Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Middagstips! (Og her prater vi ikke fra bunnen av)

#1

Nessie sa for siden:

Jeg har virkelig fått sansen for denne serien fra Findus. :jupp:

Jeg serverer med båtpoteter og et eller annet dip (jeg liker sånn sursøt chilisaus, men det kan være remulade og alt sånn), samt brokkkoli.

De blir sprø og gode :nam: Og det beste er at jeg kan hive både de og båtpotetene i ovnen samtidig, så det "gjør seg selv". :ja:

Mega her har nå 40 % på alt av frossen Findus, så jeg har kjøpt inn og hivd i fryseren.

Jeg synes ikke disse blir myk og vassen, så det er nok derfor jeg liker de så godt. :highfive:

[img]http://findus.no/showimage.asp?id=90962385&amp;size=big[/img]

findus.no/produkter/


#2

Niobe sa for siden:

Ja, de er gode. Vi pleier å ha tigersaus og salat til.


#3

Fibi sa for siden:

De er kjempegode! Smaker veldig fritert, men det kan jeg leve med. (Jeg elsker jo egentlig fritert mat. :knegg: ) Sunne kan man ikke påstå at de er, men siden det er filet inni og ikke MUK, så kan jeg stå i det. Her serveres de med kokt potet, grønnsaker og remulade/smeltet smør. :nam:


#4

Luftslottet sa for siden:

De der er gode! :jupp:
Vi bruker det som frossenpizza-alternativ de dagene vi ikke har sjans på matlaging, sammen med råkost og potetbåter.


#5

Charlie sa for siden:

Vi elsker gammeldags fiskegrateng fra samme - og også grateng med laks og brokkoli. Den siste er jo ferdig middag med grønnsaker og alt - helt unødvendig å lagge masse ekstra BRY. :blafre:


#6

venla sa for siden:

Hm, tror jeg skal prøve dem denne uka. Er gressenke og orker ikke bare fra bunnen-mat hele uka.


#7

Inagh sa for siden:

De er kjempegode!


#8

Veritas sa for siden:

De må prøves! :)


#9

Robyn sa for siden:

Jeg kjøpte de en gang og syns de smakte så inmari fett. Og så ble jeg litt dårlig i magen etterpå (kan reagere litt på feit mat) og har dermed ikke prøvd igjen. :o


#10

silje sa for siden:

Uff, du må ikke spise den type fritert mat. Fett som går rett i årene! Jeg ville iallefall ikke utsatt barna mine for det.

Kjøp fiskefilet(gjerne frossen blokk). Vend de i krydret rugmel og stek i litt rapsolje, Vita ell. Mye bedre og mye sunnere:)



#12

Nessie sa for siden:

Nei, nå løper jeg og hiver de to pakkene jeg har liggende i fryseren altså?! :sjokk:

:hehehe:


#13

safran sa for siden:

Urk!:grøsser:

:sorry:


#14

Nessie sa for siden:

:knegg:

Jeg har aldri kjøpt særlig av denne type mat, ikke fiskepinner og sånt heller. Og var derfor veldig skeptisk første gang. Men ble positivt overrasket altså. :nemlig:


#15

Blondie sa for siden:

Men hva er det egentlig i dem? Det ser jo ikke spesielt delikat ut?


#16

Manitoba sa for siden:

De er kjempegode. Fin kontrakst mellom den sprø overflaten og fisken. Sikkert ikke sunt, men deilig m ekte engelsk kost en gang i blant.


#17

Robyn sa for siden:

Fisken er vel alaska pollock (litt usikker på stavemåten). Den inneholder 14g fett pr. 100g og det aner meg at hovedandelen ikke er de gode fettsyrene som normalt kommer fra fisk. :hehehe:


#18

Nessie sa for siden:

Innhold:
Renskårne fileter av Alaska Pollock* (Theragra chalcogramma) 54%, panering (hvetemel, vann, rismel, stivelse, salt, sennepspulver, vegetabilsk olje, bakepulver, maismel, druesukker, aroma, skummetmelkpulver, chilipulver, farge (kurkumin, paprikaekstrakt), solsikkeolje og vegetabilsk olje. * Fisket i det nordøstelig Stillehavet.
Næringsverdi per 100g:
Energi 1000kJ, 240 kcal, Protein 11g, Karbohydrater 17g hvorav sukkerarter 3g, Fett 14g hvorav mettet fett 3,1g, Fiber 1,1g, Natrium 0,5g tilsvarende koksalt 1,2g


#19

Dali sa for siden:

Hvor lenge er det tilbud? Må hamstre fiskegrateng så da kan jeg prøve en slik samtidig.


#20

Nessie sa for siden:

Ut uka kanskje?


#21

Frøy sa for siden:

Det var meget spisende. :nikker:

Det er Toro jeg skal kvitte meg med, ikke Findus så dette kan gjentas.
Jeg lagte da båtpotetene fra bunnen og ikke ferdig frossen pose så litt skryt kan jeg gi meg selv.


#22

Martis sa for siden:

Alaska Pollock er tilsvarende norsk sei. Og det er ikke no godt. Fiskegratengen med laks og brokkoli har jeg sett på noen ganger, så kanskje man må prøve den. :jupp:


#23

Nessie sa for siden:

Jeg lager også båtpotetene selv :ja:


#24

Frøy sa for siden:

Skjønner egentlig ikke hvorfor jeg har kjøpt dem frosset i så mangen år, for det er jo ikke rare jobben.


#25

Nessie sa for siden:

Nei, det er veldig kjapt og enkelt!


#26

Katta sa for siden:

Ok, hvordan lager dere båtpoteter selv?


#27

Niobe sa for siden:

Og veldig, veldig godt!


#28

Frøy sa for siden:

Man tar en settepotet og setter den i bakken på våren, når høsten kommer spar man opp poteter, vasker dem og kutter de i båter før man heller over litt god olje og kryddrer med salt og pepper. Setter dem inn i ovnen, gjerne med varmluft da man steker fisken samtidig og 20min på begge deler var passende.

Men jeg liker de litt oppblåste så jeg ga dem 5 min under grillen.


#29

Nessie sa for siden:

Mandelpoteter funker fint :jupp:

Ta en potet (med skall på), del de i fire, sånn at det blir 4 båter.
Legg de i langpanne/ildfast form. Ha på litt olje, salt, pepper (evt potetkrydder som jeg har), og stek i ca 20 min på 200 grader.


#30

millact sa for siden:

Ja, de er kjempegode. Til og med kresne lillebror spiser litt fisk på den måten.

Niobe: Hva er tigersaus og hvordan lager du det?


#31

Katinka sa for siden:

Norsk sei er ikke godt? :sjokk:

Mulig jeg tester en dag nøden er der, men mannen har lagd fish & chips fra grunnen av og dyre du, det var digg.


#32

Katinka sa for siden:

Provencekrydder er veldig godt på båtpoteter.


#33

Puslingen sa for siden:

Eg har ikkje prøvd dei der, men har laga fish & chips frå botn av. Og salige deg! Det er godt det. Vi spiser glatt fisk på lørdagskvelden om eg får ånda over meg. Men eg har endå ikkje gitt etter for storesøsters ønske om å spise frå aviser. Det får bli når me reiser til London. :humre:

Her i huset spiser me mykje God, gammeldags fiskegrateng. Dvs. mann og barn, eg foretrekker Fransk fiskegrateng. :hjerter:


#34

Robyn sa for siden:

Amadine poteter er enda bedre . :nam:

#35

rine sa for siden:

Har prøvd, og synes det smakte godt. :nemlig:


#36

polarjenta sa for siden:

Jeg har kjøpt disse så skal prøve dem en av dagene. Men for en prisforskjell det var, på ICA kostet de over 70 kroner, mens dem på Rema kostet mellom 50 og 60 kroner.


#37

Kirsebær sa for siden:

De er veldig gode, og jeg liker at det er filet inni, ikke fiskemos.

Om man skal kjøpe fiskegrateng er det bare den franske som duger syns jeg. De andre er det jo ikke fisk i. Jeg lager fiskegrateng med laks og div grønnsaker. Veldig godt. :nemlig: lagsegrateng anbefales.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.