Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Påskeharetradisjoner??

#1

Polyanna sa for siden:

Jeg har ikke hatt planer om å innføre noe slikt, men plutselig kommer Storebror hjem fra barnehagen full av forventning om en påskehare, påskegodter og så videre. Jeg ser vel ikke noe stort poeng med å skuffe ham. Ingen prinsippielle motforestillinger mot harer eller amerikanske tradisjoner eller hva-har-du.

Men hva GJØR denne haren? Når kommer han? Må noen kle seg ut?? :skremt:


#2

Sitron sa for siden:

Her skuffes ungene glatt. Ergo ingen hare. De får lov å male påskeegg. That's it.

Haren tror jeg ikke trenger å vise seg, men han må ha gjemt egg her og der, slik at ungen kan gå på eggejakt. :amerikanisert:


#3

Canisa sa for siden:

Her kommer det garantert ingen hare (det er vist et større harepest-utbrudd i Nord Norge ;) ), og ingen av ungene har spurt etter den heller.

Signerer Sitron på at haren gjemmer egg som ungene skal finne.


#4

~TM~ sa for siden:

I fjor kom påskeharen på hytta. Han hadde sølet masse småsjokolader i snøen som et spor frem til det store påskeegget han hadde gjemt. Poden syntes det var spennende.


#5

morgana sa for siden:

Nei, her blåser vi i påskeharen, men så lenge vi bor i Oslo stiller vi på påskeeggjakt på Folkemuseet ;)


#6

Polyanna sa for siden:

Hvilken dag kommer så denne haren, da?

Jaja, det får fortrinnsvis bli en dag jeg IKKE er på føden...

Puster lettet ut over å slippe utkledning. En høygravid påskehare tror jeg ville blitt for mye, rett og slett... :knegg:


#7

Storm sa for siden:

Å jo, her kommer påskeharen hvert år. Det har den gjort siden jeg var liten. Man ser den aldri, men den legger fra seg ett egg til hvert barn på et lurt sted. Den kommer natt til første påskedag, så når man våkner søndag morgen er det bare å begynne å lete.

Vi fikk alltid mellomstore egg fylt med godteri. Til junior har jeg kjøpt et stort egg. Det skal fylles med litt forskjellig; mest leker og litt godteri.

Synes det er en veldig koselig tradisjon.


#8

Chanett sa for siden:

Her gjemmer jeg egg i hagen og ungene leter. Om det er skjærtorsdag eller påskeaften har jeg glemt ut. Ungene husker garantert.


#9

Tove sa for siden:

Påskeharen har alltid vært på besøk når vi kommer til turplassen vår i påsken. Han kommer realtivt tidlig i påsken, slik at goderiet kan fordeles ut over hele påsken. Han gjemmer påskeeggene litt, slik at man må lete litt før man kanskje er så heldig å finner ett egg langt inni ei tue :)


#10

amor sa for siden:

Vi har ikke hare, men har laget oss vår egen tradisjon. Ungene leter etter påskeegg på påskeaften. Jeg lager rebuskart og de er ivrige i letingen!

Forrige dagen fikk jeg bekreftelse på at dette er blitt noe ekstra koselig for ungene for 11 åringen spurte så pent om det ble slik igjen i år...:hjerter:

:jupp: Det blir det! :D


#11

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke gjort det før fordi vesla har vært så liten, men nå er hun 3,5 år og gleder seg til påske (har lært om det i barnehagen, der har påskeharen allerede vært på besøk), så jeg tenkte at i år skulle jeg gjemme det svære egget jeg har kjøpt til henne og si at haren har gjemt det. Gleder meg. :D

Jeg gjør det på lørdag, for det er alltid da vi har fått påskeegg fra jeg var liten. På selve påskeaften.


#12

Mumriel sa for siden:

Påskeharen kommer han, tidlig påskeaften morgen. Men ingen har noensinde sett han. Han legger igjen påskeegg ved døra. Om det er famileselskap i påsken, bursdag, da hender det han er innom å legger igjen små skjokoladeegge alle mulige steder i stua.


#13

Tinka sa for siden:

Påskeharen har pleid å komme på påskeaften hos oss.


#14

vimjer sa for siden:

Han kommer påskeaften. Da har han gjemt egg med godterier et eller annet sted i huset.
Har heller ingen morforestillinger mot denne haren, og ble introdusert på samme måte som deg.

Det er greit at man slipper å sy seg harekostyme.:)


#15

Adrienne sa for siden:

:rofl: Ser for meg en høygravid Polyanna i harekostyme. :grineler:


#16

Tuneland sa for siden:

:knegg: Det var en film en gang husker jeg, hvor det var en høygravid dame som var påskehare, og hun endte på føden..

Sånn er det her og. En tradisjon jeg har vokst opp med, og vi koser oss alle sammen med både å lage rebusene for hverandre og å lete opp egget til slutt. Så morsomt at dere også har denne tradisjonen!:D


#17

Magica sa for siden:

Her var det mange gode tips! I fjor la påskeharen eggene på verandaen (bra ungene er små og ikke lurte på hvordan han kom seg opp dit), men i år tror jeg at jeg skal gjemme de litt rundt i huset. :) På påskeaften ja.


#18

Mams sa for siden:

Her er det ingen påskehare og ungene vet godt at det er vi som fyller eggene også. :kjedelig:
Men vi har en liten eggjakt på skjærtorsdag for da får mine ungene eggene sine. Det er godt for hele påsken og de som er tomme på lørdagen får ikke påfyll.
(men som oftest har de en del igjen når påsken er over.)


#19

Tevanga sa for siden:

Vi begynte med påskeharen da eldstemann fylte 4 år. Vi brukte påskeharen til å få sluttet med smokken om natta. Påskeharen kom om natta og tok smokken og erstattet den med et påskegg. Det var natt til skjærtorsdag. Det fungerte kjempebra på begge ungene. Ingen av dem spurte noe særlig etter smokken etterpå. De trodde at påskeharen trengte de til ungene sine. Ville ikke bruke julenissen eller andre figurer de har et positivt forhold til når de skulle slutte med smokken. Påskeharen har de aldri sett og får heller aldri se og har derfor ikke så nært forhold til den som f.eks. til julenissen.
Etter det har påskeharen kommet med egg natt til skjærtordsagg. Det godteriet som er der må de ha i hele påsken og på den måten lærer de å spare på godteriet for å få det til å vare.
Ellers er jeg ikke så glad i andre amerikanske tradisjoner som Halloween og Valentines day. De forbigås i stillhet.
Opprinnelig stammer vel påskeharen fra Tyskland tror jeg og tyske immigranter brakte den til Amerika.


#20

Mandarin sa for siden:

Her kommer påskeharen i skogen på landstedet vårt. Påskeaften!
Kjempe spennende! Dvs. den har lagt ut egg under litt mose og under noen trær som ungene graver og leter frem.

Dette har vi gjort for å gjøre det litt forlokkende å være ved sjøen i påsken og ikke på fjellet. ;)


#21

Myggstukket sa for siden:

Her har vi ingen hare, men jeg innbiller meg at storebror tror det er en påskehare, som fyller eggene.
Jeg har ikke lært han dette, så det har han plukket opp et annet sted.


#22

Isolde sa for siden:

vi har alltid hatt gjemte egg på morgenen 1 påskedag. alltid like gøyt å lete etter eggene mamma hadde gjemt. Vi fikk og hos bestemor men hun gjemte de på samme sted nesten hvert år.. det var ikke SÅ spennende.


#23

Toffskij sa for siden:

Her legger påskeharen egg natt til påskeaften. Ingen kostymer.


#24

Miss Norway sa for siden:

Det gjorde den hver gang vi var på eggejakt i USA påskeaften også. :nemlig: Så derfor gjør vi det sånn her også.

#25

Mams sa for siden:

Ser for meg en hare som ruger jeg nå.
(eller mindre pent sitter og trøkker ut et egg...)


#26

Eria sa for siden:

Når vi var små var det påskeharen som fylte og gjemte eggene mens vi var ute og lekte på påskeaften. Når vi kom inn løp vi rundt i huset og lette etter egg. Jeg skal gjemme egg til mine for første gang i år.


#27

Nabojenta sa for siden:

Jeg pleier å lage en skattejakt, med skattekart. Underveis må guttene gjøre forskjellige ting. (som å løpe oopp ig ned trappen 3 ganger, synge en eller to sanger, ta 10 situps, hinke på et ben og gale som en hane, gjøre noen mattestykker, lese et dikt og masse annet gøy. På slutten får de en indikasjon på hvor de kan begynne å lete. Så finner de etterhvert som de leter små lapper med hint om hvor neste lapp ligger. Når de endelig finner eggene, er de fylt opp med pittelitt godteri, noen små leker, kanske et par nye truser ellersokker, kanskje et belte eller andre ting som de har bruk for, og spm jeg må kjøpe til dem uansett.

Skattekartet blir omhyggelig brent på kantene, krøllet og tilgriset for å se mest mulig brukt og gammelt ut.
Ungene elsker det!

Og jeg må få legge til at dette gjøres på lørdagen, da de likevel pleier å få lørdagsgodis.


#28

Claire sa for siden:

:nemlig:


#29

Blå sa for siden:

Vi pleide å lete etter påskeegg inne i hytten på påskeaften da jeg var barn, men det ble aldri sagt hvordan de var kommet dit.

Min stemor har en tradisjon med å lage små reder til påskeharen utendørs. Barnene er med på å lage redene på fredagskvelden og så er det snop i dem på lørdagsmorgen.

Selv har vi vært kjedelige og bare gitt påskeeggene til dem, men kanskje vi skal gjemme litt i år? Føler lite behov for å introdusere noen hare.


#30

MissS sa for siden:

Påskehare? Nei, jeg husker at mamma fylte påskeegget som vi fikk på påskeaften. That's it. Ikke hadde vi noe særlig påskepynt heller. Guttene kommer til å få et lite påskeegg, men det blir verken påskehare eller eggejakt.

Var ikke det fra Blomster av Stål?


#31

tutta sa for siden:

Så gøy!! Pelix er litt for liten i år,men noe vi kan gjøre i årene fremover:jupp:.

Takk fro tips Morgana! :blomst:


#32

LaLuna sa for siden:

Påskeharen kom i barnehagen sist torsdag (egentlig fredag, men så ble påskefesten flyttet til torsdag fordi påskeharen skulle reise bort... :knegg: ). Det var stor stas for eldstemann, og skummelt for den yngste.

De har ingen forventninger om at påskeharen kommer hjem til oss, men jeg tror nok han kommer i det stille en natt og bare legger fra seg noen påskeegg før han går igjen. :)


#33

Fadese sa for siden:

Påskeharen kommer en eller annen dag når vi er på hytta. ;)
I år drar vi dit i begynnelsen av påsken, så jeg regner med at Lillemor får dra ut på jakt etter påskeegg onsdag eller torsdag. Fredag reiser vi hjem igjen.


#34

Divine sa for siden:

Påskeharen er et totalt ukjent begrep for meg. Tror ikke det fantes slike i Trøndelag da jeg vokste opp.


#35

nolo sa for siden:

Påskeharens mindre kjente venn, Påsketippen, kommer til oss. Den kommer ned pipen, og hvis noen har vært forutseende nok til å sette frem gamle sko foran peisen påskeaften, så legger den egg der. Den er litt FP-sukkerhysterisk, så i tillegg til bittelitt snop har den med seg en liten leke.


#36

Obelix sa for siden:

Påskeharen kommer på påskeaften. Legger igjen en haug med bæsj (les:M) i snøen og et middelsfylt påskeegg. han kommer nok igjen i år ja.

En ting jeg lurer på er om hvordan i huleste påskeharen legger egg?
Er han egentlig en tjuvradd som har stjålet egg fra påskehøna?
Skulle egget egentlig blitt til søte små påskekyllinger?


#37

Niobe sa for siden:

Ingen julenisse, ingen påskehare. Forhåpentligvis vokser Mathias opp og blir et harmonisk og lykkelig barn likevel. Tviler på mangelen på julenisse og påskehare blir utslagsgivende, sånn i alle tilfeller.


#38

Enhjørning sa for siden:

:grøsser:
Denne diskusjonen fikk meg til å tenke på en av Critters-filmene (den med Leo DiCaprio), der en stakkars ulykksalig påskehare fikk et blodig endelikt... :humre:


#39

lil'c sa for siden:

Jeg har hinta til snuppa om at påskeharen kanskje kommer med egg natt til lørdag, som han gjemmer i hagen, også må vi leite på lørdag.
Så det skjer selvsagt.


#40

pippimamma sa for siden:

Selvfølgelig kommer påskeharen! ;)

Den har kommet hver eneste påskeaften siden jeg var bitteliten.

Jeg vet ikke om det er meg eller ungene som syns det er mest gøy, men ungene blir iallefall helt klart fornøyd med de fylte påskeeggene.

Lurer noen på hvordan påskeharen får til å legge egg? Ikke vet jeg, men her er en forklaring. :D
www.vigrid.net/humor_bilder001.htm



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.