Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

[Hage] Beskjære kirsebær og plomme?

#1

Kaprifol sa for siden:

Jeg har et aldeles håpløst, digert kirsebærtre og et lite, nusselig plommetre. Er det nå jeg beskjærer dem? De er jo såkalte "blødere", tradisjonelt skal de beskjæres om høsten. Noen som har peiling?

Jeg kan komme med bilde etterhvert, på søndag kanskje. Uansett bør jeg vel vente til alt løvet er felt før jeg skrider til verket?


#2

Albertine sa for siden:

Naboen har akkurat skåret kirsebærtreet sitt inn til beinet. Det ser fullstendig ribbet ut, men de påstår hardnakket at det kommer til å være helt vidunderlig igjen til neste år. :vetikke:


#3

Palmen sa for siden:

Hva med epletrær? vår eller høst?


#4

tiddelibom sa for siden:

Gammelt jungelord blant gartnere: "beskjær når du har tid".
Når treet har felt bladene, har det jo trukket energien i bladene inn igjen og ned i røttene, så det kan være lurt å vente til det.

  • sier gartnermannen.

Palmen:
Epletrær på våren.

Men om ikke fruktdyrkingen er det viktigste, sier fortsatt gartnermannen at man skal gjøre det når man har tid.


#5

Snuppa sa for siden:

Har hørt at kirsebær/morelltrær kan beskjæres når frosten har kommet.


#6

Palmen sa for siden:

tiddelibom: gi gartnermannen en suss fra meg. Han har unektelig et poeng. Vi har nemlig ikke sett et eplekart her på to somre, så who cares, sånn egentlig? Har man tid, så gjør man det. Godt mantra.


#7

Kaprifol sa for siden:

Jeg har tid omtrent nå, kanskje. Jeg skal i alle fall være en del hjemme denne, neste og helga deretter. Tid til å rydde litt i hagen hvis været er greit.


#8

Kirsebær sa for siden:

Jeg har hatt godt av litt beskjæring, men det er litt kostbart. :nemlig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.