Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God kake uten melk

#1

United sa for siden:

Må være uten jordbær også. Ellers ingen begrensninger. Bortsett fra meg, da. Ikke konditor akkurat. :p


#2

DM sa for siden:

Hvilke kaker liker du da? (Og pleier du å lage noen spesielle?)


#3

United sa for siden:

Sjokoladekake uten melk det går i her. Litt kjedelig med det samme hele tiden.


#4

DM sa for siden:

Oki. Da er nok ikke jeg noe særlig hjelp, for jeg elsker sjokoladekake (og eplekake).

Jeg oppdaget forresten en dag jeg var inne på en vegansk blogg at det finnes en smøreosterstatter (noe tofugreier tror jeg). Det er jo mulig å ta vanlige oppskrifter og bare putte inn ersattere. Jeg har tidligere laget iskake med sånn krem-erstatter feks.


#5

United sa for siden:

Eplekake hadde jeg glemt. Det er jo kjempegodt! :jupp: Vaniljesaus uten melk som smaker godt, vet du om det?



#7

annemede sa for siden:

Oatley vaniljesaus er uten melk og smaker kjempegodt.


#8

ElinM sa for siden:

Gulrotkake, gitt at du greier å lage ostekremen uten melkebaserte produkter. :undrer:


#9

United sa for siden:

Ica?


#10

annemede sa for siden:

Eller meny, bor du i nærheten av en Helgø butikk så har de, eller på tilsvarende som kinsarvik naturkost butikker.


#11

annemede sa for siden:

Så har du forresten også alpro soya vanilje joghurt eller vaniljekrem.


#12

United sa for siden:

Det er moren min som har blitt allergisk. Og hun prøver ikke ut ting. Selv har jeg null erfaring og trenger både inspirasjon og detaljert hjelp for å tørre lage noe. Vil jo at det skal smake godt.


#13

ElinM sa for siden:

Allergisk eller laktoseintolerant? Det har jo litt å si.


#14

United sa for siden:

Jeg vet, ElinM. Dama nekter å teste. Så vi forholder oss nå til melkeallergi.


#15

Luftslottet sa for siden:

Jeg har bakt ganske mye forskjellig til nå, og bruker bare havremelk og blå soft i stedet for melk og smør. Funker så fint, så. Vær bare obs på at en god del av sjokolade f.eks. har melk i seg. 70 % kokesjokoladen er fin. Jeg har ingen gode tips til kremerstatning, men.

Jeg er glad i banankake med sjokoladebiter og valnøtter.


#16

United sa for siden:

Har du oppskrift?

Blå soft altså. Har du brukt melange uten salt og melk også?


#17

Dragen sa for siden:

150 gram blå soft
3 egg
2 dl sukker
2 1/2 dl glutenfritt mel
1 ts bakepulver
ca. 2 epler (eller mer om du vil ha masse)

Egg og sukker piskes til eggedosis, mens margarinen smeltes. Rør inn mel og smeltet margarin sammen med bakepulveret.
Hell røren i en godt smurt form.
Putt eplebitene oppi røra og strø over kanel og sukker. (Da ser kaka finere ut).

Stekes ved 180 grader i 30 minutter på nederste rille.

Ypperlig basis for muffins også. Toro lys melblanding finnes i alle dagligvare, og gir mye luftigere kaker enn hvetemel.


#18

Dragen sa for siden:

Blå melange smaker ikke godt. Blå soft kan brukes til baking, steking og smøring.

Du kan lage melkefrie vafler med nesten hva slags væske som helst, vi har hatt både cola og appelsinjuicevafler.

Eplejuice er dårlig egnet til gjærbakst.

www.utenmelk.com


#19

annemede sa for siden:

Blå melange er bedre til å ha på kanelsnurrer enn blå soft. Det smakte ganske salt av kanelsnurrene jeg bakte med soften. :humre:


#20

Luftslottet sa for siden:

Kokosmelk er godt i vafler. :jupp:


#21

m^2 sa for siden:

:jupp:
På universitetet brukte vi utelukkende øl :D


#22

United sa for siden:

:kvalm:



#24

Arona sa for siden:

Nøttebunn med noe godt på?


#25

United sa for siden:

Nøttebunn er greit. Det er det på toppen jeg har problemer med. Ingen stor kakebaker. :o


#26

Charlie sa for siden:

Pavlova med frisk frukt på. Pavlova er en marengsbunn med en vaniljekrem til. Kjempegodt. Nå har jeg sett at de faktisk har fått den som Toro Pavlova også :knegg:

www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/pavlova/

Det fins ulike kremer til å piske, den beste skal være Erlet (helsekost o.l.). Den er ganske dyr, da. Den kommer i en ganske stor kartong, tror det er 1 l. Så jeg har pleid å bruke den jeg har funnet på Meny. Har hørt det går an å fryse Erlet, men har ikke prøvd selv. Prøve å fryse en annen soyafløte som jeg tinte i mikro'n - det gikk ikke bra, men det kan like gjerne ha vært mikron som frysern.



#28

celebelen sa for siden:

Soyamelk funker fint til baking, jeg bruker det (eller rismelk) i stedet for vanlig melk når jeg baker til lille veganerbror.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.