Jeg trenger forslag til kake som 1) egner seg til å dekke med fondant, 2) holder seg godt i kjøleskap i to dager, og 3) blir likt av femåringer. (Det siste er ikke så nøye egentlig. Jeg har Non Stop og gelé i massevis. :knegg: )
De holder seg stort sett godt i kjøleskapet i noen dager, og likes av de aller feslte femåringer :)
dog kan jeg ikke noe om hva som egner seg til dekking av fondant, for det har jeg ikke prøvd, men jeg laget med stort hell sjokoladekake med smørkrem i form av en brannbil i sommer. (Så snart jeg hadde googlet "crumbcoating")
Malama: Jeg kan absolutt bruke sjokoladekake, men hvilken? Vanlige sjokoladekaker, slike som man ellers forbinder med barneselskaper, blir tørre etter bare noen timer, synes jeg.
Jeg antar at jeg kan bruke en sjokoladekakeoppskrift med kefir; de pleier holde seg godt, men jeg lurte på om noen hadde en sikker oppskrift å anbefale.
Min kusine bakte noe nesten identisk i 4-årsdag i helga, med to etasjer og iskjeks som tårn. Hun hadde sjokoladekake i den øverste etasjen og vanlig bløtkake med krem og vaniljekrem i den nederste. (Det var forresten første gang jeg smakte marshmallowfondant, og det så finere ut enn det var godt.)
Jeg vet ikke hvilken du forbinder med barneselskaper, men jeg har til begge Knerten sine bursdager da han fikk sjokoladekake laget en min tante brukte i veldig mange bursdager, da den kom med forklaring til å lage den som en båt (altså, formkake som ble skåret opp) Jeg har laget den både som rund kake og som formkake, og den holder seg i ei ukes tid...
Syns sjokokake holder seg fint jeg, men man bør ha en krem på så det blir litt fukt. Smørkrem eller en god sjokoladeglasur ( GOD, ikke den ferdige dritten eller sånne kakaoglasurer. Ordentlig sjokolade i. Og litt kaffe...) det bør uansett være en krem mellom kake og fondant. Jeg bruker mye Toros langpannekake fordi den er et bra allergiutgangspunkt, ellers er sjokokaken som ligger på cacas.no også velprøvd og god.
Er det en kake med litt høyde på fyller jeg alltid kaken, ellers syns jeg det blir tørt, ja.
Jeg har sett nok Cake boss til å konstatere at du må ha kake i bånn (sjokolade, red velve etter whatever) og så må du ha sånn der cereal-gugge i høyden. :nemlig:
sjokoladekaken som går under navnet "båtkake" har skikkelig sjokoladekrem ja. Men jeg dekket den med smørkrem ved et par anledninger i sommer, og det funket også finfint altså.
Men når jeg tenker meg om brukte jeg en annen kake de siste to gangene i sommer, det var ikke denne jeg laget brannbil av, båtkaka holder seg godt, men den andre jeg brutke enda bedre. Den har jeg dog ikke oppskrift på på pc'n.
Men, jeg synes vel egentlig at de aller fleste sjokoladekaker holder seg fint jeg da.
En ting som er lurt å tenke på er at du kanskje må bruke lys glasur mellom kake og fondant, hvis du skal ha lys fondant. Ellers synes det gjennom fondanten.
Bare halvgal. :knegg:
Ah. Har du forslag til type glasur?
Og du må gjerne henge i denne tråden frem mot onsdag kveld, Salt, for jeg er veldig åpen for eksperthjelp. :vilha:
:tilber: Jeg er imponert over at man prøver på slikt.
Jeg bruker 1-2-3 sjokoladekake inni, når jeg prøver meg på kaker med MMF eller marsipan. Smaker ikke godt, men holder seg, og ungene liker det. :lol:
Lykke til.
Hadde dette vært meg, så vet jeg hvilken kaketråd mitt bilde av kaken ville ha havnet i ... :sparke:
Bringebærkrem:
Smelt ca 10 Rox i 1/3 l kremfløte. Det er viktig at fløten IKKE koker! Avkjøl blandingen helt (minst 6 timer), og pisk opp.
Bjørnebærsmørkrem:
Pisk sammen 225 gram romtemperert smør med en drøy dl bjørnebærsyltetøy, til det blir glatt. Pisk så inn melis til ønsket konsistens, ca 9 dl. (Dette blir en stor porsjon) I denne oppskriften kan du bytte ut bjørnebærsyltetøyet med annet syltetøy også.
Jeg har bare laget det med Fox før, og da kjøpte jeg en sånn pose. Så det er jo en del. Men man kan jo bruke bjørnebær-oppskriften, men bruke bringebær i stedet. Det blir jo bedre smak, ikke fullt så sukkertøy-aktig, selv om barna sikkert liker det. :knegg:
Ahh, jeg kan bidra i en kaketråd(:knegg:), den kaken er veldig god, og holdt seg et par dager i kjøleskap(den ble spist opp ganske fort etter selskapet)
Jeg har googlet litt, og sett at de fleste som lager med bringebær- / jordbærkarameller bruker ca 10 Rox, eller 80 gram. Så jeg endret innlegget mitt. :jupp:
Hvis du trekker kakene med hvit fondant, så er det ikke så mye pynting som må til på tårnene. Sprøyte litt blomster her og der, så holder det. Så kan du heller "go all out" med sjokkrosa glittertak, eller noe? :vetikke:
Hvis det blir veeeldig vanskelig å få glasuren til å sitte på plasten så får du vel bare lage sukkerbunntårn også. Det ser ut til å være fort gjort. :nemlig:
Frosting, tenker jeg. Jeg er redd royal icing ikke er våt nok i utgangspunktet? Og hvis den er det, så tørker den kanskje for sakte? For du har ikke spiselig lim? Hvilken frosting ble / blir det?
Takene er noe greier du må klippe til og lage kremmerhus av? Papp? Plast? Det skal jo ikke spises uansett så du kan bruke lim.
Eller raide jentenes rom for glitterlim :jupp:
Det høres også lurt ut. Men kle takene med fondanten først, tenker jeg? Og så pensle og rulle, slik at man ikke får problemer når man skal feste fondanten på takene?
Det kan man sikkert. :nikker: Jeg så egentlig bare for med at man tredde fondantkremmerhusene oppå, uten å feste dem. Men kanskje forme dem etter takene først, og så la den tørke litt så de blir stive før man penslet og rullet.
Det kommer veldig an på hva slags fondant man bruker. En del fondant tørker nesten ikke, f eks en del av de de har på Cacas. Men de vil sikkert forme seg etter taket når man trer dem på uansett. :vetikke:
Enig, kun spiselig ting på kaka (minus plasttårnene, da).
Min erfaring med fondanten kjøpt i cacasbutikken i Oslo er at den tørket akkurat nok til å bli litt stiv, men fremdeles myk nok til å bite i (i motsetning til sukkerpastaen på Panduro, som blir sement).
Det er en av de beste sjokoladekakene jeg har bakt, og jeg er ikke så veldig god på baking, men denne ble veldig god.
Og ganske enkel å bake syns jeg :)
Imponerende prosjekt du har gitt deg ut på. :D Lurer på om Teo har stått å laget kake hele natta? :undrer: Spent på resultatet. Måtte humre litt når du så for deg at tårnene var som på kaka innledingsvis, også var det det byggesettet som måtte pyntes. Ungene kommer til å elske deg uansett hvordan kaka blir. De vil jo se hva det er med tårnene og greier.
Ja, det kommer altså ingen flere oppdateringer før i ettermiddag/kveld. Jeg vurderte å ta fra fra jobb for å bake kake i dag, men det ble med tanken. Enn så lenge. :knegg:
Ah, da er det kanskje der det ligger. Jeg syns sånn tynt mellag er så ekkelt på brød, og på pakken sto det melis, så da brukte jeg det. Jeg tipper den smelter litt når man bearbeider fondanten, og stivner i en tynn skorpe.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.