mosol sa for siden:
Hjelp, mosol gjør ting hun ikke kan. Jeg har funnet en oppskrift på Chicken Khorma i familiekokeboka. Det skal være 600 g kyllingbryst i retten. Det står "tilsett kyllingen og la den koke et par minutter". Skal den rå oppi?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
mosol sa for siden:
Hjelp, mosol gjør ting hun ikke kan. Jeg har funnet en oppskrift på Chicken Khorma i familiekokeboka. Det skal være 600 g kyllingbryst i retten. Det står "tilsett kyllingen og la den koke et par minutter". Skal den rå oppi?
Benzo sa for siden:
Ikke hvis hele retten kun skal koke et par minutter. Jeg tipper det er ferdig stekt kylling de mener og den skal koke et par minutter for gjennomvarming.
mosol sa for siden:
Sausen skal trekke i 10 minutter før kyllingen skal oppi, kyllingen skal i og koke et par minutter, og til slutt skal kokosmelk oppi og deretter fem minutter koking.
Skilpadda sa for siden:
I de oppskriftene jeg har sett skal kyllingen stekes først, og så heller man på sauseingredienser og surrer helt til slutt. Jeg synes det høres tvilsomt ut at planen bare er å la rå kyllingbiter surre i sausen, og ville sikkert stekt bitene på forhånd.
United sa for siden:
Oppdelt kan den vel bli kokt i løpet av 7 minutter, som du sier det står. Men jeg ville helt klart stekt den først, for sikkerhets skyld.
mosol sa for siden:
Takker og bukker! Jeg så heller ikke helt for meg rå kylling rett i gryta, men måtte bare sjekke. Da blir det en kjapp runde i stekepanna først.
kamp sa for siden:
Jeg har alltid rå kyling oppi korma gryten.. Men jeg står ikke med klokka ved siden av og tar tiden.. Jeg lar den bare koke til den er ferdig, normalt ca 10 minutt.
Vist oppskriften sier at det skal koke litt med og litt uten kokosmelk ville jeg kokt den i et par minutter først, tilsatt kokosmelk og kokt til den er ferdig.
Smaken trekker mer inni kyllingen når den er rå ;) (og da liker jeg det bedre ;))
Koko sa for siden:
Jeg signerer kamp! :) Er jo bare avhengig av hvor store/tykke bitene er.
Hyacinth sa for siden:
Jeg gjør ofte det, jeg. Riktignok mer enn et par minutter, selvsagt, det må jo bli gjennomkokt. Men tvilsomt? :undrer: Hvorfor det?
Skilpadda sa for siden:
Nei, jeg mente bare at jeg tvilte på at det var det som var ment. :) Ettersom de andre oppskriftene jeg har sett har oppgitt at man skal steke kyllingen først, altså.
Hyacinth sa for siden:
Åja, sånn ja. :)
mosol sa for siden:
Jeg er forvirret. :knegg: Og jeg tvilte fordi rå kylling jo skal behandles med forsiktighet. Menyen er for øvrig utsatt til i morgen. I dag blir det Kjartans pølselapskaus fra samme kokebok.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.