Maverick sa for siden:

Men hva i alle dager er poenget? :gruble:

Jeg håper ikke man sitter på foreldremøter mens man gumler kake, og samtidig diskuterer sukkerfri skole og hvor mye snop ungene kan ha med på juleavslutning, altså.

Dette forundrer meg. :nemlig:


#51

Mams sa for siden:

Til foreldremøter ordner klassekontakter noe enkelt. (som oftest kjeks og sjokolade)

Til andre ting som sommer- og juleavsluttning er det stort sett gutteforeldre som må ha med noe å spise på. Det er kun en sjelden gang jeg har opplevd at jeg måtte ha med kaffe. Jeg har hatt barn på barneskolen siden høsten 2000.

Jeg kunne forstått det om det var et stort flertall med gutter i klassene, men for de to eldste har det alltid vært flest jenter i klassene.
Når det er 13 jenter og 7 gutter blir det merkelig at gutteforeldrene skal ha med kake o.l og jenteforeldrene kaffe/te. Men kan jo ikke forvente at gutteforeldrene tar med to kaker siden det er så få gutter i klassen.


#52

Manga sa for siden:

Her må alle ta med kaffen selv og så har ungene bakt kake på dagen som serveres.


#53

Tilde sa for siden:

Her er det klassekontaktene som har har med kaffe og kake.


#54

Charlie sa for siden:

Men hvem betaler moroa når lærerne har det med? Har vondt for å tro at det er skolen? Syns lissom jeg ser de leverer kvittering på Maryland cookies? For hvis det er læreren som spanderer er det jo skikkelig ille.

Bare lurer, asså.

Det er jo ikke noe problem å la det gå på omgang slik vi gjør, klassekontakt (burde jo) ha en perm med lister, e-postadresser o.l., og da er det jo bare å ta en kopi og krysse av for hvert møte. Så ofte er det ikke. At folk tar en kopp kaffe med biteti gjør at folk sitter litt etterpå og prater istedetfor å stikke når læreren er ferdig, og det trenger vi i grunnen, for det er sjelden vi ses ellers. Fordi vi henter/leverer til forskjellige tider osv.

Vi har også "sosiale" aktiviteter i klassen, så de krysser i tillegg av hvem som kjører på tur osv. slik at de ikke spør de samme hver gang.


#55

Pesten sa for siden:

Her må gutte foreldrene alltid ta med drikke/kaffe. Jentene noe å spise.


#56

Røverdatter sa for siden:

Hos oss holder faktisk skolen kaffe, te og frukt hvert eneste foreldremøte. Trodde jeg da. Kanskje det er gutteforeldrene som har hatt det med. :vetikke:


#57

Neket sa for siden:

Her er det annenhver gang. Jentene kaffe og guttene kake en gang, så bytter de til neste gang. Jeg glemmer alltid, så jeg kommer som regel med kjeks som barnevakten har rasket med seg fra nærmeste butikk. :humre:

Vi diskuterer forresten ikke sukkerfri skole (enn så lenge hvertfall), så vi spiser kake med god samvittighet. :nemlig:


#58

polarjenta sa for siden:

Nå kan jeg svare; her skal gutteforeldrene ta med kaffe/te.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.