Jeg er gressenke og snart er det bursdag i heimen. Jeg har ikke lyst til å stå og bake hele natta før bursdagsfesten og trenger derfor forslag til kaker, småkaker og bakst som kan stå et par dager uten og ødelegges, eventuelt fryses. Har dere noen forslag?
Vet ikke om jeg ville latt det stå "etpar" dager, men å lage dagen før er ok. Kakebunner o.l. kan gjerne lages i god tid i forveien, men kaka blir finest hvis kremen/glasuren ikke er fryst. Dvs. smart å bake kaka - f.eks. uka i forveien - fryse den (hvis det er kake som skal deles, f.eks. sukkerbrød til bløtkake o.l. - er det lurt å dele den før frysing. Legg matpapir imellom lagene, så kan man ta den fra hverandre når den skal tines så den tiner fortere.). Så tar du den opp om morran dagen før så den tiner mens du er på jobb, og ta på krem og pynte kvelden før.
Muffins er enkelt så klart. Og boller/ kringle. De kan jo fryses som de er. Så er det bare å risle over med litt glasur før servering. Ha gjerne noe digg inni, f.eks. litt makronfyll, eple eller hva dere liker. Bruk gjerne en av de ferdige posene om du vil. Jeg har brukt mye den som heter "Lettbakte boller" (også til kringle, det gjør ingen forskjell).
Tenker du "bare" kakebord, eller også annen servering/mat?
Sånn texas-sjokoladekake, med rømme og natronpulver, kan med fordel stå en dag eller to. Blir ikke tørr, og de aller fleste ungene jeg har servert den til elsker den. (Den er dog ikke særlig allergivennlig, dersom det er et tema.)
Saftige sjokoladekaker kan, i likhet med f.eks. gulrotkaker, med fordel stå en dag eller to. Og gjærbakst er flott å fryse og så varme opp (og evt. glasere, om det er f.eks. kringle) like før servering.
Iskake. Alle sortar gjærbakst kan frysast ned i god tid og tinast over natta. Eg puttar gjerne kanelsnurrar o.l. i steikeovnen nokre få minutt rett før servering. Då blir dei aldeles som nysteikte.
Den kan også fint stå flere dager i kjøleskapet. Jeg lager den nesten bestandig 2 dager før den skal brukes første gangen. Så er det rester noen dager etter der også.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.