Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kakebakingens kjemi

#1

Kaprifol sa for siden:

Jeg anbefaler alle denne spennende artikkelen: Kakebakingens kjemi. Nyttig lesning for de fleste, og kanskje noen idéer for dem som skal unngå visse ingredienser.



#3

Honda sa for siden:

Her trodde jeg at jeg skulle finne ut hva jeg gjør galt når jeg baker uten sukker, men så hadde hun jo bare lagt til fruktsukker , og da kan jeg jo like greit bruke vnalig sukker,for begge deler er djevelens verk:sukk:
:knegg:

Men det var jo egentlig interessant, det med mel og melk :)


#4

Cuyahoga sa for siden:

Interessant link, takk! :nikker:

Jeg egentlig erfart det samme, det er ikke noe problem å erstatte melk og smør (bortsett fra at jeg ikke har funnet noe som gir samme effekt som rømme), men egg derimot er kronglete å erstatte. Eggerstatning, my ass. :sur:


#5

Esme sa for siden:

Om du trenger oppskrifter uten egg så vil jeg anbefale denne boken (jeg har nevnt den i andre tråder også) som gir kaker som er helt supre og som på en eller annen rar måte faktisk smaker som om det er egg i dem. Helt uten eggerstatning:

Bakin' without eggs av Rosemarie Emro


#6

Cuyahoga sa for siden:

Ah, jeg skal ile inn på Amazon! :jupp:


#7

m^2 sa for siden:

Takk for tips! Innholdet i artikkelen var kjent for meg etter ymse lesing og forsøk ift lillegutts diett, men boka! Den må kjøpes :jupp:


#8

Kaprifol sa for siden:

Jeg tenkte i grunnen at en del av dere mødre med barn som ikke tåler diverse ingredienser kunne dra nytte av dette. Håper det i alle fall. For min del var det spennende å skjønne mer av baking.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.