Jeg har laget rundstykker av en sånn pose med grov brødmiks. Det står at brødet skal steke på 200 grader i en time. Men når jeg har laget rundstykker av deigen blir det vel litt annerledes?
Jeg har to brett. Varmluft? Eller over- og undervarme og ett brett om gangen? Hvor varmt?
Det stod også på pakken at forheving ikke var nødvendig, men derimot etterheving i en time til dobbel str. Jeg har etterhevet nå i snart halvannen, men jeg kan ikke si at rundtstykkene er blir så veldig mye større.
Jeg har ikke dårlig tid. Prøver dette. Jeg steker knekkebrød (to brett) på varmluft, og selv om ovnen er ny, ser jeg at det nederste brettet blir ferdig før det øverste.
Stekingen gikk helt fint, og de ble gode, men herregud, de hevet jo aldri. Stod på benken i halvannen time, og de ble marginalt større. Så det ble veldig små og søte rundstykker.
Jeg brukte ikke varmluft i dag, men de ble fine likevel. Jeg synes imidlertid det er vanskelig å se på grove rundstykker når de er ferdige. De ser jo like grå og kjedelige ut som da jeg puttet dem inni.
Jeg kommer alltid inn på FP når jeg googler "ris i mikro Tupperware", og det er basically hver gang jeg koker ris, så læringskurven min er ja, ikke-eksisterende på dette :knegg:
Jeg er mest overrasket over at jeg i det hele tatt har stilt dette spørsmålet. Jeg steker aldri rundstykker. Jeg tåler ikke gjær. Hvorfor har jeg lurt på dette? Dessuten er det jo logisk å steke rundstykker på nokså høy varme i et kvarters tid.
Nå klarer jeg ikke helt å huske når jeg måtte droppe gjær, så jeg husker heller ikke om jeg spiste disse rundstykkene den gang. Men mulig jeg gjorde det. :knegg:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.