Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tapas

#1

Pesten sa for siden:

Noen med tips til retter?

Tenkte å lage dadler m/bacon
Foccacia, kylling og kjøttboller og så er hodet mitt tomt.


#2

Pebbles sa for siden:

Scampi i sweet chilisaus, spekemat, fetaost/annen ost, oliven, tzatziki, hummus.


#3

Shamu sa for siden:

Tacoboller, røkt laks, skinke og asparges, masse forskjellige oster, hjemmelagede dressinger, grillet laks, eggerøre, reker, pastasalat, hjemmelaget potetsalat.


#4

Røverdatter sa for siden:

Aïoli, asparges surret i spekeskinke med parmesandryss, saltkokte amadinepoteter, potetsalat med olje, eddik, rødløk og maldonsalt, fylte sjampingjong, gratinert sopp, omelett med potet og chorizzo, olivenpai.



#6

Pebbles sa for siden:

:nam:


#7

Pesten sa for siden:

Nam. Takk for tips.


#8

Nessie sa for siden:

Her er mine favoritter:

Fylte sjampingjonger:

  • 10 stkfrisk sjampinjong
  • 1 stkløk
  • 2 ssolivenolje
  • 150 gspekepølse
  • 2 båthvitløk
  • 3 ssbladpersille
  • 1 tspaprikapulver
  • ½ tssalt
  • ¼ tspepper
    Slik gjør du
  1. Rens sjampinjongene. Vri av stilkene og hakk dem fint.

  2. Skrell og finhakk løken. Surr den sammen med sjampinjongstilkene i olje på middels varme til de blir myke.

  3. Tilsett finhakket spekepølse og hvitløk, og la det hele bli gjennomvarmt. Smak til med salt, pepper og paprikapulver.

  4. Fyll sjampinjongene med pølseblandingen og dryss over persille. Pensle en ildfast form med olje og legg sjampinjonghattene i. Stekes ved 200° C i 10 - 12 minutter.

De fylte sjampinjonghattene kan også serveres som en forrett, gjerne sammen med frisk salat.

Kjøttboller

  • 500 gkjøttdeig
  • 1 tssalt
  • ½ tspepper
  • 1 stkegg
  • Ca.100 gchorizopølse
  • 1 dlfetaost i biter
  • 2 ss hakket frisk basilikum
  • 2 ssolje til steking
    Slik gjør du
  1. Bland egg, salt og pepper godt inn i kjøttdeigen. Skjær chorizo i små biter.
  2. Bland chorizo, fetaost og urter forsiktig inn i kjøttdeigen. Form deigen til små boller i hånden ved hjelp av en skje og vann.
  3. Stek bollene i en middels varm stekepanne til de blir pent brune. La de ettersteke på svak varme i ca. 10 minutter til de blir gjennomstekt.

Stekt chorizo

  • 300 gchorizopølse
  • 4 sssmør
  • 3 ssbladpersille
  • 1 båthvitløk
    Slik gjør du
  1. Del pølsene opp i 2 cm tykke skiver.

  2. Hakk bladpersille og hvitløk fint og bland dette sammen med smøret.

  3. Stek chorizoskivene i persillesmøret. Serveres med et lite dryss frisk bladpersille.

Provencalske tomater

  • 8 stktomat
  • 1 tssalt
  • ½ tspepper
  • 1 tsprovencekrydder
  • 4 ssolivenolje
  • 4 båthvitløk
  • 4 ssstrøkavring
  • 1 sssennep
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • ½ dl revet hvitost
    Slik gjør du
  1. Skjær toppen av tomatene og ta ut innmaten.

  2. Rør sammen salt, pepper, hvitløk, kavring, sennep, olje og persille og fyll tomatene. Om ønskelig kan tomatene toppes med litt revet hvit ost.

  3. Stekes i ovnen sammen med lammerygg evt. annet kjøtt til de er sunket litt sammen og blitt brune på toppen, ca 10 minutter på 225° C.

    Salsa

  • 1 stk finhakket tomat
  • ½ stk finhakket rødløk
  • ½ stk finhakket avocado
  • 1 båt finhakket hvitløk
  • 2 ss finhakket frisk basilikum
  • 1 sssitronsaft
  • 1 ssdijonsennep
  • 3 ssolivenolje
  • ¼ tssalt
  • ¼ tspepper
    Slik gjør du

Bland sammen alle ingredienser til salsaen. La den gjerne stå ca. 1 time før servering.
Ingredienser:[color=#008290][/color]

500 g vannmelon[font=Cambria][/font]
100 g fetaost[font=Cambria][/font]
4 vårløk[font=Cambria][/font]
4 ss pinjekjerner[font=Cambria][/font]
Smak til med grovmalt pepper[font=Cambria][/font]
Framgangsmåte:[color=#008290][/color]

Skrell vannmelonen og skjær den i store terninger på ca. 3x3 cm. Skjær fetaost i skiver og legg på toppen av vannmelonterningene.
Rist pinjekjerner i en varm tørr panne før de drysses over sammen med vårløk.
Kvern over litt pepper rett før servering.

Aioli
Kyllingvinger (sursøt saus)
Asparges i spekeskinke
Focaccia
Saltbakte poteter
Lefserull med laks/spekeskinke, ruccola og snøfrisk

14 dl hvetemel
Ca. 8-9 dl vann (37-40 grader)
50 gram tørrgjær (1 pose) eller samme mengde fersk
1 ss salt
Masse olivenolje av god kvalitet (jeg brukte en økologisk E.V-olje fra Ultra), rosmarin og flaksalt (Maldon)

Ha melet i en bolle. Tilsett tørrgjæren og rør den inn i melet. Ha i noen gode klunker olivenolje og elt deigen jevn. Den skal være ganske løs, skal ikke kunne eltes på et bord. Sånn som Ingers rugbrød, for de som har bakt det, bare litt fastere.
Dekk bollen med plast eller håndkle og sett den til heving i ca. 1-2 timer, gjerne lenger.
Hell ca. 1 dl olivenolje i bunnen av en stor langpanne (30 x 40, kan også bruke en størrelse mindre). Spa deigen oppi formen. Ha endel olivenolje på hendene og press deigen utover i formen. Deigen skal være helt glinsende av olje, jo mer jo bedre. Det ser litt ekstremt ut med all oljen, men brødet blir helt fantastisk. Sprøtt og saftig.
Lag noen groper med fingrene på toppen av brødet og strø over masse MASSE rosmarin og Maldonsalt. La brødet stå i formen i ca. 20 minutter før du steker det på 200 grader i en halvtimes tid.

Når brødet er litt avkjølt, ta det ut av formen og snu det. La det ligge opp-ned på kjøkkenbenken til det er helt tørt under.

Skjær brødet i firkanter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.