Skal ha et lite selskap nå i helgen. Skal servere tapas med masse godt, men hva serverer jeg til dessert? Lei av vanlige kaker, karamellpudding er litt oppbrukt og fruktsalat er gjesp. Vil gjerne imponere med noe dønn lekkert, fantastisk godt og i det hele tatt. Noen som har noe tips?
Med en hel haug med flott frukt og bær. Jordbær, bjørnebær, bringebær, stjernefrukt, you name it. De sterke bærfargene mot den neste hvite hangopen er helt fantastisk.
Og det smaker latterlig godt.
Små pavlovaer- sett frem skåler med frukt og blandet krem slik at folk kan pynte de selv.
Varm melløs sjokoladekake som bare trenger et lite kvarter i ovnen og som du egentlig kan lage etter middag. Server med god is/krem til
Bakt ananas i ovnen med chili og kanel er også godt med is til.
Creme Brule er jo nammis
Eller bare fruktbrød/kjeks og ost med en god portvin til f.eks
Oreo pops!
Finner ingen gode linker til oppskrift og bilder i farta, men de er svinaktig gode. Jeg var så heldig å få smake hos ei venninne i forrige uke, og har ikke kommet helt over det enda.
For å følge det spanske temaet med tapas, hva med Creme Catalana som er en slags Creme Bruleè med appelsin (og gjerne litt kanel) i.
Jeg synes den er nydelig og serverer gjerne en appelsinsorbet til, og skal du virkelig gjøre det lekkert, noen tynne tuilles (syltynne kjeks).
Bruk ostekakeoppskriften til cacas, den er velprøvd og enkel - og framgangsmåte for oppned. Husk at det SKAL være margarin og ikke smør i kjeksblandingen, den blir ikke ordentlig hard og sprø med smør.
Tsktsk. :fiskedask: Oppbrukt, du liksom. Mørk, deilig sjokoladekake med flytende kjerne... Det er faktisk nesten bedre enn sex, når jeg tenker meg om. :nemlig:
Ok, da. Jeg ser den. :knegg:
Men for meg er en kveld med tapas og rødvin, etterfulgt av en deilig mørk sjokoladedessert, espresso og enda mer vin toppen av lykke. :D