Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Holdbar kake til påskefjellet?

#1

Ginger2 sa for siden:

Jeg har lyst til å ha med kake på hytta - kriteriene er:

  • enkel å lage
  • holdbar
  • transporterbar

Noen som har gode forslag? :popcorn:


#2

Canisa sa for siden:

Jeg har lagd Brownies for å ha med på fjellet. Den blir bare bedre og bedre (og seigere og seigere) for hver dag!:nam:

Ellers er jeg glad i gulrotkake, og den tåler også godt å så noen dager!

Skrik ut om du vil ha oppskrift!;)


#3

Ginger2 sa for siden:

:skrik:

:)


#4

Toffskij sa for siden:

Brownies-oppskriften på detsoteliv.no er ekstremt god (den som bare heter brownies, under langpannekaker).


#5

AprilRyan sa for siden:

Kanskje ikke den aller kjappeste å lage, men suksessterte holder godt og ser jo veldig påskete ut.


#6

maribo sa for siden:

Gulrotkake har jeg også god erfaring med - holder seg mange dager, og blir bare bedre og bedre :D


#7

Bluen sa for siden:

:nemlig:


#8

Mani sa for siden:

Jeg skriker litt jeg og etter en god Brownies oppskrift :nikker:


#9

Canisa sa for siden:

Denne synes jeg er god og enkel. Stek den heller for lite enn for mye, så første gang bør du følge godt med på slutten av steketiden.

BROWNIES:

200 gram kokesjokolade
180 gram smør

330 ml hvetemel
500 ml farin

10 ml vanilje (jeg bruker 1 ts vaniljesukker)
4 egg
litt salt (1/2 ts bruker jeg)

Bland mel og sukker i en bolle og tilsett smeltet sjokolade og smør. Når dette er blandet godt tilsettes egg, vanilje og salt. (Slik står det i oppskrifta, men jeg blander vaniljesukker og salt i det tørre).

Has i smurt langpanne og stekes ved ca. 175 grader i ca. 30 minutt.

Jeg har en ganske stor langpanne, så jeg reduserer varmen ned til ca. 160 grader og følger med når det nærmer seg 25 minutter.

Skjærer den opp i passe stykker og har i kakeboks/isboks.


#10

Canisa sa for siden:

Sniker med oppskrifta på ei vidundelig gulrotkake også (siden vi ikke kom oss på fjellet i dag).

GULROTKAKE:

4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje (en smaksfattig)
4 dl finrevet gulrot

Ostekrem:
125 g Tine Naturell fløteost
125 g melis
1 ts vaniljesukker

Pisk egg og sukker til dosis, bland inn tørre ingredienser vekselsvis med olje. Rør inn gulrøttene til slutt.

Jeg bruker en 24 cm springform og steker i ca. 1 time på 180 grader. Denne er en hit hos mannens kollegaer!;)


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.