Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Åndenes makt

#1

vestlandsfanden sa for siden:

Noen som så premieren igår? Ekkel historie, med pølsekverna og greier...

ser litt stressa ut, politifolkene 6 år tilbake i tid.. www.nettavisen.no/innenriks/article363521.ece

Hva tror dere? Stikker TVN penger under bordet til pårørende / skremte / healere for å lage underholdning? Eller er det noe substans i dette her?


#2

thnp sa for siden:

NULL substans what-so-fucking-ever.

Gi James Randi en time med disse folka.


#3

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg tror jo på at det finnes mye rart mellom himmel og jord.

Jeg kjenner en familie som var med i åndenes makt for et par år siden. så jeg VET det er absolutt korrekt,(jeg har vært i huset som de filmet fra, før de var med, og det var.... tja... interessant.. :knegg: ) men om det er hold i alle historiene som er med, vet jeg ikke...

ekkelt med den kjøttkverna-døden i går ja.. fysj..


#4

Ulvefar sa for siden:

Substans i hva da? (Saa ikke programmet.)


#5

vestlandsfanden sa for siden:

Måtte nesten le litt da hun synske dama sa "han har blivit uppäten av jobbet"


#6

SpetakkelRandi sa for siden:

Hun Lena Ranehag, er veldig flink faktisk. jeg var på en kveld med henne for endel år siden. tror det var i 2002 eller noe.. Fantastisk dame. :)


#7

vestlandsfanden sa for siden:

Men det jeg lurer på er hva som vil få ellers oppegående folk til å stille opp med fullt navn og forklare spøkerier på et slikt program. Ihvertfall de igår virket da vitterlig som oppegående folk. Tenk all drittslengingen og stigmatiseringen de møter i etterkant. Spørsmålet er: kan det være noe i dette eller får de masse cash under bordet?


#8

Camomilla sa for siden:

Tror du ikke at oppegående mennesker tror like mye på dette som du ikke tror?


#9

Bloppy sa for siden:

Jeg tipper de valge et av to onder. Få trynet, familien og huset ut til folket på riksdekkende tv, eller å leve i et helvete.


#10

Estrella sa for siden:

Jeg har selv vært i sånne hus og selv blitt dyttet av ingenting. Det er absolutt mye mellom himmel og jord.


#11

Mirasol sa for siden:

Tror ikke de får masse cash under bordet hvertfall. :naiv: :vetikke:


#12

vestlandsfanden sa for siden:

Det jeg lurer på er hvorfor de ikke noengang greier å dokumentere alt som skjer. Dører som åpner seg, ting som flytter seg, skritt etc.

Hvorfor kan ikke crewet gå rundt omkring der midt på natta og gjøre research?

HAr selv ikke opplevd spøkelser men opplever at visse hus og rom kan ha en uggen stemning. Den følelsen forsterker seg når man er alene midt på natten samme sted.

Mener ikke å harselere over folk som har opplevd slike ting. Det jeg skrev om "oppegående folk" mener jeg faktisk at det kan være noe i det de opplever.

De som er tøffe i trynet og ler av slikt kan gjerne overnatte på et slikt sted alene. Tror faktisk en del av dem har snudd på den måten.


#13

Olympia sa for siden:

Det at man synes noe er skummelt betyr da virkelig ikke at man tror på at det er substans i det? Jeg synes Nightmare on Elm Street filmene er fryktelig skumle, og kan ikke være alene hjemme etter å ha sett en slik, men jeg tror altså ikke på at det er en dokumentar for det. Selvsagt kan man skremmes av å være alene i et mørkt gammelt hus, uten at det er noe som helst overnaturlig som foregår der.

Hadde det vært noe substans i noe av dette hadde det blitt dokumentert/filmet/målt/blitt observert for lenge siden. Ettersom dette ikke har skjedd i noe påstått hjemsøkt hus noen steder i verden føler jeg meg ganske trygg når jeg påstår at dette ikke har substans.


#14

Amelie sa for siden:

Beklager å måtte si det, men slik utviklingen har blitt nå risikerer man heller å bli "ledd av" dersom man fornekter at det er noe mellom himmel og jord, enn om man sier at man tror slikt forekommer. Heldigvis tør folk snakke om slikt i større grad nå, og best av alt - man kan gjøre noe med problemene (sjeler som ikke har fått ro og gått over til den andre siden osv).

Jeg må bare fnise litt når James Randi stadig blir trukket frem av skeptikerne.

Programlederen som i utgangspunktet er skeptisk sier han har massevis av dokumentasjon for å "bevise".

Men for all del, hadde vært artig å fått med James Randi rundt på befaringene og intervjuet han underveis. :)


#15

Olympia sa for siden:

Hvorfor fniser du når James Randi blir trukket frem? Etter min mening er James Randi nesten mer kompetent til å bedømme den slags svindel i og med at han er magiker, og ikke vitenskapsmann. Han vet ikke bare at det er svindel, han vet veldig ofte også nøyaktig hvordan lureriet ble iverksatt.

Jeg fniser nok hakket mer av linken du la ut. Morsomt at de sitter på solid dokumentasjon men aldri viser den frem? :knegg:

Utover det sitter nok ingen med DOKUMENTASJON på det overnaturlige, selv om de kanskje sitter på opptak med merkelige/uforklarlige hendelser. Hadde noen hatt dokumentasjon hadde vedkommende antakelig i løpet av ekstremt kort tid blitt både en av verdens mest berømte, og rikeste personer. Denne muligheten tror jeg ikke at mange bevisst ønsker å gå glipp av.


#16

Amelie sa for siden:

Det er mange som ønsker å la seg utfordre av James Randi, men er han virkelig interessert i å løfte på seg for å teste noen?

Det hadde vært spennende å sett et intervjuer og diskusjoner med Randi og forskjellige spirituelle personer som fungerer som kanaler for sjeler.

Hopper du konsekvent over serier som "Fra Sjel til sjel" (Kanal Fem torsdag kl 2130) og Åndenes Makt? Du kan jo sette deg ned og prøve å ha åpent sinn et par ganger. Det er jo det som er utfordingen din.
Tenker du at alle slike mediumer, kun er ute etter å lure folk, tjene penger? Slik magikere er?


#17

Olympia sa for siden:

Ehm ja...? Problemet har aldri vært at Randi stiftelsen ikke ønsker å teste, eller ikke gidder forfølge saker. Problemet har vært at så å si alle (med unntak av de som ikke bestod testen) har trukket seg.

Jeg anbefaler deg å sette deg inn i Randis arbeide, det finnes bøttevis av diskusjoner og programmer som han kommenterer (og ofte også avslører ved å forklare hvordan det "paranormale" er blitt til.

Jeg vil tro at jeg har sett flere slike serier enn mange andre her. Jeg har dessverre aldri blitt overbevist. Hvorfor ikke? Nettopp fordi det FINNES seriøse institusjoner som ØNSKER å få testet om det er hold i påstandene. Jeg mener at man har ganske dårlig gangsyn som synsk hvis man tror at man blir tatt mer seriøs ved å stille opp på TV Norge enn å la evnene sine bli testet med vitenskapelige metoder.

Og selvsagt er alle som påberoper seg paranormale evner ute etter penger. Det er forsåvidt alle andre arbeidstakere også. De tjener i motsetning til meg gjerne fett på ting også, og er tydeligvis ikke redde for å komme i rampelyset heller, all den tid de opptrer på TV eller leier store saler/arenaer/møtehaller for å få flest mulig til å komme å se på evnene.

De som virkelig har evner burde ikke være redde for å bli avslørt, for de har jo ikke noe som kan bli avslørt? Vitenskapsfolk er ikke slemme fæle folk som er ute etter å gjøre narr av dem. De er ute etter å få bevist eller avkreftet påstander. Tenk hvor mye bra de kunne utrettet om de fikk virkelig vist at de HAR evnen til å finne skjulte sykdommer, eller evnen til å finne vann, eller evnen til å kommunisere med drapsoffere. Det hadde vært helt fantastisk, og jeg tror ingen IKKE ønsker at dette kunne være sant. Hvis de kan dette, hvorfor kan de bare vise det på Åndenes makt men aldri på Schrødingers katt? Skulle tro gjenferdene dret i hvilket program de kom i.

Vet du hvor mange kvistgjengere som sier at de kan finne vann? Tror du virkelig at vi slemme skeptikere IKKE ønsker at de virkelig kunne det og kunne utrettet så utrolig mye bra på steder de virkelig hadde trengs? Ærlig talt.

Ellers anbefaler jeg, som alltid i slike tråder, at folk ser på Derren Brown. Bare slå inn navnet på YouTube. Derren Brown kan alt et vanlig medium kan, og litt til, og har opptrådt for like store folkemengder som de største stjernene innen det paranormale. Det er bare en forskjell: Brown innrømmer selv at han er illusjonist, og han forklarer også hvordan han greier å vite ting om publikum som eller "ingen kan vite". Det er trist at de allerfleste som har lært seg dette ikke er like åpne som Brown, og fortsetter å føre folk bak lyset.


#18

Amelie sa for siden:

Bare kort svar her.
Jeg har sett og lest hvordan Randi argumenterer, om cold reading osv ja, og det gjør dessverre lite inntrykk. Men slik er det kanskje, fra begges hold. ;)

Kan du f.eks se episoden Fra Sjel til sjel torsdag, også kan vi diskutere underveis? :glis:

Mange synske har blitt brukt i etterforskning, og avdøde/drepte har også formidlet hvem sin morder er. Problemet er jo hvordan kan man bevise det grundig nok? Det vet jeg ikke. Man kan ikke nødvendigvis stole på at informasjonen som kommer, er korrekt.

Snåsamannen vil jo egentlig la seg teste, han. Men han gidder ikke reise land og strand rundt, for å la seg teste. Han trenger ikke det. Hvorfor Randi ikke vil reise til de han blir enig om å teste, vet jeg ikke, han har jo midler nok. Samtidig er det mange som mener at stress (slik det ville være under en slik STOR test) minsker og svekker evnene. F.eks har man klar og avslappet sitt kommer det lettere. Derfor brukes gjerne meditasjon mye av de med slike evner.

Og flesteparten av de synske eller mediumene, har ikke behov for at deres evner skal testes. Men selvsagt vil de videreformidle beskjedene dersom det kan hjelpe et menneske som ikke kommer helt videre i livet.
Tror du at de gjør det KUN for penger og oppmerksomhet? Eller for å hjelpe andre?


#19

Vianne Rocher sa for siden:

:lol: Da lever du iallefall i en annen virkelighet enn meg. Så akkurat den betraktningen vil jeg påstå er høyst subjektiv og farget av hvilke folk man omgås med.
Og ja, jeg har sett flere episoder av "Åndenes Makt" og "Fra sjel til sjel". Beklager å si det men for meg, som ikke er religiøs på noen måte, er dette like overbevisende som hvilken som helst annen religiøs skrift. Jeg blir ikke imponert.

Grunnen til at normalt oppegående folk stiller opp her er vel den samme som at normalt oppegående folk går i kirka. De tror faktisk på dette.
Det betyr jo selvsagt ikke at det faktisk finnes.


#20

Olympia sa for siden:

Det spiller ingen rolle HVORFOR de gjør det. Hvis de gjør det for penger, har de å tjene i å få bevist evnene, ettersom de da vil tjene mer. Hvis de gjør det for oppmerksomhet, har de å tjene i å få testet og bevist evnene ettersom de vil få oppmerksomhet fra hele verden. Hvis de gjør det for å hjelpe har de å tjene i å få bevist evnene ettersom de da kan få hjulpet så utrolig mange flere. Hvis Snåsamannen og andre kan bevise at han virkelig har overnaturlige evner vil det UTELUKKENDE være positiv for dem, all spott og spe de er utsatt for nå vil jo opphøre med en gang.

Det er ingen fornuftig grunn hvorfor man ikke bør la seg teste hvis man virkelig har noe å fare med.

Og ja, selvsagt er de som deltar i TV-programmer ute etter penger og oppmerksomhet, ellers ville de neppe meldt seg. Siden de tydeligvis synes det er ok både å bli filmet og å få betalt for opptredene er det ingen grunn hvorfor de skulle vegre å delta i et program som ønsker å finne ut om det er noe i påstandene.

Som svært mange andre "alternativister" ser du også ut til å tro at alle skeptikere ønsker å MOTbevise at det finnes muligheten å se gjenferd eller snakke med de døde. De tror at alle er ute etter å gjøre narr av dem, og derfor gidder de ikke å la seg teste. Dette er bullshit. Hvis det fantes muligheter å kommunisere med døde mennesker tror jeg ikke at det er mange som ikke hadde ønsket å gjøre det. Herlighet, hadde jeg fått muligheten å snakke med min døde bestemor hadde jeg blitt verdens lykkeligste, sikkert i likhet med alle andre som har mistet noen de elsket.

Jeg ønsker ikke at alt dette er tull. Men jeg ønsker å finne ut OM det er tull, og om det i så fall finnes noen seriøse aktører. Men så lenge folk bare stiller opp på TV Norge og FEM i stedet for å f.eks. be Randi om å bli testet UTEN å trekke seg etterpå, har jeg dessverre liten tro i at det er noe som helst hold i noen av programmene.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.