Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Æsj, gryten ble for salt. What to do?

#1

Gammel bruker sa for siden:

Jeg har en gryte med oksekjøtt og rødvin til (lang)koking. Den har allerede kokt et par timer, og planen er å koke den enda litt til før servering i morgen, så kjøttet blir ordentlig mørt. Men jeg har nok overdrevet saltingen. Det ble for mye med både salt og oksefond gitt. :( Finnes det noen triks eller knep jeg kan bruke? Mer rødvin? :vetikke:


#2

Nabojenta sa for siden:

Fløte er bra for å fjerne for mye krydder. Men det passer kanskje ikke i sausen?


#3

Najade sa for siden:

Akkurat for salt så skal det visst hjelpe å ha i noen rå potetskiver (som man fjerner igjen når de er kokt/sausen smaker mindre salt).

Meieriprodukter skal vistt også bidra til å minske saltsmak, samt at syre kan gjøre det samme (har hørt tyttebærsyltetøy nevnt bla.).


#4

Veronal sa for siden:

Sleng oppi en potet ved koking.


#5

Malama sa for siden:

Potet ja.
Har jeg hørt.
(Mener virkelig HØRT, ikke som i det det normalt sett betyr her, jeg kan ikke huske å ha prøvd. Altså går jeg ikke personlig god for det, men det er det anbefalte jeg kjenner til.)


#6

Taien sa for siden:

Når det skjer her hiver jeg, som nevnt her tidligere, oppi en rå potet.
Det pleier absolutt å hjelpe.


#7

safran sa for siden:

Mer av alt? Unntatt salt, mener jeg?


#8

Madicken sa for siden:

Mine beste tips mot for salte gryter er å tilsette litt sukker/søtt eller litt fløte/melk/crème fraiche/rømme, om dette er en gryte der meieriprodukter egner seg, eller å la en stor brødskalk eller et par poteter koke med en stund. Jeg har best erfaring med brødskalk. Lykke til! :)

:natta:


#9

Gammel bruker sa for siden:

Rå potet er notert, ellers litt mer av alt (unntatt salt) + sukker. Fløte tror jeg ikke passer, nei. :gruble:

Tusen takk for hjelpen!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.