Jeg var på besøk i går, og fikk servert tidenes beste sjokoladekake. Jeg kunne visst ikke få oppskriften, for den var hemmelig. :snurt: Men hun kunne si at hun brukte yoghurt naturell og natron. Overflaten var prikket med gaffel, slik at glasuren var trukket nedi, sånn som på soaked chocolate cake.
Noen som har en oppskrift med yoghurt naturell og natron? :tvitvi:
Det tørre blandes først godt mens egg og rømme tilsettes etterhvert. Deretter blandes dette med blanding fra kjele:
400 g smeltet margarin
4,5 dl vann
8 ss kakao
Røra helles i langpanne (ikke den aller største) på 200 grader med bakepapir og stekes i ca 30 - 45 men sjekk regelmessig om kaka er gjennomstekt. (sist jeg stekte den brukte jeg en form som var ca to hakk under stor langpanne og måtte steke kaken ganske mye lenger enn 30 min - så kakestikke er lurt)
Det ferdige resultatet settes til avkjøling og overflaten perforeres av gaffel eller tilsvarende x antall ganger.
Fyllet lages i kjele av:
200 g smeltet margarin
12 ss helmelk
8 ss kakao
1 pk melis
4 ts vaniljesukker
(visstnok lurt å ha i vaniljesukkeret tidlig i prosessen)
Dette bres utover når kake og fyll varmemessig står sånn passe i forhold til hverandre.
Tror det må være "min" verdens beste sjokoladekake det siktes til jeg ;) Skal finne oppskriften jeg har lagt ut her inne jeg. Da linker jeg til den. Jeg er er nesten 99,9 prosent sikker på at det må være den jeg sikter til ;) Den er super god.
Det vannet du smelter med vannet? altså det smelter jeg ferdig aller først, så tar jeg oppi alt det våte, så det tørre. Vannet er vel kanskje lunka da evt...
Det er noen som føler at det skal kun være de selv som er kjent for "den" kaka, derfor ønsker de ikke å dele oppskriften. Jeg synst dette er helt bak mål , å ser ikke poenget.
Jeg har laget sånn kake med seterrømme. Men den var ikke like god som den jeg fikk i går... den var med Whiskey i glasuren og noe annet alkohol i kaken. Vanvittig god!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.