Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken kake egner seg som "prinsesseslottkake"?

#1

Teofelia sa for siden:

Jeg trenger forslag til kake som 1) egner seg til å dekke med fondant, 2) holder seg godt i kjøleskap i to dager, og 3) blir likt av femåringer. (Det siste er ikke så nøye egentlig. Jeg har Non Stop og gelé i massevis. :knegg: )

Jeg skal lage ... Tata! Denne:

:dåne:


Sånn ble den (flere bilder bak i tråden):


#2

Teofelia sa for siden:

Jeg skal bare bake åttekanten og ringen i midten, altså. Tårnene er av aldeles uspiselig plast. :ikke aldeles gal heller:


#3

Malama sa for siden:

Sjokoladekake?

De holder seg stort sett godt i kjøleskapet i noen dager, og likes av de aller feslte femåringer :)

dog kan jeg ikke noe om hva som egner seg til dekking av fondant, for det har jeg ikke prøvd, men jeg laget med stort hell sjokoladekake med smørkrem i form av en brannbil i sommer. (Så snart jeg hadde googlet "crumbcoating")


#4

Divine sa for siden:

Mon Dieu! :tilber: Skal du virkelig lage noe sånt? Steike.


#5

Teofelia sa for siden:

Malama: Jeg kan absolutt bruke sjokoladekake, men hvilken? Vanlige sjokoladekaker, slike som man ellers forbinder med barneselskaper, blir tørre etter bare noen timer, synes jeg.

Jeg antar at jeg kan bruke en sjokoladekakeoppskrift med kefir; de pleier holde seg godt, men jeg lurte på om noen hadde en sikker oppskrift å anbefale.


#6

Bluen sa for siden:

Min kusine bakte noe nesten identisk i 4-årsdag i helga, med to etasjer og iskjeks som tårn. Hun hadde sjokoladekake i den øverste etasjen og vanlig bløtkake med krem og vaniljekrem i den nederste. (Det var forresten første gang jeg smakte marshmallowfondant, og det så finere ut enn det var godt.)


#7

Malama sa for siden:

Jeg vet ikke hvilken du forbinder med barneselskaper, men jeg har til begge Knerten sine bursdager da han fikk sjokoladekake laget en min tante brukte i veldig mange bursdager, da den kom med forklaring til å lage den som en båt (altså, formkake som ble skåret opp) Jeg har laget den både som rund kake og som formkake, og den holder seg i ei ukes tid...

Kan finne oppskrift når hylende baby er lagt.


#8

Charlie sa for siden:

Syns sjokokake holder seg fint jeg, men man bør ha en krem på så det blir litt fukt. Smørkrem eller en god sjokoladeglasur ( GOD, ikke den ferdige dritten eller sånne kakaoglasurer. Ordentlig sjokolade i. Og litt kaffe...) det bør uansett være en krem mellom kake og fondant. Jeg bruker mye Toros langpannekake fordi den er et bra allergiutgangspunkt, ellers er sjokokaken som ligger på cacas.no også velprøvd og god.

Er det en kake med litt høyde på fyller jeg alltid kaken, ellers syns jeg det blir tørt, ja.

Og iskjeks er en klassiker til slottstårn.


#9

Veronal sa for siden:

Jeg har sett nok Cake boss til å konstatere at du må ha kake i bånn (sjokolade, red velve etter whatever) og så må du ha sånn der cereal-gugge i høyden. :nemlig:


#10

Dali sa for siden:

Et øyeblikk der skulle jeg til å spør om du var gal. :knegg:


#11

Pia sa for siden:

Hva er cereal-gugge? :kan ikke min cake boss:



#13

Malama sa for siden:

sjokoladekaken som går under navnet "båtkake" har skikkelig sjokoladekrem ja. Men jeg dekket den med smørkrem ved et par anledninger i sommer, og det funket også finfint altså.

Men når jeg tenker meg om brukte jeg en annen kake de siste to gangene i sommer, det var ikke denne jeg laget brannbil av, båtkaka holder seg godt, men den andre jeg brutke enda bedre. Den har jeg dog ikke oppskrift på på pc'n.

Men, jeg synes vel egentlig at de aller fleste sjokoladekaker holder seg fint jeg da.


#14

Charlie sa for siden:

Rice crispies er jo gugge, ja, mulig de blir litt mindre guggete med japansk ris?


#15

Salt sa for siden:

En ting som er lurt å tenke på er at du kanskje må bruke lys glasur mellom kake og fondant, hvis du skal ha lys fondant. Ellers synes det gjennom fondanten.



#17

Teofelia sa for siden:

Bare halvgal. :knegg: Ah. Har du forslag til type glasur? Og du må gjerne henge i denne tråden frem mot onsdag kveld, Salt, for jeg er veldig åpen for eksperthjelp. :vilha:

#18

Candy Darling sa for siden:

Jeg skal bare heie litt, siden jeg føler meg delvis ansvarlig her! :heia:

(:moahaha: )


#19

Candy Darling sa for siden:

Jeg angret litt på torovalget sist, det ER bedre med årntli'.

:heia:


#20

Teofelia sa for siden:

Ingen fare. Den eneste som er truende til å lage Toro-kake her i huset er niåringen, men hun begynner å komme seg på kakefronten, hun også.

#21

Kreps-77 sa for siden:

:tilber: Jeg er imponert over at man prøver på slikt.
Jeg bruker 1-2-3 sjokoladekake inni, når jeg prøver meg på kaker med MMF eller marsipan. Smaker ikke godt, men holder seg, og ungene liker det. :lol:
Lykke til.

Hadde dette vært meg, så vet jeg hvilken kaketråd mitt bilde av kaken ville ha havnet i ... :sparke:


#22

Teofelia sa for siden:

Stemmer, det er du ja! :catfight:

:knegg:


#23

Salt sa for siden:

Jeg henger! :jupp:
Ang. krem så hadde jeg nok valgt en smakssatt smørkrem. Men hvilken smak kommer an å hvilken kake du ender opp med, da.


#24

Candy Darling sa for siden:

Auuuch, hard hevn! :catfight:

:knegg:


#25

Teofelia sa for siden:

Jeg lager en sjokoladekake nå.

#26

Teofelia sa for siden:

:knegg:

#27

Salt sa for siden:

Dreamy Creamy White Chocolate Frosting, Vanilla icing (vaniljesmørkrem), bringebærkrem eller bjørnebærsmørkrem. :nemlig:

Bringebærkrem:
Smelt ca 10 Rox i 1/3 l kremfløte. Det er viktig at fløten IKKE koker! Avkjøl blandingen helt (minst 6 timer), og pisk opp.

Bjørnebærsmørkrem:
Pisk sammen 225 gram romtemperert smør med en drøy dl bjørnebærsyltetøy, til det blir glatt. Pisk så inn melis til ønsket konsistens, ca 9 dl. (Dette blir en stor porsjon) I denne oppskriften kan du bytte ut bjørnebærsyltetøyet med annet syltetøy også.


#28

Salt sa for siden:

Ja, altså, bjørnebær og bringebær egner seg jo da best hvis du ikke skal ha HVIT fondant. :herregud:


#29

Teofelia sa for siden:

Jeg tenkte å lage rosa fondant, så bringebær blir sikkert fint. :jupp:


#30

Charlie sa for siden:

120 g Rox!?! Høres veldig mye ut, ca hvor mange karameller er det!? :sjokk:


#31

Salt sa for siden:

Jeg har bare laget det med Fox før, og da kjøpte jeg en sånn pose. Så det er jo en del. Men man kan jo bruke bjørnebær-oppskriften, men bruke bringebær i stedet. Det blir jo bedre smak, ikke fullt så sukkertøy-aktig, selv om barna sikkert liker det. :knegg:


#32

Teofelia sa for siden:

Og der kom kaken ut av ovnen - halvparten så høy som planlagt. Jaja, jeg kan jo bare bake en til og legge oppå. :mumle:


#33

polarjenta sa for siden:

Ahh, jeg kan bidra i en kaketråd(:knegg:), den kaken er veldig god, og holdt seg et par dager i kjøleskap(den ble spist opp ganske fort etter selskapet)


#34

Salt sa for siden:

Jeg tror det er ca 12 - 15 stk.


#35

Salt sa for siden:

Dele, og fylle med krem i midten også?


#36

Cuyahoga sa for siden:

Jeg vil gjerne ha underveisbilder, Teo! :jupp:


#37

m^2 sa for siden:

:heia:

(kjenner ei snuppe med bursdag i januar som nok skal få sånn kake :D Hvor hadde du kjøpt den igjen? )


#38

Polyanna sa for siden:

Du er klin hakke gal.


#39

Salt sa for siden:

Jeg har googlet litt, og sett at de fleste som lager med bringebær- / jordbærkarameller bruker ca 10 Rox, eller 80 gram. Så jeg endret innlegget mitt. :jupp:


#40

Teofelia sa for siden:

Ebay, så klart. :)

Nå er kake nr. to (og tre) i ovnen, og det ligger an til live blogging etter hvert.


#41

Karamell sa for siden:

Ta det her også! har ikke tilgang til blogg Jeg husker Candys live-blogge-baking som fantastisk underholdene (for oss lesere, ihvertfall :knegg: ).


#42

Teofelia sa for siden:

Nope. Alt for flat. :mumle:

Men nå blir det forhåpentligvis ordning med neste kake.

Jeg har ny ovn, og den steker ujevnt. :mumle:


#43

Che sa for siden:

jeg forventer selvfølgelig bilde bidrar lite


#44

Salt sa for siden:

Får jeg tilgang til live-blogging? :blafre:


#45

Teofelia sa for siden:

Nå har jeg kikket i boksen med kakesettet for første gang.

Jeg tror jeg går og legger meg og dør litt i en krok. :grineler:

Bilder kommer nok etter hvert, bare jeg finner kabelen til kameraet.

I mellomtiden: :grineler:


#46

Salt sa for siden:

:knegg: Hva skjer?


#47

m^2 sa for siden:

Jamen ikke hold oss på pinebenken da!!! :skingrestemme:


#48

Maverick sa for siden:

Jeg fant et bilde av kaka di på Internettet, Teo! :glis:


#49

Harriet Vane sa for siden:

Jeg synes Toro-kaker går veldig bra inni fondant. :lat: Perler for svin og kjipt for allergikerne å bake gode kaker.


#50

Interference sa for siden:

Jaaaaa?


#51

Skremmern sa for siden:

Hvordan blir denne kaka? De siste sjokoladekakene jeg har laget blir litt sånn flytende inni, og det er ikke så godt, synes jeg.

Og så flink du er, altså! Håper på bilde av det endelige resultatet!


#52

Teofelia sa for siden:

Jeg ble sporet av av en telefonsamtale. (Veldig nyttig, og vel verdt avsporingen.)

Jeg kommer plutselig tilbake med oppdateringer.


#53

Teofelia sa for siden:

Absolutt ikke flytende, men ganske saftig. God!


#54

Teofelia sa for siden:

Jeg får kritikk av Mim for å ikke bruke Toro. :knegg:


#55

Teofelia sa for siden:

Dette er altså utgangspunktet:


#56

Teofelia sa for siden:

Merk at jeg altså må dekorere alle tårnene selv. De rosa takene og blomsterrankene som er avbildet, de finnes ikke. :rofl:


#57

Salt sa for siden:

:hyper: And we're on!


#58

Maverick sa for siden:

Det er rørende å se hvor høyt du elsker barna dine, Teofelia. :rørt:


#59

Salt sa for siden:

Hvis du trekker kakene med hvit fondant, så er det ikke så mye pynting som må til på tårnene. Sprøyte litt blomster her og der, så holder det. Så kan du heller "go all out" med sjokkrosa glittertak, eller noe? :vetikke:


#60

Teofelia sa for siden:

Neisj. Dette er en skikkelig egotripp. Ungene er fornøyd med pinneis og brownies. :knegg:

Men jeg er jo glad i dem likevel, altså. : presiserer:


#61

Pamina sa for siden:

Det er en travel kveld, skjønner jeg!

Spent på å se hvordan kaken blir.


#62

Teofelia sa for siden:

Virker som en fornuftig strategi. :jupp:

Har du forslag til hvordan jeg får det fargede "sukkeret" til å henge på tårntakene?




#65

Cuyahoga sa for siden:

Jeg elsker denne tråden. :popcorn:


#66

Teofelia sa for siden:

Sa hun, uten snev av skadefryd. :svett: :knegg:

#67

Cuyahoga sa for siden:

Jeg har trua på deg, Teo. :hyper:


#68

Maverick sa for siden:

Spray de med hårspray. :nemlig:


#69

Teofelia sa for siden:

Jeg kjenner prestasjonsangsten komme sigende as we speak. :knegg:


#70

Charlie sa for siden:

Formfett.... :knegg:

På drinkglass dypper bartendere kanten av glasset i eggehvite før kanten dyppes i sukker.

:popcorn2:

Og :ja: du elsker virkelig barna dine..... :knegg: eller supermom-image... :filer:

( og da jeg så innholdet i eska tenkte jeg - nu,jævlar.... Lykke til... :sjokk: )


#71

Pamina sa for siden:

Kan du dyppe tårnene i en melisglasur, og så i det rosa glitteret etterpå?


#72

Cuyahoga sa for siden:

Hvis det blir veeeldig vanskelig å få glasuren til å sitte på plasten så får du vel bare lage sukkerbunntårn også. Det ser ut til å være fort gjort. :nemlig:


#73

Teofelia sa for siden:

Verdt et forsøk.

#74

Salt sa for siden:

Frosting, tenker jeg. Jeg er redd royal icing ikke er våt nok i utgangspunktet? Og hvis den er det, så tørker den kanskje for sakte? For du har ikke spiselig lim? Hvilken frosting ble / blir det?


#75

Tallulah sa for siden:

Kan du kle takene med fondantkremmerhus som du har penslet med eggehvite og rullet i glitteret?


#76

m^2 sa for siden:

Takene er noe greier du må klippe til og lage kremmerhus av? Papp? Plast? Det skal jo ikke spises uansett så du kan bruke lim.
Eller raide jentenes rom for glitterlim :jupp:


#77

Salt sa for siden:

Det høres også lurt ut. Men kle takene med fondanten først, tenker jeg? Og så pensle og rulle, slik at man ikke får problemer når man skal feste fondanten på takene?


#78

Tallulah sa for siden:

Det kan man sikkert. :nikker: Jeg så egentlig bare for med at man tredde fondantkremmerhusene oppå, uten å feste dem. Men kanskje forme dem etter takene først, og så la den tørke litt så de blir stive før man penslet og rullet.


#79

Charlie sa for siden:

Burde ikke bruke glitterlim, det kan drysse på maten. Tenker jeg. Eggehvite.

Går an å lage papirtak/ kremmerhus som fondanten festes på før den tørkes. Kan ta ut papiret etterpå eller la være.


#80

Salt sa for siden:

Det kommer veldig an på hva slags fondant man bruker. En del fondant tørker nesten ikke, f eks en del av de de har på Cacas. Men de vil sikkert forme seg etter taket når man trer dem på uansett. :vetikke:

Enig, kun spiselig ting på kaka (minus plasttårnene, da).


#81

Maverick sa for siden:

Jeg tulla da jeg skrev "hårspray". :sparke:


#82

Salt sa for siden:

Jeg skjønte det. :dakars:


#83

Charlie sa for siden:

Ikke jeg :hehehe:


#84

Fløyel sa for siden:

Må bare skrive noe her så jeg ikke går glipp av resultatet. Jeg er dypt imponert!


#85

Tallulah sa for siden:

Min erfaring med fondanten kjøpt i cacasbutikken i Oslo er at den tørket akkurat nok til å bli litt stiv, men fremdeles myk nok til å bite i (i motsetning til sukkerpastaen på Panduro, som blir sement).



#87

Polyanna sa for siden:

Nå håper jeg at du ikke holder på ennå! :Pjuskepå:

Denne tråden er helt surrealistisk for meg. :p


#88

polarjenta sa for siden:

Det er en av de beste sjokoladekakene jeg har bakt, og jeg er ikke så veldig god på baking, men denne ble veldig god.
Og ganske enkel å bake syns jeg :)


#89

dharma sa for siden:

Følger spent med, er imponert over at noen i det hele tatt tenker på å bake en sånn kake.


#90

Malama sa for siden:

Jeg har en datter.
Jeg elsker henne.

Jeg laget brannbilkake til min sønn, han fikk stjerner i øynene.

Men altså, det der er over mitt nivå. Og jeg tviler på at jeg blir så avansert innen jenta blir gammel nok til å ønske slikt...


#91

Elisabet sa for siden:

Imponerende prosjekt du har gitt deg ut på. :D Lurer på om Teo har stått å laget kake hele natta? :undrer: Spent på resultatet. Måtte humre litt når du så for deg at tårnene var som på kaka innledingsvis, også var det det byggesettet som måtte pyntes. Ungene kommer til å elske deg uansett hvordan kaka blir. De vil jo se hva det er med tårnene og greier.


#92

Salt sa for siden:

Så rart at man har forskjellig erfaring! Men jepp, sukkerpastaen blir jaw breaking.


#93

Selma sa for siden:

Himmel og hav for et pågangsmot :tilber:

Vi har jo tidligere sett at du er en super pepperkakehus-baker, så jeg tipper at det blir en flott prinsessekake!


#94

Mani sa for siden:

Oh my, føler meg plutselig ikke så gal selv for å ha laget regnbuekake og Barbiekake til barnebursdagen her forrige helg.

Den der blir helt sikkert en suveren vinner, tør iallefall ikke vise den til mine barn i redsel for å bli stående med noe slikt selv. :knegg:

Lykke til, jeg gleder meg også veldig til å se resultatet.


#95

Kaktus sa for siden:

:venter spent:

:popcorn:


#96

Teofelia sa for siden:

Ja, det kommer altså ingen flere oppdateringer før i ettermiddag/kveld. Jeg vurderte å ta fra fra jobb for å bake kake i dag, men det ble med tanken. Enn så lenge. :knegg:


#97

Pingis sa for siden:

Jeg drømte om rox og bringebærkrem i natt. :svimmel:


#98

Tallulah sa for siden:

Kanskje jeg brukte mer melis når jeg kjevlet den ut? :vetikke: Den fikk liksom litt skorpe, slik at den beholdt fasongen.


#99

Salt sa for siden:

Kanskje det ja, Tallulah. Jeg bruker ikke melis, jeg bruker hvetemel (med mindre noen er allergiske).


#100

Tallulah sa for siden:

Ah, da er det kanskje der det ligger. Jeg syns sånn tynt mellag er så ekkelt på brød, og på pakken sto det melis, så da brukte jeg det. Jeg tipper den smelter litt når man bearbeider fondanten, og stivner i en tynn skorpe.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.