Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Når får afrikanere krøller?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Det kan man også lure på, nemlig. Når svarte, afrikanske barn akkurat er kommet ut av mors liv, er håret krøllete da? Eller er de som typiske norske babyer, som har helt rett nyfødthår som faller av etter noen uker?


#2

Filifjonka sa for siden:

Tipper det er litt forskjellig, som her. Venninnen min har en liten gutt som er adoptert fra Etiopia. På bildet hun fikk av ham fra han var 6 måneder hadde han bare såvidt littegrann hår, altså ikke krøller. Nå er han litt over ett år og har masse krøller. :)


#3

Søster sa for siden:

Min nevø hadde krusete svart hår da han ble født. Det var sånn nyfødtmykt og fjonete, men falt aldri av. Han har en forelder fra Nigeria.


#4

Anne sa for siden:

Jeg har ikke opplevd å se at afrikanske babyer mister håret på samme måte som mine egne.


#5

Teofelia sa for siden:

Det samme hadde Frøkna. Hun har én forelder fra Sogn og én fra Trøndelag. :humre:

#6

jolie sa for siden:

Maia hadde krøller da hun kom ut :) Det er ikke et eneste afrikansk gen i henne, altså.


#7

Filifjonka sa for siden:

Hadde hun krusete hår? :confused:


#8

Teofelia sa for siden:

:Jepp. :jupp:

#9

maribo sa for siden:

Sist jeg fødte lå jeg på barsel ved siden av ei dame med en nyfødt mørk gutt med masse krøllete svart hår (hun var mørk, men ikke så krøllete selv) - noe helt annet enn den strie busta mine tre jenter er født med :) (men så har ingen av mine jenter krøller nå heller da...)


#10

Bluen sa for siden:

Morsomt spörsmål! Når skal nyfödt-håret til norske barn falle av, egentlig? Jenta mi har hatt håret sitt i fem måneder nå, og det har vokst flere centimeter. Kröllete er det også. :blånn: Men afrikansk krus hos henne kan vi ikke påberope oss, akkurat - stakkaren har to av Norges bleikeste mennesker som foreldre.


#11

Filifjonka sa for siden:

Det er jo ikke sånn at nyfødthåret faller av på alle norske babyer heller da. Jeg kjenner flere som har beholdt det håret de hadde. Niesen min hadde langt svart hår (bob-frisyre) da hun ble født, og det falt aldri av. Etterhvert ble det nye håret som kom blondt, så hun hadde lys "ettervekst" og mørkt ytterst.


#12

Teofelia sa for siden:

Mer utfyllende, så hadde hun mørkt, krusete hår ved fødselen, som ikke falt av, men det håret som vokste ut etter hvert var lyst og glatt. Hun så en smule undelig ut ved ettårsalderen: lyst, glatt hår med mørke, krøllete tupper. Jeg fikk faktisk en del spørsmål om jeg hadde farget håret hennes. :himle: Skal og skal, fru Blom. Frøknas hår falt aldri av.

#13

Nabbe sa for siden:

Mine afrikanere fikk aldri krøller :trist:

Vell, jeg har sett somaliske babyer med tett krus, med krøller, og med slett hår. Vest-afrikanere har mest hatt krus, av de jeg har sett. Men har sett flest somaliske babyer da.


#14

Bluen sa for siden:

Nei, det er vel ikke alltid det skjer. Hos Liv har det blitt litt slitt av akkurat der hun ligger, men ellers er det intakt. Jeg har kanskje bare hört for mye på alle som sier at håret kommer til å falle av (akkurat slik jeg hörte for mye på alle som sa at samtlige förstegangsfödende går minst ei uke over tida).


#15

Pepper Lemon sa for siden:

De somaliske barna som hadde slett hår, fikk de krøller etterhvert?

Takk for svar alle sammen. Jeg har nettopp fått et nytt familiemedlem fra Afrika, og hun har hodet fullt av svart hår. Men hun har ikke krøller enda, så jeg lurte på om disse kommer etterhvert eller om det kan tenkes at hun ikke får krøller siden håret hennes p.t. er slett.

(Btw så er hun altså så skrekkelig søt. Det er helt pussig å sitte med en så mørk liten bylt i armene. Jeg er vant til min marsipanbaby. Hjertet mitt renner helt over av de små, brune fingrene og de kullsvarte øynene. Sukk.)


#16

Frost sa for siden:

Mine barn har ikke mistet håret sitt. Alle fikk kun en bar flekk i bakhodet.


#17

IOA sa for siden:

Snuppa mi er jo ikke akkurat afrikaner da, men siden pappaen fra Karibbien og ganske mørk, tar jeg meg den frihet å svare likevel!

Hun hadde svart stritt hår da hun ble født. Det falt av nesten alt sammen, og så fikk hun litt mørkebrunt slett hår. Da hun var ca ett år hadde hun såpass langt hår at det krøllet seg. De fleste blandingsbarn jeg har truffet har hatt slett hår i starten, og så fått krøller i løpet av det første året.

Jeg er inne på et annet forum der en tråd om hårprodukter for flokete krøller er en av de mest leste! :knegg:


#18

Frost sa for siden:

Høres nydelig ut. :hjerter:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.