Ginger2 sa for siden:
Jeg har lyst til å ha med kake på hytta - kriteriene er:
- enkel å lage
- holdbar
- transporterbar
Noen som har gode forslag? :popcorn:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Ginger2 sa for siden:
Jeg har lyst til å ha med kake på hytta - kriteriene er:
Noen som har gode forslag? :popcorn:
Canisa sa for siden:
Jeg har lagd Brownies for å ha med på fjellet. Den blir bare bedre og bedre (og seigere og seigere) for hver dag!:nam:
Ellers er jeg glad i gulrotkake, og den tåler også godt å så noen dager!
Skrik ut om du vil ha oppskrift!;)
Ginger2 sa for siden:
:skrik:
:)
Toffskij sa for siden:
Brownies-oppskriften på detsoteliv.no er ekstremt god (den som bare heter brownies, under langpannekaker).
AprilRyan sa for siden:
Kanskje ikke den aller kjappeste å lage, men suksessterte holder godt og ser jo veldig påskete ut.
maribo sa for siden:
Gulrotkake har jeg også god erfaring med - holder seg mange dager, og blir bare bedre og bedre :D
Bluen sa for siden:
:nemlig:
Mani sa for siden:
Jeg skriker litt jeg og etter en god Brownies oppskrift :nikker:
Canisa sa for siden:
Denne synes jeg er god og enkel. Stek den heller for lite enn for mye, så første gang bør du følge godt med på slutten av steketiden.
BROWNIES:
200 gram kokesjokolade
180 gram smør
330 ml hvetemel
500 ml farin
10 ml vanilje (jeg bruker 1 ts vaniljesukker)
4 egg
litt salt (1/2 ts bruker jeg)
Bland mel og sukker i en bolle og tilsett smeltet sjokolade og smør. Når dette er blandet godt tilsettes egg, vanilje og salt. (Slik står det i oppskrifta, men jeg blander vaniljesukker og salt i det tørre).
Has i smurt langpanne og stekes ved ca. 175 grader i ca. 30 minutt.
Jeg har en ganske stor langpanne, så jeg reduserer varmen ned til ca. 160 grader og følger med når det nærmer seg 25 minutter.
Skjærer den opp i passe stykker og har i kakeboks/isboks.
Canisa sa for siden:
Sniker med oppskrifta på ei vidundelig gulrotkake også (siden vi ikke kom oss på fjellet i dag).
GULROTKAKE:
4 egg
2 1/2 dl sukker
3 1/2 dl hvetemel
3 ts kanel
2 ts natron
1/2 ts salt
1 ts vaniljesukker
1 dl olje (en smaksfattig)
4 dl finrevet gulrot
Ostekrem:
125 g Tine Naturell fløteost
125 g melis
1 ts vaniljesukker
Pisk egg og sukker til dosis, bland inn tørre ingredienser vekselsvis med olje. Rør inn gulrøttene til slutt.
Jeg bruker en 24 cm springform og steker i ca. 1 time på 180 grader. Denne er en hit hos mannens kollegaer!;)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.