Holder på å tilberede torsk på en seng av grønnsker, og toskefiletene er altså frosne. Det skal stå i ovnen på 200 gader i 20 min, men bør jeg tine torsken først? Evt. ha de i ovnen lenger? Det er ikke store filetene det er snakk om her.
Vi lager ofte laks i form og den alltid frosen. Vi steker i 20-25 minutter og da er laksen ferdig i massevis. Det kan da ikke være så annerledes med torsk vel? Det er stortsett poteten vi venter på...
Jeg steker ikke-frossen laks i langpanne i 30 min. (i aliminiumsfolie, riktignok). (Den tinte) torsken fikk seg 30 min. den også, og den var helt perfekt stekt da jeg tok den ut!
Antar det er som med biff, smak og behag hvor godt stekt du vil ha den. Til en beintela frossen torsk hadde jeg nok som apan latt den stå nærmere en time, men ca 25-30 min tint (avhengig av tykkelsen på fileten).
Jeg har en teori om at frossen laks ikke er like pinnfrossen som frossen torsk, pga. fettinnholdet i laksen. Akkurat som sjokoladekake kan spises bortimot rett fra fryseren, mens man kan drepe noen med dypfryste grovbrød.
Dog kan det være sukkeret, eller desperasjon hos spiseren som er tilfelle i det siste eksemplet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.