SpetakkelRandi sa for siden:
Phu, lang overskrift.
Har fått meg en brødbakemaskin...
fyr løs :versegod:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
SpetakkelRandi sa for siden:
Phu, lang overskrift.
Har fått meg en brødbakemaskin...
fyr løs :versegod:
Fintdethei! sa for siden:
Synd du var flink med overskriften, jeg. Dette kunne jo fort blitt brød bake maskin oppskrifter.... Ellers har jeg lite erfaring med sånn maskin. Kan sånne ferdige melblandinger funke, tro?
SpetakkelRandi sa for siden:
Ja jeg har prøvd slike ferdigposer, men tenker det er billigere å kjøpe endel mel selv og korn osv.. men hvor mye og hvor mye væske osv, er det jeg lurer på.
Schnuppa sa for siden:
Fulgte det ikke med en liten oppskriftsbok? Sjekk det først. De fleste maskinenen har forskjellige forslag og angir da også hva som er riktig mengde for din maskin.
Grattis med maskin, det er deilig med hjemmebakte brød.
Milfrid sa for siden:
Jeg har kjøpt kokebøker på Amazon, men det er jo amerikansk mål og amerikanske melkvaliteter (som dessverre ikke er som norske).
celebelen sa for siden:
Jeg bruker oppskriften som fulgte med maskinen for å få riktige mål, men varierer litt hva jeg har oppi av mel og korn. Havregryn, linfrø, solsikkefrø, kli, sammalt hvete eller rug - i tillegg til ca 1/3 hvetemel. Hvis jeg har mange epler hender det jeg rasper oppi et halvt eller et helt, og noen ganger har jeg oppi hakkede valnøttkjerner.
naima sa for siden:
Vår maskin fulgte det med hefte til, eg bruker den for grovt brød og varierer den grove delen etter kva som finst i huset, i tillegg har eg lagt til ca 25g vatn når eg bruker 50g linfrø.
Oppskrifta blir da sånn cirka (behalderen står på kjøkkenvekta som nulles ut mellom kvar ingrediens, difor blir nesten alt i gram) 350g vatn, 1 ss sukker (hjelper på hevinga), 1 ss olje, (1 ts salt bruker eg ikkje, men om du vil ha salt så er det det som står i oppskrifta), 50g linfrø/solsikkefrø/andre heile korn, 260g grovt mjøl, 260g kveitemjøl, 1ts gjær.
Så trykker eg på menyen for grovt brød, lettsteikt skorpe og 750 g brød.
Det ramler saman: prøv med litt mindre væske, eller med mindre gjær dersom du har prøvd å auke mengden.
Murstein: prøv med litt meir gjær, maks 0.5 ts meir.
Generelt blir det lettare og meir fløffy og dermed høgare dess større andel kveitemjøl du har i, og viss det grove mjølet ikkje er sammalt kveite så blir det ofte tyngre (men det kjem an på kva mjøl det er da).
Ein pose tørrgjær som er opna er visst haldbar berre i to døgn, i følge oppskriftsheftet som følger med maskina. Det er ca 3 eller 4 ts i ein pose, så det går akkurat unna om du baker kvar kveld.
Vi har Tefal XXL eller noko slikt, den har to krokar og lager avlange brød. Meget nøgd med den, vi har ikkje kjøpt vanleg brød ein einaste gong sidan den kom i hus i mai, trur vi.
Puslingen sa for siden:
Eg vurderer å tørka støvet av maskinen min igjen, men til no har eg ikkje klart å finna ei oppskrift som barna (og samboer) likar. :( Skal gje Naima si oppskrift eit forsøk i måro trur eg.
celebelen sa for siden:
Jeg setter på en poseklype fra Ikea, da holder den fint lenger. ;)
SpetakkelRandi sa for siden:
ÅH heiane! Nå har jeg laget det beste brødet i verden...
3dl vann
0.5 dl raps olje.
300g grovt fibramel.
50g samalt hvetemel
100g fint spelt mel.
1 halv tørrgjærpose.
1ts salt
2 ts sukker
1 spiseskje linfrø.
1 spiseskje gresskarfrø.
det sto tørrmelk i oppskriften, men jeg dæsjet oppi litt laktosefri lettmelk jeg..
tror det var alt...
Uansett, smakte på det til kvelds her og det var bare fantastisk... :nam:
naima sa for siden:
Nomnom! Her har eg smurt matpakke til mannen og ungen av gårsdagens brød og av dagens til meg sjølv ;) (Ingen av dei klager, og matpakker er i grunnen greiast å lage av brød som ikkje er varmt.)
Det står nok tørrmjølk for at produsenten ikkje skal bli saksøkt når ferskmjølka er blitt sur etter å ha godgjort seg i maskina eit halvt døgn, funker fint med ein dæsj vanleg om brødet skal lagast med ein gong - og sikkert om det skal vere ferdig om ein 7-8 timar også ;) (Skulle man ha ein slant øl med bunnfall ståande i ei flaske så funker det også. Eller juice.)
Ang gjæra så har eg sant å seie ikkje testa så mykje om den held seg meir enn 2 døgn, posen er jo tom då uansett, men det er no iallfall ikea-klype på.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.