Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Forbanna drittungdom!

#1

Kirsebær sa for siden:

Nå har jeg nettopp vært med jentungen og venninna på 9 år ut på lekeplassen her.

Der befant det seg en gjeng gutter som tidligere i kveld har skremt jentene ved å blotte seg og fortelle jentene at de vil pule. De løp etter jentene og jaget de ut av lekeplassen. Stensuppa var helt rystet, og venninen gråt og var skikkelig, skikkelig redd.

Forbanna idioter.

Og jeg er ikke noe kul når jeg blir sint, og det er ikke noe kult at Stesnuppa skal se at jeg blir så sint. Og hvis Stesnuppa ikke hadde vært med meg ut da jeg skulle prate med ungdommene vet jeg ikke helt hva jeg hadde gjort. Det er heller ikke en god følelse å kjenne på.

Det var en av guttene som var 'hovedmann' bak det hele og som liksom ledet gruppen.
Og den helvetes forbanna jyplingen av en 15-åring gråt da jeg var ferdig med han, og jeg håper han aldri mer viser seg i nærheten av unge, trygge jenter her ute. (Jeg rørte ham ikke altså, selv om jeg dirret der jeg sto, og hadde mest lyst til å denge gutten i veggen.)

Jeg håper at han mistet sin status i gjengen, jeg håper jentene som hadde kommet til ikke gidder å danse med ham på neste klassefest, jeg håper det var hans foreldre som sto å kikket på i vinduet og jeg håper jeg aldri igjen behøver å høre jentene fortelle slike utrivelige ting.

Ingen skal komme her å gjøre jentene utrygge i 'min' bakgård!

Jeg blir så sint av slikt. Jeg blir så sint fra innerst inne når unger ikke får være unger i fred!


#2

Isolde sa for siden:

Huff, at det går an!

får håpe han skjønner alvoret nå.


#3

Misteri sa for siden:

Å fytti faen i heljeroa!!

Kjenner ståpelsen på ryggen her jeg også. Imponert over at du ikke hang den ungen på en knagg for å denge løs, tror jeg måtte ha stålsatt meg godt jeg også vist jeg mot all formodning hadde opplevd slikt.

Syns du tok det veldig bra! Får innderlig håpe han aldri gjør noe slikt igjen.


#4

Go\jenta sa for siden:

Jeg blir også veldig forbannet når jeg hører om gutter i denne alderen somskremmer 9-åringer på denne måten!:mad: Makan!
Godt du fikk satt gutten(e) skikkelig på plass!!!!!


#5

MokkMokk sa for siden:

Jeg blir også eitrendes sint på deres vegne nå. :sur: Men samtidig veldig glad fordi det finnes folk som deg som våger å si fra så det virkelig monner. Håper for deres skyld at dette aldri gjentar seg, så fryktelig at små jenter skal bli skremt på den måten. :(


#6

Anne sa for siden:

Fy flate, jeg hadde mistet kontrollen da altså.
Syns du taklet det fint, jeg.


#7

malena sa for siden:

Du fikk satt ham skikkelig på plass! Bra gjort!


#8

Adrienne sa for siden:

Jeg synes det er helt greit at man viser at slik oppførsel gjør en skikkelig fly rasende sint, selv overfor mindre barn. Slikt er ikke lov, enkelt og greit. Og jeg håper den gutten husker dette og lærer av dette.


#9

amor sa for siden:

:mad: Jeg freser her jeg sitter!

All ære til deg for måten du taklet dette på. Godt det finnes noen som tar tak! Jeg håper at leksen de fikk gjorde så stort inntrykk at de tenker seg bedre om!


#10

Tuneland sa for siden:

Jeg skjønner veldig godt at du ble sint, og hadde det vært min 15åring som hadde gjort dette, vet jeg faktisk ikke hva jeg hadde gjort! Nå ble jeg sint jeg også.:mad:


#11

Kirsebær sa for siden:

Og nå sitter jeg og tenker på at han 15-åringen er jo egentlig bare en unge han også da...

Men det får så være. Han kan ikke gå rundt å tro at det er ok å oppføre seg sånn.
Jeg dirrer. Jeg virkelig dirrer av sinne, og føler for å få det ut på et vis. Jeg tror jeg må sloss litt med Sambo eller noe. :knegg:


#12

linka-mor sa for siden:

Fyttikatta altså! Blir sinna ilag med deg her jeg sitter :mad:
Så utrolig godt att du fikk lekset ifra deg og satt denne jyplingen på plass! Skikkelig tilpass for han/dem.


#13

malena sa for siden:

Men han er stor nok til å tåle dette. Hva ellers virker på pøblete femtenåringer?


#14

AprilRyan sa for siden:

Så utrolig bra at du ble så forbanna! Høres ut som du taklet situasjonen kjempebra og at du fikk satt de ungdommene skikkelig på plass. Håper det har fått dem til å tenke. Det er jo tragisk at så unge gutter har så lite respekt for unge jenter.


#15

Koma sa for siden:

Jeg synes du gjorde det rette :highfive: En femtenåring tåler en verbal overhaling fra en voksen hvis den er berettiget. Og det var den jo til de grader i dette tilfellet. Tror neppe han gjør noe lignende igjen.

Foreldrene hans vil sikkert takke deg. De ønsker neppe at gutten skal få ett rykte på seg om å skremme småjenter med sånne ting.


#16

AprilRyan sa for siden:

Den oppførselen er totalt uakseptabel fra en femtenåring. Da er en gammel nok til å skjønne at en ALDRI oppfører seg slik. :nemlig:


#17

Irma sa for siden:

Bra jobba Kirsebær! Forhåpentligvis har du spart flere barn for ytterligere ubehag. Det du beskriver er faktisk kriminelt, og kunne etter mitt syn godt politianmeldes.


#18

Martis sa for siden:

Det tenkte jeg og. Og hvis du ikke ønsker å politianmelde han, så kanskje spore opp foreldrene slik at de får vite hvordan han oppfører seg.


#19

Kirsebær sa for siden:

Jeg anmelder uten å blunke om jeg ser at han der lager kvalm igjen, og det sa jeg også i fra om. Og jeg avsluttet med at han burde fortelle foreldrene sine hva han hadde gjort, fordi jeg kom til å snakke med dem i morgen. (Jeg aner ikke hvem foreldrene er, men det vet ikke han. Og det var da han begynte å gråte).

Også hadde jeg endel skikkelig dårlige kommentarer rundt det at om han så gjerne ville se utstyret til kompisene sine så kunne han vel heller spørre om det på en høffelig måte når de var hjemme på gutterommet. (Det var skikkelig teit, men jeg vet at 15-åringer er ganske sårbare på det området, og da ble det sånn...)
Og det kom egenlig enda mer skikkelig lavmålskommentarer fra meg, som traff så det suste.

Men i det store og hele snakket/snerret jeg om normal folkeskikk, og hva slik oppførsel kan gjøre med små jenter altså.

Jeg kjenner veldig i ettertid at jeg kunne taklet det på en mye bedre/voksnere måte, men samtidig syns jeg alle billige poeng som gjorde at 15-åringen krympe seg var helt på sin plass.

Nå må jeg legge meg. Jeg tror nesten jeg har litt feber.

Kan man bli så sint at man får feber tro? :gruble:


#20

him sa for siden:

Signerer Irma.

Det du gjorde var flott! Selvfølgelig er en 15 åring ikke en voksen, men han fortjente overhøvlingen og i det lange løp har du gjort han en tjeneste. Juridisk sett kan han dømmes (men det hadde neppe skjedd i dette tilfelle). Om det er kult at stesnuppa har sett deg så sint? Jeg synes faktisk det. Det er fint at barna får se virkelige følelser og at de voksne håndterer dem - for det gjorde du. Du rørte ikke gutten.


#21

Filifjonka sa for siden:

Jeg syns også du gjorde helt riktig. Fysj og fy for noen gutter. :(


#22

Tinka sa for siden:

Godt at du tok tak i det.


#23

Canisa sa for siden:

Jeg kjenner jeg blir rasende her jeg sitter.:mad:
En politihenvendelse hadde vært helt på sin plass, men du skremte ham kanskje mer en politiet hadde klart?


#24

amor sa for siden:

Jeg er stolt av deg!

Når det gjelder feber (amor leser til eksamen om dagen), så kan man nok ikke få feber av å bli sint. Du kan få høyere kroppstemperatur forbigående fordi stressreaksjonen som hersker i kroppen din gjør at musklene dine settes i beredskap og du produserer på den måten mer varme, men ikke feber.

Håper ikke at det er feber du virkelig har slik at du nå blir syk :klem:


#25

Frost sa for siden:

Håper du skremte han, og de andre som var tilstede, så mye at de aldri vil tenke på å gjøre noe så idiotisk en gang til.


#26

Hasselnøtt sa for siden:

Jeg kjenner jeg blir forbanna her jeg sitter. Det er provoserende, umodent og regelrett slemt av fjortisgutter å holde på sånn. Bra de fikk som fortjent.


#27

morgana sa for siden:

Kjempebra! :applaus:


#28

Mams sa for siden:

Synes du tok denne kjempebra Kirsebær.
Å være "pedagogisk korrekt" og ordlegge seg i voksne forer tror jeg ikke synker like godt inn som dårlige lavmåls kommentarer som han faktisk klarer å forholde seg til.
I utganskpunktet var det nok ikke noe vondt ment fra guttene sin side tror jeg da :naiv:, men det var IKKE bra det de gjorde altså.
EN spøk som ble dratt for langt og var alt annet en bra.
Er ganske så sikker på at den gutten og gjengen hans forstod at de hadde trampet over en grense de ikke burde vært i nærheten av og ikke kommer til å gjøre det igjen.


#29

Polyanna sa for siden:

Flott, Kirsebær!!! Virkelig flott!!!


#30

LilleLeo sa for siden:

Signerer. Jeg hadde også blitt steik forbanna, og tror kanskje jeg tilogmed hadde vurdert meget kraftig å ringe til politiet.


#31

Inagh sa for siden:

Flotte dama - håper guttungene aldri finner på noe slikt igjen!

Guddatteren min og venninna ble skikkelig redde og turte ikke gå ut alene i lang tid etter å ha møtt en blotter da de var rundt 9-10 år.
Forbanna drittsekker, det er det de er! :nemlig:


#32

lil'c sa for siden:

Flott Kirsebær!

Jeg blir så sinna at jeg freser her jeg sitter bare av å lese om det!


#33

Katinka sa for siden:

Du er ei grepa dame, Kirsebær!


#34

Kaija sa for siden:

Flott at det var tak i deg til å si skikkelig og kraftig i fra. 15-åringer bør virkelig vite bedre. Og om de er så dumme at de behandler småjenter slik får de jammen ta følgene av det. Synes de skal være glade for at du var så snill at du ikke anmeldte dem. For min del hadde jeg nok hatt lyst til å si fra både til politi og å henge dem ut i avisene om de hadde vifta med snoppen her i nabolaget. Kjenner jeg blir sint bare av å lese dette.

Tror stesnuppa ikke hadde vondt av å se at du lekset opp for dem. Da viste du i hvert fall at du tar det som skjedde alvorlig, og at det at hun skulle være trygg betyr masse for deg.


#35

Teofelia sa for siden:

Flinke, flinke Kirsebær! Akkurat slik synes jeg man skal reagere på sånn oppførsel. :klemme:


#36

Schnuppa sa for siden:

Jeg syntes det var veldig flott at du fikk tatt dette opp med gutten og skremt han litt. Slik oppføresel er ikke akseptabelt i det hele tatt. Ar du i etterkant lurer på om noen av kommentarene var under beltestedet er helt uvesentlig. Det er helt normalt å hisse seg veldig opp i en slik situasjon. Men jeg syntes det virker som om du fikk sagt de riktige tingene.
Hatten av for deg og klapp på skulderen. Håper dere slipper mer kvalme fra denne guttegjengen igjen.


#37

MissS sa for siden:

Så flott at du tok tak i det! Skjønner godt at du ble forbanna, jeg tror jeg hadde gjort det samme selv.


#38

Che sa for siden:

Nydelig, Kirsebær. Nydelig! Usaklige og særs treffende kommentarer er mye mer effektivt enn snill "tantekjefting"

  • Du gjorde da vitterlig denne gutten en tjeneste også - jeg vil tro at han ikke gjør slike idiot-ting igjen (optimalt sett iallefall) - og han slipper å bli "forfulgt" av den ubehagelige tanken på hva han har gjort resten av livet.

#39

Kirsebær sa for siden:

God morgen, og takk for all støtte og godord.

I dag er jeg syk med feber og møkk, og siden ungdommene i går var så dumme så velger jeg å legge skylda på dem for dette også. :knegg:

Jeg kjenner at hvis jeg tenker nok på episoden i går så kan jeg fort bli like sint i dag også, så jeg skal prøve å ikke tenke så mye på det.

Jeg ser Mams nevner over her at guttene helt sikkert ikke mente noe ondt med det, og det tror ikke jeg heller. Men jeg tror den type tankeløshet og den mangelen for respekt for barn kan føre dem inn i andre situasjoner som de kanskje ikke kan takle.

Venninna til Stesnuppa kom inn til oss med mareritt i natt, og ting hun sa tyder på at hun kanskje har opplevelser i den retningen fra før av.
Snakket med mamman hennes på telefon i går, men må vel ta en ny runde i dag.

Det ser ut til at Stesnuppa er ferdig med saken i dag, og jeg håper da virkelig hun er det. Jeg håper hun inni seg føler mer sinne enn redsel når hun tenker på slike idioter.


#40

Røverdatter sa for siden:

Du er jammen meg det flotteste Kirsebæret som finnes. :klem:

Jeg syns det var berettiget både med saklig overhøvling og litt lavmåls kommentarer. Man venter seg da vitterlig mer av 15-åringer enn dette.


#41

Claire sa for siden:

Kirsebær - du er en helt. :klemme: Synes forøvrig som Irma at dette er grunnlag for politianmeldelse. :mad:


#42

tiddelibom sa for siden:

Godt du tok ham for deg. Jeg synes egentlig godt du kunne tatt ham med deg til foreldrene hans også, jeg... Men det kan jo godt tenkes at det ikke hadde hjulpet noe videre... Bra jobba!


#43

Line* sa for siden:

Jeg synes det var helt topp at du reagerte normalt. Det skulle bare mangle. :tommelopp:


#44

nolo sa for siden:

Flotte Kirsebær!
Fint for stesnuppa og venninnen at de fikk se en harmdirrende voksen stå på deres side og virkelig få mobberne til å krympe seg!

God bedring. :klem:


#45

Toffskij sa for siden:

Kirsebær er min helt også. :klemme:


#46

Eria sa for siden:

For et deilig Kirsebær du er. :klem:


#47

turi sa for siden:

Helt enig, og dette er vel en av verdens beste grunner til å bli skikkelig forbanna å syns jeg!!!

You go!!!


#48

Skilpadda sa for siden:

Så bra at du tok dem skikkelig for deg, Kirsebær! Du er steintøff som gjør akkurat det som alle helt sikkert kunne ønske seg å gjøre i en slik situasjon.

Tror både jentene og guttene lærte den aller beste leksen av denne situasjonen, nemlig at det er totalt uakseptabelt å oppføre seg slik, og at man ikke på noen som helst måte skal finne seg i å bli behandlet slik. Og hvis venninnen til stesnuppa har vonde erfaringer fra før, må det jo være veldig bra og viktig for henne å få se og høre i hvilken grad det ikke er lov, eller tilgivelig, å behandle småjenter slik.


#49

Anuk sa for siden:

Flott at du tok affere!

Selv om en 15-åring fortsatt er et barn, så synes jeg det er utrolig viktig at omgivelsene setter grenser for uakseptabel oppførsel! Jeg tror ikke man som voksen skal være så redd for å reagere når det er noe - det er den jobben vi som voksene har. Ikke bare for egne barn, man trenger kanskje "nabokjerringa" som bryr seg også.

Jeg tror heller ikke du skal være så redd for om stedattera di så deg sint - det var da vitterlig en situasjon som det bare rett og rimelig å reagere på. Kanskje det heller var godt for henne og se at du reagerte såpass kraftig?


#50

tutta sa for siden:

Så flott at du fikk sagt i fra til guttene at sin oppførsel er helt uakseptabel!! Tror neppe disse guttene vil oppføre seg slik igjen!!

Min lillesøster ble plaget gjennom barne- og ungdomsskolen av en gutt som hun oppfattet som sexuelltrakasering.Skolen tok dette dessverre ikke på alvor. :sukk:
På vgs ble hun endelig kvitt han og lillesøs har blomstret og blitt en selvsikker liten frøken.
I høst (3gym) kom denne slasken av en gutt inn som elev i klassen hennes og hele hennes verden raste på nytt. Skolen tok det hele veldig alvorlig og gutten fikk beskjed om at han ikke var ønsket på skolen og at de hadde skaffet en annen plass til han på en annen skole. Foreldre ble koblet inn ,mye møter frem og tilbake. Endte med at gutten forble i lillesøs sin opprinnelige klasse og at hun sluttet i klassen(var yrkesfaglig med allmen påbygning) og shopper klasser fra alle trinn for å få alllmenstudiekompetanse.
Gutten ser ikke at han har gjort noe galt,men i fylla hvis de går på hverandre unnskylder han seg. Jevnaldrene jenter skjønner ikke at lillesøs ikke bare kan legge det bak seg,"han er jo så kjekk".

Lillesøs skulle ønske hun hadde politianmeldt han for lenge siden, da hadde saken hatt en litt anderledes slutt! Hun får aldri en avslutning!

Så Kirsebær: skjer dette igjen er mitt råd politianmeld det!!


#51

LilleLeo sa for siden:

Det samme satt jeg og tenkte i går etter at jeg hadde svart.


#52

LaLuna sa for siden:

Veldig bra, Kirsebær, du er en heltinne! :applaus:

For øvrig er jeg helt enig med Irma, blotting og seksuell trakassering er faktisk kriminelle handlinger og burde vært politianmeldt. Og det er en svært skjerpende omstendighet at det er småjenter som blir utsatt for det.
At guttene "sikkert ikke mente noe vondt med det" synes jeg blir litt for enkelt, gutter på 15 år bør forstå såpass og i alle fall kunne ta konsekvensen av sine handlinger.


#53

Mams sa for siden:

Når jeg gikk i 6. klasse på barneskolen møtte jeg en blotter på vei til skolen.
(i en tunell under hovedveien, og han stod midt i)

Jeg sa fra til klasseforstanderen vi hadde og fikk som svar at det var helt normalt..
Får ta med at den læreren var ovr kanten sexfiksert da.
Han så på oss i dusjen, klemte oss på puppene (eller mer ikke eksisterende pupper). Hele 6 klasse var seksualundervisning for oss.

Husker en gang vi hadde kristendom og han tegnet en slapp tiss på tavla og så en ståtiss for å forklare at slik så det ut når guttene ble opphisset.
Deretter spurte han om vi viste hvordan man kunne se at jenter var opphisset. Vi var da en gjens som omtrent alle nettopp hadde fylt 12 år eller ville gjøre det snart.................


#54

Fadese sa for siden:

Bra jobba, Kirsebær, men sørgelig at dette skulle være nødvendig.
Håper det går bedre med venninnen til Stesnuppa. :(


#55

Myggstukket sa for siden:

Alle skulle hatt et Kirsebær i gata. :nemlig: Flott gjort. Fordi om 15-åringer ikke er voksne, så er de ikke helt barn heller. De bør vite bedre.


#56

Pamina sa for siden:

Hvis det fantes et Kirsebær i hver mamma her i landet, så ville vi ikke hatt den slags problemer.
Flott at du viser at det finnes grenser og tør være en tydelig voksen. Denne ungen kommer til å tenke tre ganger før han prøver seg på noe slikt igjen.

Finn ut hvilken skole han går på og koble inn foreldrene hans, de burde virkelig få vite dette.


#57

Stikka sa for siden:

Bra jobbet, Kirsebær. :applaus:


#58

Maverick sa for siden:

Flott gjort, Kirsebær! Det er så mange som har sagt så mye bra her oppe, så jeg signerer hele bunten.


#59

TGM sa for siden:

Kirsebær du er en helt.

Jeg håper virkelig at det går bra med venninna til stesnuppa.

Og Mams: sånne lærere har ingenting i skolen å gjøre...


#60

Kirsebær sa for siden:

:) Takk for alle tilbakemeldinger. 60 innlegg med "Kirsebær er toppers" er ikke å forakte.;)
Men det gjør godt altså. Å vite at sinne mitt og måten jeg reagerte på er forståelig for flere. Takk.

Stesnuppa har spurt litt om hvorfor de guttene gjorde og sa det de gjorde, og om hun trenger å være redd for dem når hun er ute og litt slikt, men det virker som om hun skjønner at det bare var ungdom som ikke hadde lært seg å oppføre seg. Hun virker ikke redd. :TakkGud:.

Venninnen er det litt verre med. Hun var rett og slett helt shaky i hele går, og hun ville ligge over hos oss igjen, men måtte bare dra hjem utpå kvelden, for hun fant ikke roen.Hun ville ikke snakke noe særlig om hva hun har opplevd tidligere, men et eller annet er det. Men hun sa at foreldrene visste om det, så jeg behøver heldigvis ikke å begynne å rusle ned den veien.


#61

Line* sa for siden:

Uff, stakkars den venninnen, da. Godt at stedatteren din tok det som hun gjorde.


#62

tink sa for siden:

Så bra at du tok tak Kirsebær, og virkelig flott at du tar alt skrytet til deg. Skjønner godt at du ble skikkelig sint. :klem:

Godt å høre at det ser ut til å gå bra med stesnuppa, selv om slike teite opplevelser ofte sitter lenge i barnekropper/-hoder. Har heldigvis aldri opplevd liknende ting selv, men husker enda det stresset som fulgte etter et par kjipe opplevelser med såkalt tøffe gutter.

Nå kjenner jeg ikke venninna til stesnuppa, men jeg ville uansett tatt en telefon til foreldrene hennes/nevnt hendelsen når hun ble fulgt hjem. Kanskje har jeg oversett at du har gjort nettopp det...


#63

Esme sa for siden:

Kjempebra! Jeg tror faktisk det er mer virkningsfullt på den gutten at han blir rundkjeftet av en voksen nabo, enn at han hadde fått en politianmeldelse (ikke at det ene utelukker det andre).

Det er helt uakseptabel oppførsel, og småjentene har også godt av å se en voksen kvinne blir forbannet og sette grenser. Hvem ellers skal de lære av?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.