Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kan denne rullekaken gjøres glutenfri?

#1

LilleLeo sa for siden:

Det er en rullekake, som et kjært familiemedlem ikke har kunnet spise på mange år, pga glutenallergi.

3 egg
2 dl sukker
1 ss hvetemel
1/2 dl potetemel
1 ts bakepulver
2 ss kakao

Er det bare til å erstatte den ene skjeen med glutenfritt mel?


#2

Kanina sa for siden:

Du kan prøve å erstatte den ene SS med glutenfritt mel (f.eks. toro lys glutenfri melblanding), eller rett og slett litt mer potetmel?


#3

LilleLeo sa for siden:

Jeg tror jeg prøver med glutenfritt mel først, og ser om det funker. Jeg har det i skapet, så jeg får lage en prøvebunn tenker jeg.


#4

Carpe Diem sa for siden:

Jeg tror det går kjempefint å erstatte hvetemelet med glutenfritt mel. Jeg ville brukt Toro glutenfri kakemiks, syne den fungerer best til slikt :jupp:


#5

LilleLeo sa for siden:

Hm. Jeg sto og så på kakemiksen og lurte på om jeg skulle ta den istedenfor. Skitt au, mel først og kakemiks senere om det ikke funker.


#6

Babe sa for siden:

Jeg har laget rullekake med vanlig glutenfritt mel og potetmel flere ganger - går så fint så. Har cøliakibarn.


#7

Carpe Diem sa for siden:

Det går fint :jupp:
Erstatter man hv.mel med potetmel blir bakverket tørrere :nemlig:

Lykke til med baking :)


#8

Benzo sa for siden:

Husk at glutenfritt mel krever litt mer væske, men når det kun er snakk om en ss, så spiller det sikkert ikke så stor rolle.


#9

LilleLeo sa for siden:

Takk for svar dere, jeg må lage en prøvebunn tror jeg.


#10

Kanina sa for siden:

Her er en glutenfri oppskrift jeg har i et hefte hjemme, jeg er usikker på om jeg har prøvd akkurat denne, men:

4 egg
2 dl sukker
1 dl glutenfritt mel
1 dl potetmel
1/2-1 ts bakepulver

Eggedosis -rør forsiktig inn mel og bakepulver - stekes i 200 grader i ca 10 minutter.

Tipper det går greit å tilsette kakaoen, for å få en tilnærmet lik rullekake som du har over der.

Men nå den opprinnelige oppskriften har så lite mel i utgangspunktet, går det som regel utmerket å erstatte uten om og men.


#11

LilleLeo sa for siden:

Takk Kanina! :klemme: Nå har jeg en i bakhånd i tilfelle det går åt skogen.


#12

kamp sa for siden:

Det er ikke stor forskjell mellom toro kakemiks og toro lyst mel.. Kakemiksen inneholder litt hvetemiddel mens lys miks inneholder litt bokhvete og hvetestivelse. Så det skal nok ikke ha så mye å si ;)


#13

LilleLeo sa for siden:

Det gikk strålende, kaken smakte akkurat det samme som med vanlig hvetemel. Den ble litt tynnere og ikke fullt så luftig, men akkurat det bryr jeg meg svært lite om. Det var en meget rørt tante som fikk smake kaken mormor alltid bakte.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.