Ja, jeg trenger oppskrift på den aller aller beste sjokoladekakeglasuren ... Noe ala kremostglasuren til R.O.O.M; en fantastisk glasur helt enkelt! :D
Hver gang jeg lager sjokoladekake, så suller jeg rundt for å finne en grei oppskrift, og jeg klarer aldri å feste med ved hvilken jeg var heldig med og evt. burde lande på, så nå trenger jeg hjelp slik at sjokoladekaken jeg står på trappene til å lage, blir rent himmelsk!! :jupp: Jepp, jeg er entusiastisk som få i dag!!
Må gi nok til både fyll i kaken og dekke den på toppen, som et underlag for fondant, evt. være lekende lett å doble.
Smelt smør og kokesjokolade. Rør inn melisen og hiv oppi egget til slutt.
Avhengig av om målgruppen er voksne eller barn, bruker jeg mørk kokesjokolade, lys, eller halvt om halvt. Blir god uansett.
Fondant-grunnlag og sånt vet jeg ingenting om. :knirk:
175 gr smør/margarin
4 ss kakao pulver
6 ss melk
1 ts vaniljesukker
ca. 1 pk melis
Smelt smør i en kjele. Tilsett kakao, rør godt sammen og ta kjelen av varmen. Tilsett melk og vaniljesukker, rør inn siktet melis litt om gangen, til passe konsistens.
Super enkelt, og super godt! :ja: