Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

En veldig viktig påll om risengrynsgrøt, sukker og kanel

Hva strør du først på risengrynsgrøten?

  • Sukker.
    122 stemmer
  • Kanel.
    77 stemmer
  • Jeg blander sukker og kanel på forhånd og strør det samtidig. på grøten.
    8 stemmer
  • Jeg bruker ikke både sukker og kanel.
    12 stemmer
  • Jeg er ingen nisse og spiser ikke risengrynsgrøt.
    8 stemmer
#1

Chanett sa for siden:

Om du bruker både kanel og sukker. Hva strør du først på grøten? Veldig viktig påll følger.


#2

Maverick sa for siden:

Først smørøyet, så sukker, så kanel. Så klart.


#3

Bille sa for siden:

Hipp som happ hva jeg tar først. Fant ikke passende alternativ.


#4

Tuppen sa for siden:

Kanel først. :nemlig:


#5

LilleT sa for siden:

Jeg mener vi har hatt en slik før? :humre:

Jeg bruker bare kanel på grøten, men hvis jeg skulle finne på å bruke sukker også må kanelet strøs på først! :nemlig:


#6

Chanett sa for siden:

Jeg har selvsagt ikke tatt høyde for at folk gjør ulike ting fra gang til gang. Det skulle tatt seg ut.


#7

Pingis sa for siden:

Jeg liker ikke kanel på grøten. Femåringen insisterer på sukker etter kanel, for hvis ikke ser man ikke sukkeret. Ettåringen gir beng, og mannen må ta det som han får det.


#8

Chanett sa for siden:

Det kan være, men diskusjonen dukket opp i heimen og jeg trenger oppdaterte fakta for å bevise at jeg er normal.


#9

Tuva Birgitte sa for siden:

Helt enig, viktig at det blir gjort i den rekkefølgen :D


#10

krystallklart sa for siden:

Ingenting gjør meg mer vond i magen, så det spiser jeg ikke.


#11

Chablis sa for siden:

Kanel først.


#12

LilleT sa for siden:

Forståelig! :nemlig:

Den første krangelen jeg hadde med mannen dreide seg om viktigheten av å tilføre grøten noen saltkorn.


#13

Jinx sa for siden:

Sukker,kanel og smør i den rekkefølgen.


#14

D'Arcy sa for siden:

Jeg liker egentlig ikke grøt, men under tvang:

  1. Litt sukker på tallerkenen (som smelter)
  2. Grøt
  3. Smørøye
  4. Sukker (sånn at det smelter)
  5. Kanel

#15

Apple sa for siden:

Her i huset gjør Man som Maverick. Stemte derfor sukker først, altså før kanel. Men følte ikke alternativet var helt Meg heller, ble litt stresset av at smørøyet ikke var nevnt i det hele tatt!


#16

GydaG sa for siden:

Først smør, så sukker og så kanel. Noe annet skulle tatt seg ut.


#17

Chanett sa for siden:

Smørøyet er så selvsagt at det er ingen vits å nevne.


#18

SpetakkelRandi sa for siden:

jeg tar først smørøye, så sukker og tilslutt kanel. ;)
Noen ganger er jeg veldig vågal og strør over noen rosiner..:eek:


#19

Odelia sa for siden:

Kanel først slik at jeg ser hvor mye sukker som kommer på (eller egentlig hvor det er mest sukker :flau: ). Deretter sukker og så smørøyet.


#20

Appelsin sa for siden:

Kanel før sukker. Eller så smelter jo sukkeret med én gang.


#21

Snippa sa for siden:

Hipp som happ. Tar det som står nærmest først :enkel:


#22

Hannah sa for siden:

Tar på smør først, så sukker og til slutt kanel. :nemlig:


#23

Appelsin sa for siden:

Ikke sant? De er jo de aller sprøeste faktisk. :what:


#24

GydaG sa for siden:

Hvorfor fikk jeg innmari lyst på risengrynsgrøt nå da, jeg er egentlig ikke så veldig glad i det engang. :confused:


#25

mamaria sa for siden:

Enig. Kan det gjøres på annen måte, altså?


#26

Enhjørning sa for siden:

The only way to roll. :nemlig:


#27

Evita sa for siden:

Først sukker, så kanel, så smør.


#28

Rabbit sa for siden:

Jeg vil ha smørøye,sukker og så kanel,ja. De to gangene i året jeg spiser grøt er rekkefølgen nesten det viktigste. :nemlig:


#29

Matilda sa for siden:

:nemlig:

Hvis noen andre har sukkeret og kanelen er ledig, så må man vente på sukkeret først. Men det er lov å ha på litt mer sukker etter at man har spist litt av det øverste laget med grøt, dersom det trengs.


#30

Carrie sa for siden:

I min barndom hadde vi en egen sukker og kanel strøer, der sukker og kanel var ferdigblandet. Denne har jeg arvet og bringer tradisjonen videre. :hjerter:
Den bringer virkelige frem barndomsminner om grøt hver lørdag midt på dagen, etter at butikken og ukas innkjøp var unnagjort. Ikke at jeg likte risengrøt noe særlig dengang, og det gjør jeg heller ikke den dag i dag.


#31

Sundae sa for siden:

Morfar lærte meg da jeg var liten at man tar kanel først og så sukker oppå, for ellers blåser jo kanelen bort. :nemlig:

Så det har jeg gjort i alle år, og lært barna mine. :D


#32

Señora sa for siden:

Ingen her i heimen liker risengrynsgrøt, vi er nok ikke nisser noen.


#33

Svampe sa for siden:

Smørøyet, kanel og til sist sukker.


#34

Honda sa for siden:

Jeg er ingen nisse og spiser ikke risengrynsgrøt.


#35

Neket sa for siden:

Smør, kanel, så sukker. Alt annet er Feil. :nemlig:


#36

Veritas sa for siden:

Definitivt kanel først, og sukker oppå der igjen. En gang prøvde jeg motsatt, og da kleimet kanelen seg oppi ganen, og det var ikkeno godt.


#37

polarjenta sa for siden:

Jeg bruker verken smør eller kanel, men til ungene(som heller ikke vil ha smør) har jeg sukker, så kanel.

Mamma påstår imidlertid at det er feil at det skal være kanel først, så sukker.


#38

Fløyel sa for siden:

Den eneste riktige måten! :nemlig:
Man dekker vel ikke smøret med sukker og kanel? Gjør man vel?


#39

celebelen sa for siden:

Jeg spiser grøten min innendørs. :nemlig:

Først smør, så sukker - kanel til slutt de gangene jeg bruker det.


#40

Palmen sa for siden:

Maverick har fasiten. Først smør, så sukker, kanel til slutt.


#41

star sa for siden:

Sukker først og så masse kanel. Bruker ikke smør


#42

Bloppy sa for siden:

Først sukker, så kanel og muligens litt smør til slutt. Selvfølgelig!


#43

Kitty Bastard sa for siden:

Word.


#44

Sissel sa for siden:

Sukker først, så kanel - ikke noe smørøye.


#45

Didjeridust sa for siden:

Sakna alternativ i poll: "Alt etter kva som er nærast, eller er ledig" - men uansett: Smøret skal fyrst. :nemlig:


#46

Filifjonka sa for siden:

:nemlig:


#47

Didjeridust sa for siden:

Jau, det gjer ein. :nemlig:


#48

Interference sa for siden:

Først smør, lar det smelte bittelitt. Så sukker og kanel til slutt.


#49

kokosbolle sa for siden:

:nemlig:


#50

trøtt sa for siden:

Først smør, så kanel slik at man ikke ser noe av grøten og så sukker på toppen.


#51

Zip sa for siden:

Kanel først


#52

Acino sa for siden:

Kanel før sukker. Smøret enten først eller sist, aldri i midten. :humre:


#53

Beckett sa for siden:

Så klart. :nemlig:

#54

Darth sa for siden:

Først smør, så sukker og til slutt kanel. Noen ganger har jeg prøvd andre rekkefølger, og da blir grøten rett og slett ikke like god. Forøvrig skal god risengrynsgrøt nytes med et kaldt glass melk.


#55

Estrella sa for siden:

Jeg tar først på kanel så sukker. :nemlig:


#56

Luvi sa for siden:

Husker ikke sist jeg spiste risengrynsgrøt, men er vokst opp med det på bordet og om jeg skulle spist det igjen så ville nok sukkeret blitt hatt på etter smørøyet og før kanel.


#57

Pasta sa for siden:

Ingen passende alternativer i pollen, da jeg bryr meg katten om hva som strøs først på grøten.


#58

jolie sa for siden:

Som regel tar jeg kanel på først og så sukker. Men egentlig spiller det ingen rolle, for jeg blander hele smørja inn i grøten. Så tar jeg på en klatt smør. Nam.


#59

Bomull sa for siden:

Smør, sukker, kanel.


#60

Ru sa for siden:

Smør, sukker, kanel.

Med mindre jeg har bakt skillingsboller og har ferdig sukker og kanel-blanding. :nemlig:


#61

Epla sa for siden:

Jeg tenkte jeg skulle velge en sjikkelig viktig sak å bruke mitt aller første innlegg her på. :knegg:

Sukker, selvsagt. Noe annet skulle da virkelig tatt seg ut. :overlegen:


#62

Husfruen sa for siden:

Før hadde jeg på sukker først. Men så fant jeg ut at det var bedre å ha kanelen på først.. for den flakser jo sånn :knegg:


#63

Slettet bruker sa for siden:

Hva er dette for et kulturløst sludreforum? :kjevle:

Her er RegelenTM:
Smør
Kanel
Sukker

Det er suverent det peneste og estetikk er viktig når det kommer til mat.
Makan til mange peilingsfrie folk. :skuffet:


#64

Husfruen sa for siden:

Interessant! Det må prøves neste gang vi har grøt.


#65

Mex sa for siden:

:nemlig:


#66

Sola sa for siden:

Da er meg og din femåring helt enig!


#67

Kirsebær sa for siden:

Man blander selvsagt sukker og kanel i en skål, og strør det deretter over grøten. :nemlig:
Men egentlig spiser jeg ikke grøt. Grøt er litt kvalmt.


#68

Epla sa for siden:

:dulte:
Grøt og pannekaker er ikke middag. :niks:


#69

Maverick sa for siden:

Pffft.


#70

mina sa for siden:

:nemlig: Sånn skal det være.


#71

Lenam sa for siden:

Jepp!

#72

Rug sa for siden:

Sukker knaser i tennene. Derfor måmåmå det smelte. Derfor må det før kanelen.
Selvsagt.


#73

Propella sa for siden:

Kan ikke stemme. Ikke noe alternativ som passer. Det er hipp som happ hva jeg tar på først. Spiller ingen trille. :D


#74

LilleT sa for siden:

:tullerdu:


#75

Stompen sa for siden:

Først smørøyet, så sukker. Kanel er vondt.


#76

Pøblis sa for siden:

Pøh. :skeptisk: Helt feil. :skråsikker:

Man gjør sånn:

  1. grøt
  2. smørøye
  3. sukker

og tilslutt:

  1. kanel

:kjepphest:


#77

Najade sa for siden:

Jeg foretrekker smilefjesets TM. Men om det ikke faller seg sånn så tar jeg det som står nærmest og strør i vei.

Smøret må på først da.


#78

Interference sa for siden:

Man må jo ha sukkeret under kanelen slik at det får smeltet såpass at man slipper knasingen i tennene. :trasser:


#79

Fløyel sa for siden:

Sludder og vås, fra ende til annen. :knegg: Skulle ikke forundre meg om dere spiser pølse i vaffel!


#80

Anuk sa for siden:

Nei men, man tar først på det som først blir sendt rundt. Altså det som mor tilfeldigvis sender i vei først. Alt annet er direkte uhørt.


#81

celebelen sa for siden:

Jeg ser for meg at rødprikkene hagler i det skjulte her, med slike fundamentale saker på spill. :D


#82

Syrinx sa for siden:

Brunt sukker først, et ørlite dryss kanel og så smørøye hvis jeg skal fleske til.


#83

Acsa sa for siden:

Sukker først.

Jeg har nemlig lært fra min mor, som ellers kommer fra en svært nøysom familie, at det skal være sukker - kanel - sukker. :nemlig:


#84

millact sa for siden:

Ingen av oss bruker smør. Så jeg tar på kanel først, så sukker, alltid.


#85

Inagh sa for siden:

Risengrynsgrøt smaker aldeles forskrekkelig ekkelt! :skremt:

Men de gangene jeg blir, av sosiale og høflige årsaker, tvunget til å true i meg ei skål med dette, putter jeg først på en diger klatt smør, strør så på masse, masse sukker, drysser på litt kanel - og så lukker jeg øynene og truer det i meg, mens jeg febrilsk prøver konsentrere meg om smaken av sukker, kanel og smør.

Det er ikke ofte jeg gjør det, for å si det pent.


#86

Babe sa for siden:

Jeg spiser helst ikke risengrynsgrøt - men om jeg gjør det så spiser jeg den bare med smørøye og sukker.

Ungene mine derimot spiser med både sukker og kanel. Siden jeg er sjefen ( :filer: ) i huset har jeg selvsagt lært dem opp til at først skal smørøyet plasseres (for de som vil ha det - ikke alle hos oss vil ha smør), deretter skal så klart sukker strøs på før man avslutter med kanel. Det heter da tross alt "grøt med sukker og kanel". :nemlig:


#87

Carrera sa for siden:

Sukker først, selvfølgelig.

Strør man sukkeret oppå kanelen, så ser det jo ikke ut som grøt lengre. Smaker sikkert ikke likt heller.

:knegg:


#88

Skytte sa for siden:

Den eneste rette måten å gjøre det på. :nemlig:


#89

Blondie sa for siden:

Smør, kanel, så sukker. Noe annet blir bare kluss.


#90

Primrose sa for siden:

Der er jeg også. Visste ikke at rekkefølgen kunne spille noen rolle.


#91

banana sa for siden:

Det er helt opplagt at sukkeret må på først. Kanel øverst, så ser det hele mye mer spennende ut.


#92

løve70 sa for siden:

:nemlig:


#93

Pelikan sa for siden:

Samme her.


#94

Dronningen sa for siden:

Svarte sukker, men står kanel nærmere tar jeg det først. :jupp:
(Men smør til slutt, slik at jeg ikke får sukker og kanel oppi det)


#95

Fakse sa for siden:

Først kanel, så smørøye og til slutt sukker. Men om det skal være fint, f.eks til rømmegrøten på midtsommeraften blander vi sukker og kanel i en skål. Da må man ta på sukker/kanelblandingen før man har på smøret. Det er nemlig krise om det kommer kanel oppi smøre!


#96

sindrome sa for siden:

Jeg liker best å få på kanelen først, for da kan jeg justere sukkermengden deretter. Sist kommer smøret såklart. Men det spiller ikke sååå stor rolle om det er sukker/kanel først.


#97

Blomst sa for siden:

Smør, sukker og kanel åffkårs.


#98

dharma sa for siden:

Nehei, det heter grøt med kanel og sukker.:nemlig:

Går det virkelig an å ikke gjøre det samme hver gang?:confused:
Vel, her er det ihvertfall kanel, så sukker, smørøye til slutt.


#99

Senna sa for siden:

Helt klart. :riktig:


#100

Fløyel sa for siden:

Da har jeg hatt en høytidelig undersøkelse rundt middagsbordet. Vi måtte ha grøt til middag i dag.
Og i dette huset er vi enige (nei, jeg fortalte ikke at de var med på ett forskningsprosjekt)
Alle ventet på tur, sukker først, deretter kanel også smørøyet. Bortsett fra Frøkna, hun droppet kanelen.
Vi hadde også en venninne på besøk, hun gjorde det samme som oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.