Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Salt torsk

#1

Syrin sa for siden:

Mannen kjøpte ein kartong med salt torsk som eg ikkje veit kva ein kan bruke til. Det er frosne flak av torsk. Trur ikkje det er tørka, dvs, sånn bacalao-fisk, men neimen om eg veit.

Kva lagar eg av dette? Det er skinn på.


#2

Syrin sa for siden:

Skal dette også vatnast ut forresten? Da rekk eg jo ikkje å ha det til middag i dag....


#3

Syrin sa for siden:

uhm... eg tar det tilbake, dette må vere tørrfisk, for set eg det mot tunga er det ekstremt salt. Kjem tilbake med bilde (og nei, har berre posen i behold, kartongen med tekst på er kasta).


#4

silje sa for siden:

Men, en skal da ikke fryse tørrfisk....
Er den frossen er det nok veldig salte torskestykker.

Begge deler er supergodt da !


#5

Syrin sa for siden:

Det er kjøpt frose, frå fiskebil, så da er det kanskje salt torsk? Nå la eg den, i panikk, i vatn. Håpar det var greit :D Nå er den i alle fall våt, salt og frosen. Så får vi sjå om det blir middag av det.


#6

Katta sa for siden:

Hvis det ikke er tørrfisk, men vanlig lettsaltet torsk, er det veldig godt å trekke den i vann og spise med potetmos. Synes jeg. Men nå var det vanlig kost hjemme hos oss da jeg var barn, så det er ikke sikkert andre synes det er like godt. :knegg:


#7

GydaG sa for siden:

Hmm.. Det er egentlig mer ut som klippfisk, syns jeg?
Sjekk med fiskebilen hva de selger? :knegg:


#8

Salt sa for siden:

torsk, hva synes vi egentlig om denne tråden? :gruble:


#9

kokosbolle sa for siden:

Denne matlagingen hadde jeg glatt overlatt til mannen kjenner jeg.


#10

Maverick sa for siden:

Jeg synes han er søt, jeg. :love:


#11

Syrin sa for siden:

Kven er søt? Min mann eller fisken?


#12

Erica sa for siden:

Det der er tørrfisk, det tør jeg vedde hodet mitt på. Da har du ordnet deg veldig mye fisk ihvertfall. Og den bør vannes ut i 24 timer før bruk, hvis ikke er den ramsalt.

Det er forøvrig ikke uvanlig å fryse tørrfisk altså.


#13

Maverick sa for siden:

torsk. :knegg:


#14

Kirsebær sa for siden:

Torsk er søt, sier Mavrick. Jeg heller mer mot barsk og mandig. :nemlig: :Holder meg på godfot med moderatorer:


#15

Syrin sa for siden:

Nuvel.. torsken på kjøkkenbenken er i alle fall salt, og med gult i seg, noko som tilseier at dette også er røykt?

Dette blir ein spennande middag. Men mulig eg må utsette det til i morgon, for ramsalt fisk er ikkje godt.


#16

torsk sa for siden:

Du lurer på hva du skal gjøre med torsken? Gi han en klem!


#17

-ea- sa for siden:

Hvis den er salt er det ikke tørrfisk. Høres mer ut som klippfisk da. Kanskje. Men ihvertfall ikke tørrfisk (som jeg har en hel stim av i frysen). :fnise:


#18

Syrin sa for siden:

Tørrfisk kan frysast da altså. Kan klippfisk frysast da? (vår var altså frosen)


#19

Blå sa for siden:

Jeg istemmer at mannen får lage middag selv, når han kjøper sånne rare ting. :nemlig:


#20

Puslingen sa for siden:

Plukkfisk! Barnas favorittmiddag. Ei stor panne med fisk, potetstappe og løk. Spises på flatbrød. Klippfisk må vatnast ut først ja, så trekke, renske og blande med potetstappe.


#21

Erica sa for siden:

Fader, nå ryker hodet altså! Mente selvfølgelig klippfisk. Det er altså klippfisk jeg mente det var. :o


#22

Erica sa for siden:

Det var som nevnt klippfisk jeg mente. Vi pleier å kjøpe større mengder på vestlandet, og fryser den, da holder den seg veldig lenge.


#23

Syrin sa for siden:

Oki, den er i alle fall i ein balje vatn i kjøleskapet, så får vi sjå kva eg finn på i morgon. Kva brukar folk klippfisk tli :D


#24

Primrose sa for siden:

Nå lurte jeg et øyeblikk på om du listet opp nick på brukerne her inne. :fnise:

Klippfisk? Bacalao!!


#25

Erica sa for siden:

Bacalao, eller andre retter med klippfisk. Vi pleier å lage en form hvor vi fyller en ildfast form med grønnsaker, har klippfisk i biter over og heller over fløte. Stekes i ovnen på 200 grader i 1/2 time.

Her er oppskrifter, se for eksempel ostegratinert klippfisk, det er veldig godt.

www.klippfisk.no/default.asp?menu=2&


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.