Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg lage av mat til bursdagsfeiringen min?

#1

kokosbolle sa for siden:

Skal lage "middag" og ha kaker etterpå. Kakene har jeg kåll på, det er maten jeg er usikker på. Tidligere har vi blant annet laget tapas og pastasalat og pølser, scampi med dip++. Tapasen var knallgod, men tok lang tid å lage. Jeg orker ikke å bruke så mye tid på maten nå.

Har tenkt litt på suppe, salat og brød pluss pølser og lompe, men er usikker på hva slags suppe?

Vi blir 13 som spiser som voksne og 4 som spiser som barn.

Forslag?




#4

Chanett sa for siden:

Jeg har oppskrift på en nydelig kyllingsuppe. Om du er interessert kan du få.


#5

kokosbolle sa for siden:

Gjerne!


#6

Chanett sa for siden:

Da skal jeg skrive den når jeg kommer hjem.



#8

kokosbolle sa for siden:

Potetsuppe hadde kusinen min sist da hun hadde bursdag, det var veldig godt med bacon oppi.


#9

Salt sa for siden:

Blomkålsuppe. :nam: Med baconbiter og Nennes lyse rundstykker.


#10

Mjau sa for siden:

Gulasj er jo kjempegodt. :ja:


#11

Chanett sa for siden:

Kyllingsuppe

1løk
2 fedd hvitløk
4 stenger selleri
1 rød paprika
1 grønn paprika
2 gulrøtter i tynne staver
4*hønsebulljong
2 l vann
1ss kanel
1 eple
1/2ts ingefær
1 chili uten frø

Kokes en time.

Ha i en kylling og 2 beger creme fraiche. Kok opp.


#12

Chanett sa for siden:

Jeg serverer med foccacia, fougasse eller annet godt brød. Og lager dobbel porsjon om det er til så mange.


#13

Fløyel sa for siden:

En skikkelig grønnsakssuppe med små kjøttboller i og med godt brød til er supert. Suppen til Chanett høres også god ut.


#14

kokosbolle sa for siden:

Den ser knallgod ut. Nå trenger jeg bare en god oppskrift på foccaccia. :blafre:


#15

Krem sa for siden:

Søk på Esmes Mulligatawny suppe, den er orgasmisk. Nesten da.


#16

Tangina sa for siden:

Skulle til å foreslå denne jeg og. Jeg lagde den til min bursdag i fjor, og folk var over seg av begeistring.


#17

Chanett sa for siden:

Trines matblogg. peker


#18

kokosbolle sa for siden:

Se her ja, takk for tips. Lurer veldig på kyllingsuppe med foccaccia nå altså.

Den der mulligatawnysuppa, hva kan man ha til den?


#19

Pelikan sa for siden:

Da vi feiret rund dag sist så hadde vi langbord med reker. Dvs vi la en lang remse med sølvfolie i midten hvor vi strødde reker oppi, slik at alle kunne sitte å ha reker rett foran seg. Majones, smør, sitron og brød satt vi også mellom der. Så tok vi i tillegg gryterett til de som ikke likte/tålte reker. Dette var fort å lage til, samt at det smakte godt.
(nå tenker jeg utifra at man skal invitere en god del mennesker)


#20

Irma sa for siden:

Vi har servert den mulligatawnysuppen med kylling i som er i Irmas kokebok til mange gjester på en gang, med positiv respons og ønske om oppskrift osv. Den er forholdsvis enkel å lage. Den blir tykk og kremete. Vi serverte den med hjemmebakt saftig loff til.



#22

kokosbolle sa for siden:

Chanett: Den ingefæren, er det i fersk form eller syltet, tørket eller hva?

Kylling, er det rå kylling skjært i biter eller stekt kylling?


#23

kokosbolle sa for siden:

Og lager du dobbel porsjon av suppa til så mange?


#24

Chanett sa for siden:

Kyllingen er grillet kylling og jeg tar av skinn og deler i biter. Ingefær kan være ferskeller tørket. Og jeg hadde laget i alle fall dobbel oppskrift. Jeg lager ofte en mer enn hva jeg trenger og fryser restene til en regn årsdag hvor det er travelt ôg vi trenger lett og god middag.


#25

kokosbolle sa for siden:

Supert, takk for svar! Mannen er og handler inn mat as we speak.


#26

kokosbolle sa for siden:

Lagde kyllingsuppa til Chanett og trines langtidsfoccaccia og det ble SÅ bra! Fikk masse skryt for begge deler.


#27

Chanett sa for siden:

Så flott at det ble vellykket!


#28

Hyacinth sa for siden:

Så nå at det lå oppskrift. :o (Jeg prikket etter oppskrift, sorry!)


#29

Chanett sa for siden:

Det går helt greit. Jeg husker en gang jeg ikke fikk med meg det som stod jeg også. Knis.


#30

Hyacinth sa for siden:

Næh. Det skjer aldri meg. :lyver:


#31

apan sa for siden:

Henter opp igjen denne. Kyllingsuppen din, Hyacinth, hvor mange er den oppskriften til? Vi blir 4 voksne og 4 barn her til helgen, må jeg doble? Høres lite ut med 1 kylling til så mange.
Er det 4 terninger hønsebuljong?


#32

Chanett sa for siden:

Hyachith sin kyllingsuppe, liksom. :snurt:


#33

apan sa for siden:

Sorry :sorry: . Korrigerer meg selv: Chanetts suppe.


#34

Chanett sa for siden:

Fire terninger ja, og jeg hadde doblet. Resten fryser du ned og har til middag en dag det er travelt.


#35

apan sa for siden:

Takk!
Så 4 bokser Creme fraiche? Høres mye ut, men det blir sånn?



#37

Chanett sa for siden:

Det blir perfekt, apekatt.


#38

apan sa for siden:

Oink!

Kan jeg lage suppa med grønnsaker ikveld og koke den 1 time ikveld, og så la den stå kaldt til imorgen ettermiddag og da koke den opp igjen med kylling og cf?



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.