Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvordan få en amerikansk DVD til å fungere?

#1

Irma sa for siden:

Har kjøpt meg noen DVD´r fra Collagevideo.com, og klarte å bestille en DVD som ikke skal fungere utenfor USA/Canada. Dette står som info til DVD´n:

Finnes det noen mulighet for å få "konvertert" den til å fungere i vår DVD-spiller? Firmaer som gjør slikt? Dette kan jeg fint lite om nemlig. :blond:


#2

Sitron sa for siden:

Det er mulig du kan stille inn dvd-spilleren din til den regionen.


#3

Irma sa for siden:

Takk for svar, skal se om jeg klarer å grave fram brukermanualen til dvd-spilleren. Hater manualer. :mumle:


#4

Dixie Diner sa for siden:

Sonefri dvd er best. :nemlig:

Jeg bruker forresten bare xboxen til filmer nå etter at dvd-spilleren tok kvelden, den er sonefri (mulig den kun er det fordi den er chippet altså).


#5

Miss Norway sa for siden:

Du kan se om det finnes en kode som gjør den sonefri. Google navnet/nummeret på spilleren, sammen med ordene "sonefri" og "koder" og se hvor langt du kommer. Eventuelt på engelsk. ("region free")

www.dvdrhelp.com/dvdhacks kan eventuelt være et startsted.


#6

Benmurphy sa for siden:

Det står ikke i manualen til spilleren hvordan du kan gjøre dette dessverre.

Sonebegrensninger i DVD-spillere er et svindelopplegg filmselskapene benytter for å kunne tyne mest mulig penger ut av kundene sine ved å hindre dem i å importere DVD-film. (Verden er delt inn i 6 soner: 1:USA, Canada, 2:Europa, Japan, 3 Sørøst-Asia, 4:Oceania, Sør- og Mellomamerika, 5:Asia, Afrika, 6: Kina). For å kunne spille film fra andre soner enn der spilleren er kjøpt må spilleren "modifiseres" til å bli "sonefri".

Linken til Miss Norway er verdt et forsøk, men du skal ha litt flaks for å finne det du trenger der.

Man bør få spilleren sonefri når man kjøper den. Butikken kan ofte ordne det (gratis eller for et par hundrelapper). Hvis butikken ikke gjør det: kjøp spiller et annet sted. Du kan være verdt å spørre der du kjøpte den hvis du ikke finner andre løsninger. Det er ikke ulovlig å gjøre spilleren sonefri, og i Europa er det veldig vanlig med sonefire spillere.

Hvis du spiller av DVD på en datamaskin kan du bruke et program som heter VLC for å spille den. Det virker uansett sone på DVDen. (Det virker de fleste steder, men enkelte nyere laptoper fra Apple og Leonovo (også Mac Mini) har DVD-stasjoner der det ikke hjelper med VLC heller.)

Ben "region free DVD player owner since 1998" Murphy


#7

Irma sa for siden:

Takk for oppklarende svar alle sammen. :klemme: Skal se om jeg sammen med mannen min klarer å finne ut dette.

Er glad for at jeg slipper å bla i manualen. :lettet:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Det går vel an å få den gjort sonefri av noen som kan det? Slik som man feks. chipper en konsoll?
De fleste spillere som selges nå er vel sonefrie, tror ikke jeg har sett noen med sone nå. Men så spiller jo de fleste også brente dvder idag.


#9

Benmurphy sa for siden:

Det er vanligivs mye enklere enn å "chippe" en spillmaskin. Sonen kan ofte settes med en service-fjernkontroll (som bare verksteder for merket har i utgangspunktet), eller med brytere som sitter inne i spilleren (altså utilgjengelig for deg som eier).

Alle DVD-spillere har sonebegrensning fra fabrikken, hvis de ikke har det mister produsenten lisensen til å lage dem, og man må ha lisens fra de som eier DVD-formatet (bla. Toshiba) for å ha lov til å lage DVD-spillere. I Europa er det vanlig at forhandlerne tilbyr å gjøre spilleren sonefri. I USA er dette veldig uvanlig.

Enkelte datamaskiner (bla. fra Apple og Leonovo) har det i det siste blitt vanskelig, eller umulig, å gjøre sonefri siden de har DVD-spillere som ikke virker selv om man bruker VLC eller AnyDVD.

Ben "ohh shiny discs" Murphy


#10

MokkMokk sa for siden:

Mannen sier du kan brenne (kopiere) DVD'n med "DVD shrink". Da vil kopien bli sonefri. Verktøyet finner du lett ved å google litt, f.eks. HER.


#11

Irma sa for siden:

Laster ned "shrinken" nå MokkMokk, jeg får se om jeg skjønner noe. Har aldri noensinne brent en cd en gang, så kompetansen min er laber på dette området. :flau:


#12

Dixie Diner sa for siden:

Okei, så når det feks. står "sonefri" på dvd-spillere i butikken så er de egentlig ikke det, men forhandleren pakker alle opp av eskene, gjør dem sonefrie og pakker dem ned igjen før de selges? Eller gjør de avtaler med importører som gjør dem sonefrie for dem før de leveres i butikkene? :nysgjerrig:


#13

Miss Norway sa for siden:

:confused: Bare lurer altså, min gode gamle trauste G4 kan nemlig ikke gjøres sonefri, men jeg kan fint bruke VLC (men altså kun sålenge jeg holder meg til den valgte sonen; som bare kan byttet 5 ganger). Er det så og forstå at de nye variantene overhodet ikke kan bruke VLC?

#14

Dixie Diner sa for siden:

Fader, man ser jo helt analfabet ut i innleggene nå. :knegg:


#15

MokkMokk sa for siden:

Etter hva jeg forsto av mannens forklaring, brukes verktøyet sammen med et brenneprogram som Nero e.l. Aner ikke hvordan, men det finnes vel en forklaring et sted, vil jeg tro. Kan jo hende det er relativt greit å få til, bare man finner ut hvordan det fungerer. :nikker:


#16

Miss Norway sa for siden:

Vanligvis spør de ansatte om de skal gjøre den sonefri for deg. Da gjør de det enten mens du venter, eller så må du som jeg vente i flere dager fordi den aktuelle CDen med trylleformelen befinner seg i en annen filial og noen må hente den... :mumle:


#17

Irma sa for siden:

Jeg driver (?) og encoder nå. Tror jeg ja. Aner ikke hva jeg skal gjøre videre. Har noen programmer for brenning og sånt, blant annet NTI - kanskje jeg kan bruke det? Tror ikke jeg har Nero på denne maskinen.


#18

Dixie Diner sa for siden:

Ja jeg vet det, men det jeg lurte på var når det står et skilt med SONEFRI på dvdspillerne (det gjør det jo ofte, enten på et eget skilt eller i tillegg til alle finessene), og dvdene ligger nedpakket i esker som man tar med seg til kassen, da må de jo allerede være sonefrie?

Mannen min sier at den forrige dvdspilleren vi kjøpte allerede var sonefri da han kjøpte den.


#19

Irma sa for siden:

Jeg kjøpte en (den gang) fancy DVD-spiller med opptak til mannen min som morgengave i slutten av -03. Mannen min mener at den skulle være sonefri. Tydeligvis ikke.


#20

Muskat sa for siden:

Vi kjøpte en billig dvd-spiller for noen år siden og den er tydeligvis sonefri, for det går helt fint å se dvd-serier for sone 4 på den. :lykkelig:


#21

Benmurphy sa for siden:

Jo du kan bruke VLC til å spille DVD, men akkurat som du beskriver så kan man ikke bruke den til å spille alle soner. Apple har uuusannsynlgivis brukt en DVD-spiller produsert av Matsushita i din G4 (som i mange av de nye Intel Macene), og den inneholder programvare (firmware) som sjekker sonen på platen internt i spilleren. Disse er altså defekte med vilje for å ødelegge for eieren av maskinen (deg). Apple har delvis gått over til DVD-spillere fra LG nå, og de tror jeg er i orden. Det er jeg veldig glad for siden jeg har tenkt å kjøpe en MacBook Pro i løpet av året.

Jeg er ikke sikker på hvor i distribusjonskjeden de gjør dette, men det er neppe på fabrikken. kansje noen gjør det ved pakking, men ikke de store produsentene. For å ha lov til å produsere DVD-spillere med DVD-logoen på må man ha lisens, og det er et krav at spilleren har sonesperring. Hvis ikke mister man lisensen til å produsere dem. Det samme gjeder programvare. De som lager VLC har ikke lisens og spiller av DVD-er på en måte som ikke er godkjent av de som eier DVD-formatet, så de driter i dette. (VLC har heller ikke noen DVD-logo noe sted så vidt jeg vet). De to første DVD-spillerne mine, én Toshiba, én Pioneer ble også kjøpt sonefri i eske (fra stabler merket sonefri i butikken her i Oslo). Det er helt utenkelig at Toshiba og Pioneer gjorde dette på fabrikken. Hvis det står sonefri på selve spilleren (det har jeg ikke sett), tror jeg det må være merker som er satt på i ettertid, eller utstyr fra små aktører som ikke lager noe selv, men kjøper spillere fra Korea eller lignende og setter sitt eget merke på dem.

Og for å motsi det jeg sa over og bedrive litt reklame: min DVD-spiller, fra Oppo i USA, kom faktisk sonefri direkte fra leverandøren. De gjorde det nok som en ekstraservice siden jeg bestilte den direkte fra dem til Norge. Nå går den omsider an å kjøpe her i landet også Oppo DV-981. Anbefales på det sterkeste hvis du har en HD-ready flatskjerm. Den oppkonverterer vanlig DVD til HD og bildet blir helt supert.

Ben "geek" Murphy


#22

Veronal sa for siden:

Vi gjorde vår spiller enkelt om til sonefri vha. endeløse trykkinger på fjernkontrollen basert på en oppskrift vi fant på nettet.

Her er en annen link hvis du ikke fant din spiller på Miss Norways link: www.dvdhacks.co.uk/


#23

Miss Norway sa for siden:

Enda et spørsmål til superGeek Ben: De små bærbare spillerne (feks Nextbase) til bil/båt etc er sonefrie - merket sådanne - og det reklameres med dette - hvordan klarer de det?


#24

Benmurphy sa for siden:

Jeg sjekket akkurat en ganske ny Nextbase spiller. Den er naturlgivis sonefri, men det er ikke indikert hverken på esken eller i manualen. Tvert i mot står det i manualen at man må ha DVD-plater med riktig sone for at det skal virke. Og spilleren er merket med sone 2.

Står det faktisk noe om sonefri på selve spilleren, emballasjen eller i dokumentasjonen din? Hvis det gjør det kan det jo tenkes at produsenten tok sjansen og gjorde dette tidligere, men at de, i likhet med flere andre mindre produsenter, har blitt "avslørt" og derfor har sluttet å gjøre det. Butikkene kan fritt både modifisere, selge og reklamere for sonefrie spillere, dette er ikke forbudt på noen måte, men produsentene trenger lisens, og den mister de hvis DVD Format/Logo Licensing Corporation finner ut at de ikke oppfyller alle vilkårene, deriblant kravet om sonesperre. Det er utvilsomt produsenter som leverer spillere med sonesperren slått av, men det er altså avtalebrudd fra deres side. Og jo større produsenten er, jo mindre sannsynlig er det at de gjør dette.

Ben "for every tall wall there's a taller ladder" Murphy


#25

Miss Norway sa for siden:

Ben: Aha! Det er nemlig 2-3 år siden jeg registerte dette, gamledager med andre ord. Så da er det sikkert grunnen. Og det var bare salgsplakater og avisannonser som anførte det hvis ikke jeg husker feil - husker også at jeg ikke fant noe slik dokumentasjon utenpå esken eller selve spilleren og et øyeblikk var redd jeg hadde fått en sonet en (altså katta i sekken).


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg formulerte meg muligens litt dårlig. Det står ikke sonefri på selve spilleren, men på skiltet der finnessene står, ved hylla i butikken. Altså på skiltet med prisen og dette. Vi har kjøpt 2 dvd-spillere, og begge har allerede vært sonefrie, siden vi tok med oss selve eska til kassen. Det stod også at de var sonefrie på pris-skiltet.
Den første vi kjøpte var av merket Harman Kardon, eller noe sånt. Den siste husker jeg ikke, det var en gave, men jeg tror det var Phillips.


#27

Irma sa for siden:

Jeg må bare oppdatere denne tråden. Vi har endelig klart å knote oss til gjøre dvd-spilleren sonefri. Jeg ler meg ihjel, vi som ikke kan noe datateknisk i hele verden. Nå kan jeg bruke tre stk treningsdvd som ligger klare til bruk.

:lykkelig:

Og her fant jeg oppskriften. :hjerter:


#28

Ada sa for siden:

Gratulerer med sonefri dvd-spiller.
Vi har kjøpt et par "sonefrie" dvd-spillere, dvs. vi har kjøpt en ordinær dvdspiller, men har ertt og slett spurt betjeningen der vi har kjøpt den om de kan gjøre den sonefri og dette har de gjort uten å mukke.


#29

Irma sa for siden:

Husker du hvor dere har handlet når dette har blitt gjort? Jeg har nemlig egen tv på treningsrommet, vi trenger derfor to dvd-spillere og må kjøpe en til.


#30

Ada sa for siden:

Ja, ihvertfall den siste vi kjøpte. Det gjorde vi på Lefdal på Alnabru. Litt usikker på hvor vi gjorde det på den andre.


#31

Irma sa for siden:

Ok! Takk for svar. Får stikke innom Alnabru en tur kanskje.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.