Mannen fyller år i morgen og jeg tenkte å lage en treretters som vi kan kose oss med :) Vanligvis er det mannen som står på kjøkkenet men han trenger ikke vite menyen derfor tar jeg gjerne imot tips :) han ønsker ikke biff. Noen forslag?
Ikke så alt for avansert:
Forrett: Røkelaks på toast med vårløksaus.
Hovedrett: Lammekoteletter med sellerirotpure og saltbakte amandinepoteter.
Dessert: Mangosorbet (hjemmelaget eller rett-fra-boksen).
Forrett: Asparges surret i skinke, laks, bruschetta eller reker.
Hovedrett: Kyllingfilet fylt med brie og surret med bacon og en god salat inntil.
Dessert: Panacotta med hjemmelaget bringebærsaus eller kandiserte frukter.
Nivået mitt er vell middels. Så lenge jeg har en oppskrift pleier jeg få det til :knegg:
Han liker veldig godt spesiell og sterk mat, men han er glad i mat og spiser alt, liker å prøve nytt. Sjokolade er det beste han vett, så det bør nok være en dessert med et innhold sjokolade :)
Om du har god tid anbefaler jeg braiserte lammeskanker til hovedrett. Nå er lammene ferske, og med f. eks ovnsbakte rotgrønnsaker og en sjy innkokt med litt rødvin blir det en ypperlig høstlig rett. www.aperitif.no/index.db2?id=119012
Ovnsbakte rotgrønnsaker kan du jo bare ha i samme form, men ikke hele steketiden.
Til en såpass kraftig hovedrett ville nok jeg enten kuttet forrett, eller bare servert noe superlett, f. eks litt surret sjampinjong og løk på toast, med noen dråper olje og balsamico på.
Dessert; sjokolademenn er ofte veldig glad i sjokoladefondant. For å kvikke den litt opp kan du jo servere noen frisk bær til.
Hvis han liker sterk mat, hva med å kjøre thai-inspirert? Rå vårruller til forrett, biffsalat eller en curry til hovedrett og noe sjokoladegreier til dessert? Har du forresten forsøkt rødvin til sjokolade? Da trenger du egenlig bare noen biter kvalitetessjokolade og en tur på polet. :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.