Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilke grønnsaker og frukt skal oppbevares i kjøleskap?

#1

guttemamma sa for siden:

Håper noen kan lære meg litt om hvordan man best mulig oppbevarer grønnsaker og frukt. Hva skal i kjøleskap og hva skal ligge på kjøkkenbenken? Kan alle ligge i samme skuff? (Jeg har slik stor skuff nederst i kjøleskapet) Må noe pakkes inn, ligge mørkt, gjøres noe med før oppbevaring? Målet er å handle alt en gang i uka viss det holder seg godt. Alt mulig av lure tips ønskes!

Tenker på:

løk/hvitløk
agurk
tomat (kjøkkenbenken har jeg lært)
ulike salattyper
purre
gulrøtter
poteter
brokkoli
blomkål
sukkererter
avokado
sitron
persilledusker
kålrabi

epler
banan (på kjøkkenbenken tror jeg iallefall!)
appelsin
kiwi
ananas
meloner
druer
blåbær

I tillegg håper jeg dere kan hjelpe meg med å komme på andre typer grønnsaker enn det som står på lista mi. Vi skal begynne på et nytt og bedre liv som innebærer MYE mer og ulike grønnsaker enn vi pleier.

Vi har en varmepumpe i nærheten av kjøkkenet, kanskje ikke helt optimalt men det var nå kun der den fikk plass. Vil det ha noe å si for oppbevaring at det "blåses" litt varm luft i retning kjøkkenbenken?


#2

oslo78 sa for siden:

Jeg har alt i kjøleskapet, men det er sikkert feil...


#3

Propella sa for siden:

Tomat og banan skal aldri i kjøleskapet i hvert fall.


#4

tiddelibom sa for siden:

Jeg har alle grønnsaker i kjøleskapet bortsett fra tomater.
Også har jeg ikke frukt i kjøleskapet. Mulig noe frukt kunne oppbevares mer optimalt litt kjøligere, men jeg synes det er så ubehagelig å spis kald frukt.


#5

siljemoren sa for siden:

Jeg oppbevarer alle grønnsaker med unntak av tomater i kjøleskapet. Melloner, druer og sitronene bor også i kjøleskapet. Epler, pærer, bananer og slikt frukt ligger i fruktskål på kjøkkenbordet, de spises så raskt at de ikke blir dårlig av det.


#6

Interference sa for siden:

Jeg putter alt utenom løk, tomater, hvitløk og banan i kjøleskap.
Jeg elsker dog å spise kald frukt.
Epler skal ikke ligge sammen med andre ting, pakk dem gjerne i plast siden de avgir gass som ødelegger/modner annen frukt.
Moden avokado kan du legge i kjøleskap for å bremse modningen, men ha på kjøkkenbenk hvis den er litt umoden.


#7

Kims sa for siden:

Har skrevet inn lagringstemperaturen som anbefales. Vil tipse deg om å ta en titt på Opplysningskontoret for frukt og grønt. Inne på leksikonet finner du mye informasjon om de ulike typene frukt og grønnsaker, blant annet hvordan de bør oppbevares.

Løk/hvitløk/purre: Lagringstemperatur: 0 - 2°C
Agurk: Lagringstemperatur: 12°C
Tomat: Lagringskommentar: Modne tomater har kort holdbarhet. Ved oppbevaring under 8 °C taper tomater smak og aroma, og blir raskere bløte.
Gulrøtter: Lagringstemperatur:0 - 2°C
Poteter: Potet som er uvasket og ligger mørkt og kjølig har lang holdbarhet. Best lagring av potet er mellom 4 - 6 °C
Brokkoli: Lagringstemperatur:0 - 2°C
Blomkål: Lagringstemperatur:0 - 2°C
Sukkererter: Lagringstemperatur:0 - 2 °C
Avokado: Lagringstemperatur:10 - 15°C
Sitron: Lagringstemperatur: 12 - 14°C
Persille: Lagringstemperatur: 10°C i potte, 0 - 2°C avskåret
Kålrabi: Lagringstemperatur:0 - 2°C

Epler: Lagringstemperatur: 1 - 2°C
Banan: Lagringstemperatur: 12 - 14°C
Appelsin:Lagringstemperatur: 2 - 4°C, i stuetemperatur er holdbarheten 1-2 uker
Kiwi: Lagringstemperatur:0 - 2°C
Ananas: Lagringstemperatur: 8 - 20°C fremmer modning, 4 - 8°C oppbevaring av moden vare
Meloner: Oppbevar litt kjølig
Druer: Lagringstemperatur: 0 - 2°C
Blåbær: Lagringstemperatur: 0 - 1°C


#8

Interference sa for siden:

Jeg er uenig i løken altså. :knegg: Den blir soggy og ekkel om man putter den i kjøleskap.


#9

Maxine sa for siden:

Frukt oppbevares ikke i kjøleskap, med mindre vi handler store mengder f.eks. druer. Druer blir aldri gamle her i huset :knegg:


#10

Kims sa for siden:

Jepp, jeg har bare ført på temperaturen som sto der, ikke utfyllende kommentar. Derfor jeg tipser om å lese informasjonen om hvordan maten bør oppbevares. ;) Der står det også hva som ikke bør oppbevares sammen med andre matvarer.


#11

Interference sa for siden:

Jeg vet det, jeg måtte bare si noe om det. :humre:


#12

oslo78 sa for siden:

Bananer er jo MYE bedre når de er kalde. Vet at de blir brune litt fortere da, men det rekker de aldri å bli her i huset.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.