Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg bruke i steden for cream of tartar?

#1

Gaia sa for siden:

Natron? Bakepulver?


#2

hera sa for siden:

Spørs litt på hva du lager. Cream of tartar, eller kremortartari, er en av ingrediensene i vanlig bakepulver, så vidt jeg husker, så du kan evt. ha i litt ekstra av dette, hvis det er en kake du lager. Er det marengs eller sånn der marengstopping til cupcakes, hadde jeg bare droppet det.


#3

Kaija sa for siden:

I en marengsoppskrift jeg har kan man velge mellom kremortartari eller sitronsyrepulver.


#4

mina sa for siden:

Så det er det det merkelige ordet kremortartari kommer av. En forvansking altså. Det har jeg faktisk lurt på!


#5

Pepper Lemon sa for siden:

I følge detsoteliv.no så er vinstein det samme som cream of tartar. Det vet jo alle hva er, så da skulle jo det løse problemet.


#6

Esme sa for siden:

Du skal bruke surt som kan reagere med natron. Sitronsaft i væske. F.eks går bra. Jeg bruker ca 1sps sitronsaft til 2dl væske.

Eller så kan du bytte ut natron og kremotartari med bakepulver.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.