Mams sa for siden:
Noen som har laget sin egen kjøttdeig?
Hvilket kjøtt bør jeg bruke om jeg skulle forsøke meg på det.
Tenker da på hvilken del av oksen.
Tenkte jeg skulle forsøke med kyllingfileer en dag.
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Mams sa for siden:
Noen som har laget sin egen kjøttdeig?
Hvilket kjøtt bør jeg bruke om jeg skulle forsøke meg på det.
Tenker da på hvilken del av oksen.
Tenkte jeg skulle forsøke med kyllingfileer en dag.
Hot Lips sa for siden:
Jeg har også lyst til å prøve. :jupp:
Her står det noen tips: ordentligmat.no/2009/09/lag-din-egen-hjemmelagde-kj%C3%B8ttdeig/
Interference sa for siden:
Jeg bruker høyrygg, bog og av og til entrecote/flatbiff.
Floksa sa for siden:
Jeg bruker alt som ikke blir stek og biffer :nemlig:
Inagh sa for siden:
Gubben og jeg kvernet lammekjøtt her en dag, med veldig godt hell. Tror vi bare beinet ut noen lammekoteletter, og så lagde vi burgere av det. :nam:
Malus sa for siden:
Vi lager veldig mye kjøttdeig av elg, rådyr og hjort. Alt som ikke brukes til steik / biff / grytekjøtt går i kjøttkverna. Ca halve dyret blir til kjøttdeig, for det er veldig mye smått her og der som kan kvernes opp. Vi bruker mye kjøttdeig, og lager heller kjøttdeig enn å ha ha mye grytekjøtt.
Syrin sa for siden:
Kyllingkjøttdeig kan du lage med kniv i matmølle (food processor). Det er best om du brukar rå lår, eller kjøtt fra ein heil kylling (minus skinn). Det går an å bruke berre kyllinbryst, men dette kjøttet er veldig magert og kjøttdeigen kan bli veldig tørr. Eg har gjort det altså, men må då bruke ein del olje i deigen for å få inn meir fett. Supert å lage kyllingkjøttboller på denne måten!
Eg er svært skeptisk til kyllingkjøttdeig - med tanke på MUK.
Mams sa for siden:
Jeg kjøpte meg Kenwood Major Classic i dag og den var det med kjøttkvern på, derfor jeg har fått for meg det å lage kjøttdeig.
Inagh sa for siden:
Vi overtok mor sin, rundt 40 år gamle, Kenwood Major, med kjøttkvern, for noen uker siden. Da fikk vi lyst til å lage kjøttdeigen sjøl. :jupp:
kjerstisin sa for siden:
Jeg lager kylligkjøttdeig selv, syntes den blir god med fileeter jeg da...
Fibi sa for siden:
Mamma brukte svinekoteletter og litt svinefilet til å lage medisterdeig. Det var fantastisk!
bjørkhaugtrollet sa for siden:
Sånn gjør svigerfar også, så leverer han en kasse med 50 kg til oss og vi pakker selv.......smart og lettvint:jupp:
Malus sa for siden:
Må bare innom denne tråden å skryte av at vi kvernet opp 25 kg kjøttdeig i går kveld :glis:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.