Frøy sa for siden:
Ja, gjør du det?
Jeg lager ting jeg aldri har lagt før og vil ikke mislykkes.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Frøy sa for siden:
Ja, gjør du det?
Jeg lager ting jeg aldri har lagt før og vil ikke mislykkes.
-ea- sa for siden:
Nei. Men jeg har ikke så mye vann heller når jeg koker.
Hyacinth sa for siden:
Samme her.
Jevning eller ikke spiller jo liten rolle, det er en smakssak.
Turban Smukk sa for siden:
Jeg har aldri laget fårikål, min mor pleier å komme med en diger gryte hver høst. Hun jevner ikke.
Hyacinth sa for siden:
Men bruk for guds skyld nok pepper!
Frøy sa for siden:
Hvor mye er nok da tro?
Hyacinth sa for siden:
Minst en neve hele korn. Jeg ville hatt i en pakke av de der småpakkene som selges i krydderhyllene. Og så noen knuste.
Kirsebær sa for siden:
Jeg strør mel i mellom lagene. :nemlig: Og ganske mye vann.
Kirsebær sa for siden:
Vi krydrer med litt vanlig pepper, også har vi flere te-klyper med helpepper oppi kjelen når maten kokes. Vi liker ikke å ha helpepper flytende rundt.
Dali sa for siden:
Bruker meljevning og godt med vann, vi liker saus. Men bruker alltid for lite salt.
Sissel sa for siden:
Jeg jevner som regel litt.
Robyn sa for siden:
Jeg bruker ikke det og er heller ikke vokst opp med det. Svigermor jevner og jeg merker helt ærlig ikke forskjell, og da skjønner jeg ikke helt poenget. :vetikke:
Og pepperkornene MÅ flyte fritt i gryta, hvis ikke blir det ikke nok smak. :niks:
Frøydis sa for siden:
Jeg jevner.
Turban Smukk sa for siden:
Jeg liker også at pepperkornene flyter rundt, og det bør være mange av dem. :nemlig: Nå gleder jeg meg til fårikål!
Frøy sa for siden:
Åh, det var det jeg viste fårikål er også vanskelig. :snufs:
Jaja får bare hoppe i det i morgen.
Katta sa for siden:
Jeg har gjort litt begge deler og synes ikke det er så stor forskjell. Det er ikke nødvendig i hvertfall. Men skal du ha mye vann, er det greit med litt jevning.
Kirsebær sa for siden:
Fårikål er veldig enkelt. :nemlig:
Kjøtt, kål og vann.
Pepper i slik eller sånn form.
Jevning om man liker det, elelr ikke.
Kok til det lukter ekkelt i hele nabolaget, og VOILA, middag!
Bloppy sa for siden:
Jeg bruker å ha litt mel mellom lagene. Og godt med løse hele pepper. Det er ikke så vanskelig.
millact sa for siden:
Nei, jeg pleier ikke å jevne, men jeg tror kanskje den blir enda bedre om det gjøres.
Interference sa for siden:
Nei jeg jevner ikke, synes ikke fårikålen blir like god da.
Fårikål er enkelt, kjøtt, salt, pepper, kål, kjøtt, salt pepper, kål etc. så fyller du på vann til det står ca midt på øverste kjøttstykke (kål helt øverst) og koker i noen timer. Smak litt på kraften underveis for å ettersalte eller pepre, det er mye bedre enn å måtte salte/pepre etterpå.
Lisa sa for siden:
Nei jevner ikke og bruker heller ikke mye vann. Som påpekt er det viktig å knuse noen pepperkorn for smak, hel pepper gir knapt smak alene.
Anda sa for siden:
Ikke jevning, ikke vanskelig. Hel pepper med hele veien.
I min familie menes det at den er best når den er varmet gang nr 2.
:heia:
Dali sa for siden:
Nei nei, ikke vanskelig, lett! Jeg er en elendig kokk men fårikålen jeg lagde sist helg var ifølge femåringen bedre enn godteri, og hun vil ha det til middag for evig og alltid. :tøff: Beregn lang nok koketid, jeg lot det stå 2,5 - 3 timer.
Nextlife sa for siden:
Lett som en plett.
Vann til det dekker kjøttet, ikke mel involvert, 1 pk hel pepper pr. kg kjøtt, kjøtt og kål lagvis, og litt ekstra kål mot slutten av kokingen :nemlig:
Nextlife sa for siden:
Glemte det aller, aller viktigste; Koke ute på kokeplate!
Lisa sa for siden:
:ja: Helt enig. Jeg lager alltid fårikål dagen før den serveres. Helt annen smak på både kål og kjøtt når den kokes opp langsomt for andre gang!
lucifine sa for siden:
Jevner ikke.
Liker det ikke heller så sist jeg laget det måtte mannen spise alle 15l alene. Tok si tid det ja..
Filifjonka sa for siden:
Nei.
Syrinx sa for siden:
Ja, jeg jevner fårikålen.
Liker den best når kjøttet får koke først, sammen med masse frittflytende pepperkorn, og så har jeg i kål på slutten. Synes om kålen når den kan gjenkjennes.
Taien sa for siden:
Her står fårikålgryta og putrer nå. Jeg skal ha middag til meg og minifrøene imorgen. Min kjære liker ikke fårikål (:eek:) og skal derfor ha risottoen fra i dag.
Jeg jevner. Det gjorde min mormor, så det gjør jeg også. Om det har noe å si på smaken, vet jeg nå ikke. Men tradisjon er tradisjon. :knegg:
Ellers så har jeg i mer kål når det gjenstår ca. 30 min av koketia. Da er resten kokt ned så det nye får vise seg i all sin prakt.
Ingenting er bedre enn fårikål dag 2...eller 3.
Floksa sa for siden:
Jevner ikke, løsdrift på pepper og husk nok salt og det skal koke lenge.
Varmer opp igjen til det er tomt :knegg: men etter 2 gng med oppvarming varmer jeg bare det jeg skal ha.
Lar den stå benken til den er kald, eller setter den varm inn i kjølehjørnet.
Men så skulle hele familien her vært døde av matforgiftning for lengst.
Til og med lammet til fårikålen har jeg slaktet helt selv, og det UTEN godkjenning og uten stempel!
:vill, gal og sjødesløs med andres helse:
Nip sa for siden:
Samme her :)
United sa for siden:
Jeg har pittelitt (tynt dryss) mel mellom lagene. Og kepaløk, pluss et par hele hvitløkfedd, i tillegg til salt, litt sukker og pepperkorn.
Mrs. Longbottom sa for siden:
jeg jevner ikke, og legger heller ikke kjøtt og kål lagvis. kjøttet og kålen har jo totalt forskjellig optimal koketid, og kålmos er ikke godt. Dessuten bruker jeg blanding av sauekjøtt og lammekjøtt, det gir best smak.
Ca 1 kg saukjøtt koker i vann med salt og pepper i ca 30-45 min, så har jeg i 1 kg lammekjøtt, koker i nye 30 minutter før jeg har i kålen på toppen og koker det hele i ca 1 time til.
Men alvorlig talt, løk og hvitløk i fårikålen?
Kanina sa for siden:
Jeg er såklart motstander av mel i enhver sammenheng, så jeg stemmer for at det går helt fin uten å jevne. Greia er jo at det skal koke så lenge at kålen delvis går i oppløsning og dermed bidrar til å tykne kraften. Det er veldig enkelt, altså. Det er ikke så mye som kan gå galt. Hvis man har i for lite pepper, går det an å pepre på tallerknen også. Det er ikke verdens undergang.
Tangina sa for siden:
Vi har i litt mel mellom lagene, men nok krydder er viktigere for god smak.
Babe sa for siden:
Jeg jevner, med glutenfritt mel pga cøliakibarn, litt mellom hvert lag. Godt med salt og pepper mellom hvert lag også - og minst to kammer med helpepper i kjelen. Ungene får fnatt om helpepper er løst oppi, så da er kammer tingen.
Pebbles sa for siden:
Åååå - nå gleder jeg meg til mammas får-i-kål senere i dag! Også lurer jeg på om jeg ikke bør lage min egen snart - jeg har tross alt blitt ordentlig voksen nå som jeg har rundet 40.
Mat skal ikke varmes opp mer enn én gang. Om det er masse til overs, varmer man bare det man skal ha og lar resten være i gryta i kjøleskapet.
Tinka sa for siden:
Bruker ikke mel, aldri gjort og kommer aldri til å gjøre.
Marit K sa for siden:
Jeg gjevner ikke med mel, men jeg har maksimalt en liter med vann på når jeg koker det. Da får jeg også mindre kraft, men den får fyldigere smak. Nok pepper er ett must ja, men jeg har aldri tenkt på at jeg kan bruke te-klypene til å holde på pepperkornene. Får man de helt rene igjen etterpå? Tanken på te med fårikålsmak virker ikke veldig forlokkende.
Pebbles sa for siden:
Earl Grey with just a hint of får-i-kål. :humre:
Frøy sa for siden:
Da står det å putrer her, har sikker alt for mye vann i, men vi får nå se hvordan det går.
lucifine sa for siden:
Heia Frøy!! Skal vedde på at det blir knallgodt!
Frøy sa for siden:
For mye vann og for lite salt og pepper.
mina sa for siden:
Jevner ikke, bruker lite vann og koker veldig lenge.
amor sa for siden:
Bruker ikke mel. Koker med lite vann og lar det koke lenge. Er ellers enig med dem som sier at retten blir enda bedre når den varmes opp igjen. Nam nam!
Martis sa for siden:
Jeg har litt mel mellom lagene, og har heller ikke så mye vann. Vi liker at kreften er litt fyldig.
Bloppy sa for siden:
Jeg har fått servert nydelig får-i-kål i dag. :nam:
Frøy sa for siden:
I serien av dumme fårikål spørsmål, hvordan varme opp?
Svak varme i mangen timer? Så med middag kl 16 bør jeg sette den på nå?
emm sa for siden:
Har aldri mel i fårikålen.
Frøy; den er ferdig kokt? Da trenger den ikke timesvis for oppvarming. Kun et oppkok også putre litt til det er varmt.
DM sa for siden:
Man skal ikke forrurense fårikålen med gluten! :trasser:
(Altså: Nei. :knegg: )
Blondie sa for siden:
Nei, jeg jevner ikke fårikålen. Bare ekstra karber og ikke noe ekstra smak. :niks: Jeg bare varmer kjelen opp igjen på middels varme dagen etter, den er om mulig enda bedre i dag.
MokkMokk sa for siden:
Jeg jevner med litt mel mellom lagene av kjøtt og kål, syns kraften blir fyldigere og bedre da. Vi liker heller ikke å plukke oss i hjel med disse pepperkornene, så jeg pleier å ha noe løst for smaken og masse i flere pepperholdere.
Frøy sa for siden:
Man jevner iallefall ikke med potetesmel dagen etterpå for å få tykkere saus.
Bill.merk: Tykk ekkel guffe, ny middag er på kok gitt.
Dali sa for siden:
:rofl: (unnskyld, klarte ikke la være.)
Robyn sa for siden:
Sorry, men :grineler: .
Neste gang går det nok veldig mye bedre. Og du skal ikke ha tykk saus til fårikål, du vil bare ha en god og smaksrik kraft. Bruk mindre vann når du koker og mer krydder. Ser du underveis at det blir for mye væske heller du ut litt og koker videre. (Bruk evt. øse.)
Slettet bruker sa for siden:
Menneh. :sparke:
Er fårikål en rett som er komplett eller spises den med noe? Potet eller salat med thousand island eller hva? :blånn:
Slettet bruker sa for siden:
Det er ikke lov å le. :sparke:
Turban Smukk sa for siden:
Poteter. Vi pleier ikke ha noe annet til i alle fall.
Blondie sa for siden:
Potetmel? :sjokk:
Den spises med poteter, smilefjes. Jeg spiser den uten. :nam:
Robyn sa for siden:
Med poteter eller bare som den er. Potetmennesker MÅ ha poteter til, mens vi som har levd lavkarbo i perioder har en tendens til å droppe potetene.
Frøy sa for siden:
Mannen var og passe snurt når han kom hjem å fant fiskekaker i brunsaus i stede for fårikål. Jaja man lærer så lenge man lever gitt.
Interference sa for siden:
Potetmel av alle ting? Da hadde maizena vært bedre om du absolutt skulle jevne.
Men den er best uten jevning, og kraften skal ikke være tykk, men fyldig på smak. :nam:
Hyacinth sa for siden:
:rofl:
Neida, bare tuller. :knegg:
Man spiser den med poteter. For meg som ikke er på karbokjøret betyr det vel at jeg må spise den som den er.
Toffskij sa for siden:
Det er galt og feil og blasfemi å jevne fårikål. :nemlig:
Siritk sa for siden:
Njet.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.