Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift "klippekrans"

#1

liefje sa for siden:

Jeg er paa jakt etter en oppskrift paa noe jeg tror heter klippekrans. Det er en slags skillingsboller (saann med kanel i "svingene"), men i en hel, rund "krans". Noen som kan hjelpe?


#2

Søster sa for siden:

Det heter bladkrans, jeg har ikke noen oppskrift på lur, men du kan jo søke nå som du har navnet.Lykke til.

Det er godt forresten, kanskje jeg også skal lage det.


#3

Kaz sa for siden:

Jeg har brukt vanlig bolledeigoppskrift, jeg. Med stort hell. Så har jeg kjevlet ut en stor leiv, smørt på smør og strødd over sukker og kanel. Så harj eg rullet sammen og lagt den i en ring på en bakeplate. Til slutt klipper jeg ca 1 cm store biter og legger de til annenhver side.

:)


#4

liefje sa for siden:

Takk. Det var en del oppskrifter naar jeg sökte paa det, ja.

Hvis noen har en ekstra bra oppskrift, tar jeg gjerne imot likevel.


#5

Isolde sa for siden:

Her heter det klippekrans. jeg har alltid laget det av vanlig bolledeig som jeg lager som skillingsboller. legger rullen i en ring og finner frem saksen. klipper nesten helt over med ca 1-1 1/2 cm mellomrom og legger bladene annen hver til side. Stekes på litt lavere varme i ca 40min. blir fint om man pensler med egg og strør perlesukker på.


#6

Kaz sa for siden:

Og pynter med melisglasur til slutt! :nam:


#7

liefje sa for siden:

Da husket jeg rett naar det gjelder navnet, da. Jeg kommer nemlig fra Bergen, og ser at Isolde som bruker dette navnet ogsaa kommer derifra. Men det var jo lettere aa finne riktig oppskrift paa bladkrans, da.


#8

Miss Norway sa for siden:

Jeg har en knallgod, enkel og idiotsikker oppskrift (fra skolekjøkkenet - say no more) som jeg kan finne frem dersom det fremdeles er aktuelt.


#9

Elisabet sa for siden:

Jeg har laget en del bladkrans og får mye skryt for den. Noe av det jeg kan. :D Nå har jeg ikke oppskriften her jeg er dessverre, men jeg er rimelig sikker på at det er dette som er oppskriften for å få 2 stk. bladkrans. Kan i grunn garantere at det er det uten å sjekke:

120 gram smør
8 dl melk (bruker ofte helmelk, men lettmelk funker fint)
1 pk gjær
12 dl hvetemel
1 ts kardemomme
8 ss sukker

Smelter smør, har i melka og varmer til passe tempratur før jeg smuldre i gjæren. Heller dette oppi bakebollen og har oppi hvetemel, sukker og kardemomme. Elter lenge i kjøkkenmaskina, minst 5 minutter. Deigen bli litt løs, så jeg har oppi litt ekstra mel sånn at den blir passe og ikke så klissete. Hever deigen nesten 1 time og deler den i 2 før jeg kjevler hver del ut til en lang leiv på ca. 15x50 cm (hender jeg har den litt bredere, går på øyemål at jeg synes den er passe). Pensler på smør og strør på sukker og kanel. Ruller sammen og legger den i en ring på bakepapir på plata. (Du må ha dem på hver sin bakeplate.) Klemmer skjøten godt sammen og klipper den opp. Klipper hakk med vanlig saks og legger bitenen til annenhver side. Etterhever ca. 15 minutter før jeg pensler med egg og strør på perlesukker. Stekes på 190 grader i ca. 12-15 minutter.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.