Minerva sa for siden:
Det er helt utrolige mengder traktkantarell i skogen nå. :hyper:
Tydeligvis noen som elsker alt dette regnet. Sopp egner seg meget godt til supper, og traktkantareller er aldeles ypperlig i så henseende.
Denne suppa er kjempegod:
Traktkantarellsuppe
Ingredienser (til forrett til 10 personer eller midag til litt færre):
• 1 liter ferske traktkantareller (du må gjerne bruke tilsvarende av tørket eller frosset sopp)
• 1 løk
• 2 liter buljong, laget på terninger eller av kjøttkraft (bruk ca 4 terninger)
• 4 ss mel
• Salt og pepper
• Litt sherry
• Smør
• Dill
• 1 beger seterrømme
• 3 dl fløte
• 200 gram blåskimmelost
• 1 boks grovhakkede tomater
Slik gjør du det:
Lag først en jevning av mel og litt kraft.
Stek så opphakket løk og etterpå soppen lett gyllen i smøret, med salt og pepper.
Ta all løken og omtrent halvparten av soppen, bland med litt av buljongen, rømme og dill, og kjør det i hurtigmikser.
Ha alt opp i en kjele, i tilsett krydder, og sherry.
Tilsett resten av soppen, varm det opp, og servér med brød eller rundstykker.
Vel bekomme!