Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Ferdig med sprinkelseng - hva nå?

#1

Pepper Lemon sa for siden:

Guttungen (21 mnd) er i ferd med å lære seg å klatre ut av sprinkelsengen. Jeg antar det er på tide å begynne å se seg om etter ny seng. Er det noen som vil vise frem bilde av sengen dere byttet til da barna var klare for å slippe ut av fengselsseng? Kjøper man full size voksenseng? Eller finnes det en mellomstørrelse?


#2

Sitron sa for siden:

Her har de så langt flyttet i køyeseng.


#3

Martis sa for siden:

Vi kjøpte denne i okt 06, da var Junior 20 mnd.

Den er 80 cm bred og 120 cm lang, men kan forlenges til 170 cm?. Jeg ligger "godt" der sammen med han på kveldene :fnis:


#4

Gaia sa for siden:

Jeg lurer dessuten på om det ikke fører til at de står opp og begynner å leke? Jeg innbiller meg nemlig at Snupp kommer til å gjøre det hvis han får sprinkelfri seng for tidlig. Nå må han i det minste gjøre en skikkelig innsats for å komme ut av sengen, og det orker han ikke hvis han er sliten.


#5

Pepper Lemon sa for siden:

Den var utrolig søt, Martis. Hvor kjøpte du den, kan jeg spørre om det? Har du hatt noe problem med at han har vandret rundt på nattestid?


#6

apan sa for siden:

S på nesten akkurat 2 år ( :kry: "DO ÅR!" sitat) kommer seg ikke ut av sprinkelsenga ennå. Vi har en gammel treseng, med lavt gjerde på, sånn som kan skyves i ulike lengder, stående. Arvet fra min mormors hus, blant annet brukt av min mor. Koselig. Vi skal male den til sommeren tenkte vi, og så får han den til høsten.


#7

Sitron sa for siden:

Den er fra Ikea.


#8

Martis sa for siden:

I :hjerter: Ikea.

Han går faktisk ikke ut av den. Planen vår var at han skulle komme tuslende inn til oss på morgene, i stedet for at vi måtte hente han. Men han sitter i sengen og roper til vi kommer å henter han. Når vi kjøpte sengen sto han opp mellom halv 6 og 6, slik at vi andre ønsket jo å sove litt lenger. Nå sover han som oftest til kl 7.

På kvelden blir han som oftest i sengen etter leggetid, men innimellom ser vi at døren inn på rommet hans blir lukket og lyset blir slått på og så leker han litt før han slår av lyset igjen og går og legger seg :fnis:


#9

Stikka sa for siden:

Vi byttet ut sprinkelsengen med en uttrekksseng i tre rett før hun ble tre år. Sengen er fra Skeidar tror jeg. Vi har 170 madrass i den så god plass til mange bamser. :glis:

Hun lærte seg å klatre ut av sprinkelsengen når hun var 2,5 år, men vi fikk heldigvis "avlært" det kjapt. :fnise: Ville ha henne i sprinkelseng lengst mulig for å slippe å ha henne løpende ut om kvelden og morran i tide og utide.


#10

Miss Norway sa for siden:

Jeg anbefaler heller å gå rett på voksenseng hvis man ikke har et plassproblem:

  1. Da har man en ekstraseng til gjester hvis man trenger det.
  2. Da kan man krype oppi til dem når de er syke/redde/kalde/mareritt, eller bruke den selv hvis de små LIKEVEL tasser opp i sengen til mamma og pappa på natten og der blir heller trangt..
  3. Lettere å holde rede på laken/sengetøy - spesielt mannfolk synes visst det er vanskelig å se forskjell på et laken til en vanlig seng og en juniorseng.
  4. Sengen har bedre plass til ørtifjørten kosedyr som av en eller annen merkelig grunn MÅ være oppi der...

Men de er jo litt søte de små sengene da, må innrømme det!


#11

Elisabet sa for siden:

Ungene mine går rett til voksen seng 90x200cm. De synes det er deilig å få godt plass rundt seg (og kosedyrene sine). :blunke: De sov også mye bedre når de fikk vanlig størrelse på dyna (140x200 cm). Vi har sånn halvhøy Stompa seng med lekeplass under, som også kan bygges om til helt vanlig, lav enkeltseng. Veldig fornøyd med den. :)


#12

lil'c sa for siden:

Snuppa mi går aldri ut av senga vår.
Altså, hun sover i min seng, og den er ganske lav, og ingen kanter osv.
Men verken på kvelden eller om morgenen går hun ut av den, noen gang, det er jo ingen leker på rommet mitt heller da men.

Nå snuppa engang behøver ny seng, sånn når hun skal ut av min kanskje, så lurer jeg på om hun skal få vanlig voksenseng.
Vi får vel se når den tid kommer.
Foreløpig har hun bare sprinkelseng, men den har bare dokkene brukt de siste åra.


#13

-ea- sa for siden:

Vi gikk over til denne, Luna fra Stompa:

Madrassmål 75x170. Bruker vanlig voksendyne oppi. Har bare senga, ikke den kassen under.


#14

Elin sa for siden:

Men når går man da over fra sprinkelseng? Er det ikke fryktelig stor overgang fra en sprinkelseng til en voksenseng? Og når jeg sammenligner med vår dobbeltseng i alle fall, så er den veldig høy for en la oss si 3-åring. Tør ikke tenke på hva som skjer om en unge faller ut av den i søvne.


#15

Filifjonka sa for siden:

Sønnen vår lærte tidlig å gå ut av sprinkelsengen, men han fortsatte å sove i den til han var 3. Vi satte bare ned siden sånn at det ble lett for ham å klatre ut og inn. På treårsdagen fikk han denne som er i voksen størrelse, det har fungert veldig bra. Stor og god seng som han virkelig koser seg i, og han har aldri falt ut.


#16

Miss Norway sa for siden:

:jupp: Akkurat den har puddingen også!

Vi pælmet sprinkelsengen for en måned siden, da var hun akkurat to og et halvt. Mest fordi den var gåen i sengebunnen. Den var amerikansk, og de har mye mye større standardmål enn norske sprinkelsenger.

Hun skle faktisk ut av sengen en av de første nettene, men vi la sengeteppet + en ekstra dyne på gulvet første uken så hun slo seg jo ikke. Bare ble litt forundret. Nå har vi nattbord foran også.


#17

Senna sa for siden:

Her fikk mellomste denne da han var ferdig med sprinkelsenga. Men da var han nesten 3 år.

Vi har kun senga, ikke skapene under. Da er det god plass til lekekasser under. Og det er også masse plass til leker oppi senga.:D
Målene på denne også er 75x170

Eldste fikk en 90x200 kabinseng, da hun var tre.


#18

Stikka sa for siden:

Ja takk, begge deler. OleBrummFan

Vi har hele tiden hatt en slik dagseng fra IKEA på rommet til storesøster. Brukes til vanlig som sofa med mange puter og bamser oppi. Ble brukt til nattmating når hun var liten og lesestunder nå når hun er stor. :)


#19

Candy Darling sa for siden:

Vi har kjøpt seng på Barnas Hus i dag, den har sprinkler rundt hodeenden, slik at det er mindre sjanse for å falle ut. Dessuten er den lavere enn vanlige senger, slik at det blir lettere å komme seg ut. Vi fikk ikke montert den i dag, men satser på morgendagen. Det blir spennende å se om det blir mye løping. :skremt:

Den er 120 lang, så i nøden kan jeg vel krølle meg sammen oppi der. Jeg ville ha en litt mindre seng i overgangsfasen fordi jeg regner med å ha en køyeseng som neste, og det må jeg vente med likevel. Denne er nok perfekt for Knøtteliten til den tid.


#20

gurgle sa for siden:

Til sommeren får poden juniorseng siden lillebror skal overta sprinkelsengen. Når lillebror er ett år skal han flytte inn på samme rom som storebror, så derfor har vi ikke plass til voksenseng (når vi altså må ha to senger der en periode), mulig vi går over til køyeseng etterhvert. (Skal ikke bo her så altfor mange år heller da, så når vi flytter får de hvert sitt rom).


#21

Søster sa for siden:

Denne var kjempefin!

Men den går det ikke an å sette sengehest på vel?
Og ca hvor høyt er det opp til madrassen fra gulvet?
Poden vår er bare akkurat to (om to dager :hjerter: ) Men vi vil ikke sparke ham ut av sprinkelsenga den dagen lillesøskenet blir født, så han skal få ny seng før sommeren, og da er han jo fortsatt ganske liten.


#22

Ru sa for siden:

Poden har en gammel Stompa køyeseng som er gjort litt kortere. I tilegg er det satt opp en ekstra planke på ene langsiden, slik at han ikke faller ut. Det har han nemlig gjort 2 ganger, og da var det nok for mor.

Poden fikk ny seng i fjor vår/sommer (da var han litt over 1,5 år). Da hadde han allerede klatret ut lenge. Han reker fortsatt inn og ut, men ikke så mye mer enn han gjorde når han lå i sprinkelsengen.


#23

carolin sa for siden:

Småen (2 år) sover i sprinkelsengen enda. Hun hadde nok klart å klatre ut av den om hun ville, men heldigvis så er hun for lat til å gidde det. :fnise:

Vi har ikke helt bestemt oss for hvilken seng vi skal kjøpe når hun vokser ut av grindsengen, men jeg falt litt for den sengen som Martis har kjøpt. Tror jeg må ta en tur på ikea.


#24

gurgle sa for siden:

Sånn tenker vi også. :-) I juni får han ny seng tenker jeg, da er han 20 mnd. Lillebror kommer i august. Jeg skal på IKEA og kikke på denne, forresten:

#25

apan sa for siden:

Kjenner noen som har den, den er veldig kjekk, enkel og grei. Lav og fin å gå over til fra sprinkelseng.


#26

Miss Norway sa for siden:

Sengehest kan man vel sette på alle senger vel? Vet om noen som bare kjørte et par lange flate billedbøker mellom madrassen og sengestammen som "gjerde", og det funket kjempefint. Lett å ta bort på dagtid også.

Sengen går vel til knehøyde tenker jeg, og så kommer det jo an på hvor tykk madrass man velger.

Sengens største fordel er at hele fronten (med skuffer og alt) dras frem som en diger "skuff" på hjul - sengebunnen også. Dermed er det plass til enda en madrass (max 80200) og vips så har man en dobbeltseng (160200 til gjestebruk - feks når de små får en overnattingsgjest.


#27

Søster sa for siden:

Åh, sånn var sengehesten min da jeg var liten..


#28

Filifjonka sa for siden:

Vi har ikke brukt sengehest på vår, er ikke sikker på høyden, men den er ikke spesielt høy ihvertfall.


#29

gurgle sa for siden:

Har nå kikket på denne på IKEA, men likte den ikke noe særlig. Det må jo være noe slags laken på de kortendene som står opp også, så det virket på en måte så rotete. Synd, egentlig, for den virker jo veldig smart. Jeg tror kanskje det blir denne heller:

Den ser rosa ut på dette bildet syns jeg, men det er den ikke.


#30

Marian sa for siden:

Vi kjøpte den for noen uker siden og er så langt veldig fornøyde.


#31

Veronal sa for siden:

Vi gikk rett på 120x200 cm seng (rammemadrass m/myk overmadrass) da barnet klatret ut av sprinkelseng da han var 18 mnd. Sengen var også da begynt å bli for liten - han klarte ikke å rulle rundt om natten og våknet derfor av at han veltet mot sprinklene. Dette var en Stokkeseng.

Sengen han har nå er så stor at det ikke er noe problem med at han går ut av den på eget initiativ unntatt på morgenen. På kvelden og natten er han så trøtt at han svært sjelden kommer seg ut av sengen - han sovner igjen før han når kanten. :knegg:


#32

Elis sa for siden:

Vi har også denne sengen til minsten. Vi har tatt bort hylla og skapet under, så der har han bilteppet sitt og en super lekekrok. :D

#33

Penelope sa for siden:

Fra sprinkelseng til stor seng (75 x 200) når barnet var 2,5 år.
Viktig årsak: rett før lillesøster ankom.


#34

Tallulah sa for siden:

Vi kjøpte den brukt og malte den, veldig fornøyd. Også så greit å vippe ned endene når den trenger å bli lengre. Vi har med sengehest.


#35

morgana sa for siden:

Gutta mine har også denne sengen. Fin pris også :)


#36

Beckett sa for siden:

BabyDan har en kjekk sengehest. Ikke akkurat lekker, men praktisk.


#37

Muad'Dib sa for siden:

Begge mine gutter har halvhøy Flexa seng. Storebror med sklie, lillebror med teltforheng. Sengene er modulseng, så man kan ta benforlengere av, og så har man vanlig seng. Alternativt kan sengene stables, så man får køyeseng. Liggemål er 90x200 cm. Jeg er storfornøyd ! Flexa er dansk, men vi bestilte den gjennom en møbelforretning i Drammen (Falk). Sengen ble levert på døren og montert on site.

[url]www.flexa.dk[/url]


#38

TBM sa for siden:

De to guttene mine gikk over til vanlig seng (80 x 200) da de var hhv. 1 år og 10 mnd. På den nederste sengen (som alltid ble til minstemann) bygde vi på en solid sengehest, slik at ca halve sengen er dekket av sengehest, så er det noen cm med åpning og så er det stige.

Det har fungert over all forventning. Ikke hadde vi hatt plass til disse mellomsengene (ml 120 og 170 cm lange) og jeg har syntes det har vært helt bortkastet bruk av penger.

Ganske rart å se hvor forskjellige vi foreldre vi er, når f. eks. noen er bekymret for at en 3-åring skal falle ut av sengen... Og for ordens skyld - begge beveger seg veldig i søvne...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.