Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Din beste oppskrift på pai!

#1

MissS sa for siden:

Deler du?


#2

Plutti sa for siden:

Tacopai!! Ingen over, ingen ved siden :D

Dette trenger du:
4 dl mel
2 ts bakepulver
1 ts salt
1, 5 dl melk
50 gram smør (kaldt)
1 pk kjøttdeig
1 pk kyddermiks taco

1 løk

1 dl vann
1/2 boks hakket tomat
1 boks creme fraiche
2 ss majones (kan sløyfes)
litt pepper
hvitløk (presset eller krydder)ost

Dette gjør du:

Bland mel, bakepulver og smør til deigen blir smulete. Tilsett melk og bland til smidig deig.
Trykk ut i paiformen og stikk deigen med en gaffel
stek kjøttdeig og løk
tilsett vann og tacopulver
ha kjøttdeigblandingen over paien
fordel de hakkete tomatene på over kjøttdeigen

bland creme fraiche, majones, pepper og hvitløk og ha det på toppen
strø over litt revet ost
stek på 200 grader, midt i ovnen, i 20-30 minutt

Jeg pleier å servere med tortillachips, salsa og salat.


#3

MissS sa for siden:

Ja, den er kjempegooood! :nam: Jeg pleier å doble paideigen og lage den i langpanne :storfamilie: :jupp:



#5

star sa for siden:

Har en som ikke inneholder kjøtt som er kjempegod, skal finne oppskriften når det er stille og rolig her i kveld :jupp:


#6

Snuppa sa for siden:

Jeg slumper bare. Tar det jeg har i skap og skuffer. Sist ble det peperoni, bacon, paprika, løk og egg. Masse ost på toppen.

Andre ganger blir det skinke, sjampis, paprika, cottage cheese og fløte.

Lagde tacopai av tacorester og serverte med salat og rømme. Det var rågodt.


#7

M&amp;M sa for siden:

Jeg lager nesten bare pai uten bunn :p, da jeg har til gode å smake en paibunn jeg synes er god. Så der har jeg ingen oppskrift. Men ellers er denne nydelig;

1 stk. paibunn
1 grillet kylling
1 pk. bacon
1 løk
3 dl melk
5 egg
½ pk. frossen spinat eller brokkoli
1 ts salt
½ ts pepper
Masse revet ost

Klipp bacon i biter og finhakk løk. Fres det i en panne. Plukk kylling og del opp i biter. Fordel alt godt på paibunnen. Hell over sammenvispet egg, melk, tint spinat, salt og pepper. Dryss revet ost på toppen. Stek paien ca. 25 min. på 200 grader.


#8

Nelly Nickers sa for siden:

Kuli-pai

Antall porsjoner: 4-6 personer (stor paiform)

Ingredienser:
Paibunn:
100 gram smør/margarin
150 gram mel
75 gram revet Jarlsberg-ost
2-3 ss kaldt vann

Fyll:
1 middels stor purre
200 gram kokt skinke (smårettskinke)
200 gram ost i terninger
1 krm pepper
2 ts tørkete krydderurter
3 hvitløksbåter
6 egg
2 dl craime fraiche
1 dl vann
litt salt

Fremgangsmåte:
Forstek paibunnen ved 200 grader i ca. 10 min. Stekden fylte paien ved 175 grader i ca 45 min. på nederste rille.

Smuldre vann og mel. Bland i revet ost og vann og lag en jevn deig. Kjevles ut og dekk bunn og sidene i en paiform. Prikk bunnen med en gaffel.

Vask og snitt opp purren. Skjær ost i terninger. Visp sammen egg, craime fraiche og vann. Bland i presset hvitløk, krydderurter og litt salt. Fordel fyllet + smårettskinken i paiformen. Hell over eggeblandingen.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.