Hyacinth sa for siden:
Hjelp!
Jeg har slettet episoden der Hellstrøm lærte fire studenter å lage fiskegryte. Jeg fant oppskriften, men jeg skjønner ikke helt hvordan han gjorde det.
Brukte han ikke timian sammen med blåskjellene? Her står det "tilsett" til slutt. Man skal ta kvasten ut også, ikke sant? Ikke mose den med stavmikser? Nei? Sa han at det ikke var nødvendig å stavmikse, eller sa han det? Hva med smøret, hva er det til? Bare smaken til slutt?
Jeg trodde jeg fulgte så nøye med, men nå har jeg glemt alt.
Og til slutt, tåler alle skåler ovn på 200 grader sånn uten videre? Til og med mine elskede Porsgrundskåler i porselen?
Fiskegryte
En av Hellstrøms retter i program 4 av Hellstrøm rydder opp - hjemme.
Fiskegryte til fire personer:
2 kg blåskjell
800 g valgfri fiskefilét
4 store poteter
½ loff
1 løk
4 fedd hvitløk
500 g tomater eller cherrytomater
1 kvist timian
¼ ts kajennepepper
2 ss olivenolje
2 ss smør
Persille
Fres 2 fedd hvitløk, løk og timian i olje. Tilsett blåskjell og 1 liter vann. Dampes i et par minutter, til skjellene har åpnet seg. Sil kraften fra blåskjellene over i en ny kjele, ta ut kjøttet fra skjellene og legg det i en skål. Skum av kraften, slik at du får en klar suppe.
Tilsett poteter og tomater i blåskjellkraften. Tilsett krydder og kok til det er mørt.
Sett ovnen på 200 grader.
Stek små loffbiter i olivenolje til de har fått en fin og gylden farge.
Kjør stavmikser i gryten og sil, slik at den blir fin og glatt.
Del opp fiskefiletene i passende stykker og fordel disse på dype tallerkener, penslet med olje. Sett tallerkene med fisken i ovnen i ca 2 minutter.
Tilsett ca 3 spiseskjeer olivenolje i suppen og miks kjapt med stavmikseren.
Ta de varme tallerkene ut av ovnen og tilsett muslingene. Øs varm suppe i tallerkene og fordel tilslutt krutongene over suppen. Dryss med persille.