Fikk denne servert hos ei venninne, og den var knallgod! :nam:
:love:
Her er oppskrifta :D
[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color] OSTEKAKE SOM I NEW YORK
[color=#000000][/color] BUNN: 350 g havrekjeks i smuler 1 ss kanel 6-8 ss smeltet smør
[color=#000000][/color] FYLL: 5 pakker naturell fløteost (jeg brukte Tine) som er romtemperert 400 g sukker 3,5 dl kremfløte 2 ss sitronsaft 1 ss vaniljesukker 4 romtempererte egg 3,5 dl rømme
[color=#000000][/color] Bunn: bland sammen ingrediensene. trykk dem ned i bunnen og sidene av en springform (ca 25 cm).
[color=#000000][/color] Forvarm ovnen til 160 gr.
[color=#000000][/color] Fyll: visp sammen fløteost og sukker til det er mykt og kremet. Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker. Vispes til alt er skikkelig blandet. Tilsett ett egg om gangen. Visp godt mellom hvert egg. Rør inn rømmen.
[color=#000000][/color] Hell røren over kakebunnen i formen. Stekes i ovnen ca 90 min. Slå av ovnen og sett døren på gløtt. Etter ca 30 min. settes kaken på en rist forå bli kald. La ståkjølig natten over.Serveres gjerne med frisk frukt eller fruktsaus. Kaken blir bare bedre av å stå noen dager. Lykke til:)
Nam.
Men 5 pakker altså, er det 5 sånne firkantede Tine Smøreost du mener?
Jeg har unnskylding for helgen og bursdagsbarnet elsker ostekake så det passer superbra.
Men egentlig har jeg dårlig erfaring med sånn stekt ostekake. Jeg laget en som også var lagt ut herinne, og da ble det første laget stekt litt mye sånn at det ikke smakte noe godt. :( Må nok passe på bedre denne gangen.
Må jeg liksom tenke på det også nå? Jeg syns det må holde at jeg har funnet en kake jeg giddder å bake. :knegg:
Nei, men bringebær blir vel kanskje bra til?
Min kake står i kjøleskapet nuh, den sank litt sammen på midten, men håper den blir god. Kan godt bruke 26-28 form.
Jeg fikk den servert med kirsebærcoulis, eller noe. Ferdig kjøpt tror jeg. Passet fint.
Ja, atte, jeg er jo ikke akkurat verdensmester i å bake. Så, havrekjeks? Er digestive en havrekjeks? Eller finnes det andre kjeks som faktisk heter havrekjeks?
Mi kake ble ikke helt som planlagt :snurt.
Jeg tror det er pga at forma ble for full, og så hevet den seg litt over, og datt sammen. :sur: Eller så gjorde jeg noe feil. Irriterende.
Jeg lager en bærsaus som er nesten som en sorbet, den er utrolig god og frisk til denne typen kaker, og andre ostekaker også. Har ikke noen oppskrift, men det er noe sånt som dette:
Ha en pose frosne bringebær i foodprocessor med litt melis og noen dråper presset sitron. Tilsett vann litt etter litt og kjør til du har en tykk og luftig saus. Smak til med mer melis om nødvendig. Press sausen gjennom en sikt så frøene forsvinner. Sausen holder seg tykk og fin i kjøleskapet noen timer, men kan også røres opp og brukes i tynnere tilstand.
Hmm, den ser ikke så veldig vellykket ut. Skal den bli brun på toppen? Den har sprukket iallefall. Jaja, jeg er jo ingen kakebaker, og hva i alledager skal jeg servere i morgen? :knegg:
Den burde nok vært stekt nederst, toppen på en såpass stor kake blir for nære varmeelementet øverst i ovnen, og den vil bli raskt brun. Det er min erfaring, ihvertfall.
Jeg er ikke tapt bak et eller annet, så den kommer til å bli servert i morgen, den ser ikke videre pen ut, men den smaker nok ikke helt håpløst heller ;) Og det er bare folk som vet at mine bakeferdigheter ikke er de beste, så de overlever nok :knegg:
Uffda, jeg mente ikke å antyde at du var tapt bak noe som helst.
Jeg har bare noen erfaringer med noen som sier de ikke har bakeferdigheter, egentlig bare ikke har erfaring med å skjule feil og mangler. Juksing er jo halve moroa.
Neida, jeg tok det ikke sånn, det var mer ironisk ment;) Kakene mine blir egentlig stort sett helt ok de, jeg bare liker ikke å lage dem.(det er liksom bare litt enklere å late som man ikke kan ;) )
Topping
3 dl Creme fraiche
2 ss splenda
innholdet av en halv vaniljestang
Stivpisk Creme fraiche, vanilje og splenda (det kan ta litt tid, men den blir stiv til slutt) Og bre utover den avkjølte kaken.
Har dere troen? Kan jeg bruke sukker eller melis i stede for splenda og evnt. hvor mye da?
Dette er min absolutte favorittkake. Laget den mye før og trodde mine New York Cheesecake-dager var over da jeg begynte å leve melk- og eggefritt. Men neida, jeg har laget en melke- og eggefri versjon som smaker identisk!!!! Lykken stod i taket her da selskapet smakte på den, håhå! I am a happy person. Eller kanskje ikke, for kroppen min hadde jo syntes det var kjekkere om det IKKE fantes en versjon jeg kunne spise. :knegg:
Verdens beste kake! Jeg serverer den med kirsebærkompott eller hjemmelaget jordbærsaus.
Det er jo det som er genialt med Bake it easy, at man kan steke den på fatet, og bare ta bort ringen - og vips er alt klart. Og fryse :nemlig: Så slipper man flytte over kaken og sånn.
Kaka blei laga i går. I 28 cm form, likevel så var det så fullt at det brakk av noko da eg åpna ovnen. Så den SER ikkje all verda bra ut, men eg fikk smakt rusket og den var SÅ god.
Til neste gong trur eg at eg skal prøve å redusere røra med en femtedel eller noko sånt?
Som jeg skrev i et tidligere innlegg så gjorde jeg det ikke, og jeg tror heller ikke det er meningen at man skal gjøre det. Det skal jo piskes inn egg etter at fløten er tilsatt mener jeg og huske, og da blir det veldig mye pisking dersom fløten allerede er blitt til krem, hadde vel vært noe annet om fløten skulle i til sist.
Oooh, den var goohoood! Den sank litt sammen på midten og så ikke pen ut, så jeg panikkvispet kremfløte, creme fraiche og litt av bringebærsausen jeg hadde laget til en deilig, frisk topping. Nam!
Denne står i ovnen nå. Men det må være en diger oppskrift for min vanlige "bake it easy!-form ble alt for liten og jeg fikk en full ildfast form med kake i tillegg. Her skal det etast!
Så idiotisk dumt å ikke lese hele tråden før jeg satte igang. Nå har jeg to ostekaker som har sprekt og vokst ut av formene. De vil sikkert falle sammen på midten også. Sukk! Jaja, får lage en enkel kake i morgen.
Ja, har smakt litt av det som datt av idet de vokste over sine bredder. Veldig god. Sikkert enda bedre i morgen. De er som kakene mine pleier å være, gode, men de ser ut som takras.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.