Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor varmt og lenge steker jeg rundstykker?

#1

Hyacinth sa for siden:

Ja, jeg baker lite. :sparke:

Jeg har laget rundstykker av en sånn pose med grov brødmiks. Det står at brødet skal steke på 200 grader i en time. Men når jeg har laget rundstykker av deigen blir det vel litt annerledes?

Jeg har to brett. Varmluft? Eller over- og undervarme og ett brett om gangen? Hvor varmt?

Det stod også på pakken at forheving ikke var nødvendig, men derimot etterheving i en time til dobbel str. Jeg har etterhevet nå i snart halvannen, men jeg kan ikke si at rundtstykkene er blir så veldig mye større.


#2

Anda sa for siden:

Jeg ville satset på 225 grader og sjekket etter et kvarter. Og så har ovnen min en sånn fuktighetsfunksjon som jeg bruker til gjærbakst.

Om du ikke har dårlig tid, ville jeg gått for over/undervarme og stekt hvert brett for seg, i midten. Lykke til, i alle fall!


#3

Hyacinth sa for siden:

Jeg har ikke dårlig tid. Prøver dette. Jeg steker knekkebrød (to brett) på varmluft, og selv om ovnen er ny, ser jeg at det nederste brettet blir ferdig før det øverste.

Takk for kjapt svar! :blomst:


#4

Charlie sa for siden:

Enig med Anda - 225 og 15 min. Eller så der... :jupp:


#5

Anda sa for siden:

Hvordan gikk det, da? :nysgjerrig prokrastinerende:


#6

Malus sa for siden:

Jeg steker et brett om gangen, midt i ovnen på vanlig varme.
Bruker å ha ovnen på 200 grader og ca 20 min.
Husk å etterheve leeeeenge.


#7

Hyacinth sa for siden:

Stekingen gikk helt fint, og de ble gode, men herregud, de hevet jo aldri. Stod på benken i halvannen time, og de ble marginalt større. Så det ble veldig små og søte rundstykker.


#8

Hyacinth sa for siden:

OMG! I dag lurte jeg på NØYAKTIG det samme og googlet "steke rundstykker". Fant denne. :knegg:


#9

Anda sa for siden:

:knegg: Og jeg gikk inn tråden. Lurer på om jeg tror jeg virkelig kan dette.


#10

Tangerine sa for siden:

Du er selvhjulpen. :D



#12

Harriet Vane sa for siden:

220-225 eller 200 med varmluft. 10-15 min litt etter ovn, str på rundstykker osv.


#13

Hyacinth sa for siden:

Jeg brukte ikke varmluft i dag, men de ble fine likevel. Jeg synes imidlertid det er vanskelig å se på grove rundstykker når de er ferdige. De ser jo like grå og kjedelige ut som da jeg puttet dem inni.




#16

Einhyrningur sa for siden:

Hver gang man googler havner man her inne.. :knegg:


#17

Hyacinth sa for siden:

Jesus! :skremt: Nå trodde jeg at noen hadde hacket brukeren min! :sjokk:



#19

IzziCreo sa for siden:

Jeg kommer alltid inn på FP når jeg googler "ris i mikro Tupperware", og det er basically hver gang jeg koker ris, så læringskurven min er ja, ikke-eksisterende på dette :knegg:


#20

Hyacinth sa for siden:

Jeg er mest overrasket over at jeg i det hele tatt har stilt dette spørsmålet. Jeg steker aldri rundstykker. Jeg tåler ikke gjær. Hvorfor har jeg lurt på dette? Dessuten er det jo logisk å steke rundstykker på nokså høy varme i et kvarters tid.



#22

Lyppa sa for siden:

Ikke så rart, du tåler jo ikke gjær så du droppet vel den :knegg:


#23

Hyacinth sa for siden:

:haha:

Nå klarer jeg ikke helt å huske når jeg måtte droppe gjær, så jeg husker heller ikke om jeg spiste disse rundstykkene den gang. Men mulig jeg gjorde det. :knegg:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.