Jada, smaken er forskjellig og alt det der, men om noen kunne gi noen tips til en restaurantnovise som snart skal på "date night" med sin bedre halvdel allikevel, ville det vært fint.
Stedet som er plukket ut har visst både sushi, dim sum og slikt i tillegg til mer typisk "kinamat".
Noen tips?
PS: Hva er forskjellen mellom "szechuan" og "kanton"?
Jeg er uhorvelig glad i and, i alle varianter. Det aller beste jeg får, er Chrispy Duck, som er stekt and, som blir pakket inn i små, flortynne pannekaker, sammen med strimler av agurk og andre grønsaker, og en utrolig god Hoisin-saus.
I det heletatt, det er vanskelig å bomme på asiatisk mat, tror jeg. :nam:
Eg er over normalen glad i sushi og vil anbefale det :) I alle fall om det er ein plass som har ein god variasjon av bitane, med ulik type fisk, og både maki og nigiri. Prøv deg fram med wasabi - enkelte vil ikkje ha det, eg syns at det bør vere litt wasabi i soyasausen for at det skal vere godt.
Veldig kjekt å bestille serveringsfat med mange ulike bitar, så kan ein dele, smake og diskutere saman med makker :)
Men om man ikke har spist shushi før, kan det være en skikkelig nedtur, når man først har unnet seg en tur på restaurant, og man oppdager at man syns det smaker totalt pyton. :sparke:
Jeg er glad i pekingand. Det er and servert med tynne små "kinatortilla" med tynne agurk- og purrestimler og hoisinsaus som man har oppå. :nam: Det serveres blant annet på Chi i Lillestrøm, men da må man være to for å bestille tror jeg.
Ellers synes jeg den friterte kjøttdeigen/biffen på Dinner i Oslo er helt fantastisk god. Der har de også en melbakst som jeg ikke husker navnet på. En type småsøte boller som jeg synes smaker godt ved siden av det meste av kinamat. Husker ikke navnet på disse to rettene, men det kan jeg sikkert finne ut av.
Et par steder i London og Manchester, bl.a., i tillegg til på de to beste norske kinarestaurantene jeg kjenner til - Dinner og Chi. Jeg husker det som innbakte, seige farseprodukter.
Det ble Dim Sum, men jeg merket veldig forskjell på de mannen hadde og de jeg valgte, altså. Jeg valgte de med scampi, han den med svinekjøtt og reker. Det var veldig forskjellig konsistens etc. Det var bare forret, da.
Mannen gikk for kylling med cashewnøtter osv. til hovedrett og jeg valgte and. Etter å ha smakt litt på hans tror jeg at jeg vil velge den kyllingretten neste gang, selv om and var kjempegodt det også.
Dessert: Stekt banan med frukt og vaniljeis.
Vi har med andre ord hatt en kjempekveld og avsluttet det hele med "Cowboys and aliens" på kino (dette var mannens date som jeg hadde arrangert, så han var veldig fornøyd). Om noen uker er det min date som han skal arrangere (lekse fra "hva med oss?"-kurs) og da blir det litt annen type film etc.
And kan være nokså bob bob avhengig av hvor man spiser det. Imidlertid er det kjempegodt dersom restauranten vet hva de holder på med.
Jeg anbefaler også Kung Pao/gang bao-kylling til neste gang du skal teste kinamat :)