Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Veeeeeeeeeeldig god ostekake!

#1

Nessie sa for siden:

Fikk denne servert hos ei venninne, og den var knallgod! :nam:
:love:

Her er oppskrifta :D

[color=#000000][/color]
[color=#000000][/color]
OSTEKAKE SOM I NEW YORK
[color=#000000][/color]
BUNN:
350 g havrekjeks i smuler
1 ss kanel
6-8 ss smeltet smør
[color=#000000][/color]
FYLL:
5 pakker naturell fløteost (jeg brukte Tine) som er romtemperert
400 g sukker
3,5 dl kremfløte
2 ss sitronsaft
1 ss vaniljesukker
4 romtempererte egg
3,5 dl rømme
[color=#000000][/color]
Bunn: bland sammen ingrediensene. trykk dem ned i bunnen og sidene av en springform (ca 25 cm).
[color=#000000][/color]
Forvarm ovnen til 160 gr.
[color=#000000][/color]
Fyll: visp sammen fløteost og sukker til det er mykt og kremet. Tilsett fløte, sitronsaft og vaniljesukker. Vispes til alt er skikkelig blandet. Tilsett ett egg om gangen. Visp godt mellom hvert egg. Rør inn rømmen.
[color=#000000][/color]
Hell røren over kakebunnen i formen. Stekes i ovnen ca 90 min. Slå av ovnen og sett døren på gløtt. Etter ca 30 min. settes kaken på en rist forå bli kald. La ståkjølig natten over.Serveres gjerne med frisk frukt eller fruktsaus. Kaken blir bare bedre av å stå noen dager.
Lykke til:)


#2

Tilde sa for siden:

Takk for oppskrift, denne skal prøves.:nikker:


#3

Nessie sa for siden:

Jeg prøver å finne en unnskyldning til å lage denne i helga :gruble:


#4

Evita sa for siden:

Åhh, den må prøves! Takk for at deler oppskriften!


#5

GinaK sa for siden:

Nam.
Men 5 pakker altså, er det 5 sånne firkantede Tine Smøreost du mener?
Jeg har unnskylding for helgen og bursdagsbarnet elsker ostekake så det passer superbra.

Men egentlig har jeg dårlig erfaring med sånn stekt ostekake. Jeg laget en som også var lagt ut herinne, og da ble det første laget stekt litt mye sånn at det ikke smakte noe godt. :( Må nok passe på bedre denne gangen.


#6

Nessie sa for siden:

Jeg vil tro det er slike Tine små pakker ja.


#7

Tussa sa for siden:

Bunnen skal ikkje forstekes?


#8

Nessie sa for siden:

Ser ikke sånn ut, men har ikke testet den selv.


#9

Filifjonka sa for siden:

Sånne kaker er vilt gode. Venter på anledning!


#10

Nessie sa for siden:

Jeg har handlet inn, og lurer på om jeg må dikte opp en anledning til helga. :gruble:

Det at jeg skal være bøssebærer?


#11

kari85 sa for siden:

Tusen takk for oppskriften! Skal definitivt prøves ut snart :)


#12

polarjenta sa for siden:

Jeg skal bake denne i morgen, og lurer på hvordan jeg lager fruktsaus som jeg kan ha til? Og jeg trenger tskjeoppskrift altså.


#13

Karamell sa for siden:

polarjenta. Hvilken frukt vil du ha til?

Brøv å google bingebærcoulis, f.eks. Coulis er fænsismænsi ord for bærsaus.



#15

polarjenta sa for siden:

Må jeg liksom tenke på det også nå? Jeg syns det må holde at jeg har funnet en kake jeg giddder å bake. :knegg:
Nei, men bringebær blir vel kanskje bra til?



#17

Karamell sa for siden:

Du kan sikkert lage dagen før og oppbevare i kjøleskap. :jupp: Røre litt om før servering igjen.


#18

Nessie sa for siden:

Min kake står i kjøleskapet nuh, den sank litt sammen på midten, men håper den blir god. Kan godt bruke 26-28 form.
Jeg fikk den servert med kirsebærcoulis, eller noe. Ferdig kjøpt tror jeg. Passet fint.


#19

polarjenta sa for siden:

Så da blir 24 for lite? Får saumfare mammas skap i morgen og se hva jeg finner. :knegg:

Ferdigkjøpt coulis? Hmm, får man det på bygda tro?


#20

Nessie sa for siden:

Du kan jo bare la være fylle helt opp, og la barna spise den overflødige ostemassen ;)


#21

polarjenta sa for siden:

Jeg må uansett saumfare mammas skap, så da kan jeg jo se om hun har større enn 24 :)


#22

Nessie sa for siden:

Du kan også kjøpe en pose frossenbær og varme opp :-)


#23

GinaK sa for siden:

Hmm.. da må da sånn Kirsebærkompott være superdupert til, vel?? Enkelt og greit.


#24

Nessie sa for siden:

Det var sikkert det. :jupp:


#25

polarjenta sa for siden:

Ja, atte, jeg er jo ikke akkurat verdensmester i å bake. Så, havrekjeks? Er digestive en havrekjeks? Eller finnes det andre kjeks som faktisk heter havrekjeks?


#26

Nessie sa for siden:

Jeg kjøpte en boks havrekjeks (som var 315 g... så etterpå det skulle vre 350...) Men det går sikkert helt fint med Digestive og. ;)


#27

polarjenta sa for siden:

Jeg får se hva jeg finner :) Jeg liker virkelig ikke å bake, altså. :knegg:


#28

Nessie sa for siden:

Grattis med dagen :blomster:

Mi kake ble ikke helt som planlagt :snurt.
Jeg tror det er pga at forma ble for full, og så hevet den seg litt over, og datt sammen. :sur: Eller så gjorde jeg noe feil. Irriterende.


#29

polarjenta sa for siden:

Takk, takk. Jeg håper min blir bra, men de får ta det de får disse gjestene :)


#30

polarjenta sa for siden:

Ja, forresten, skal den stekes midt i eller nederst?


#31

Filifjonka sa for siden:

Jeg lager en bærsaus som er nesten som en sorbet, den er utrolig god og frisk til denne typen kaker, og andre ostekaker også. Har ikke noen oppskrift, men det er noe sånt som dette:

Ha en pose frosne bringebær i foodprocessor med litt melis og noen dråper presset sitron. Tilsett vann litt etter litt og kjør til du har en tykk og luftig saus. Smak til med mer melis om nødvendig. Press sausen gjennom en sikt så frøene forsvinner. Sausen holder seg tykk og fin i kjøleskapet noen timer, men kan også røres opp og brukes i tynnere tilstand.


#32

Nessie sa for siden:

Jeg tok midt i.


#33

polarjenta sa for siden:

Da er kaka i ovnen. den så fin ut før jeg satte den inn, ostemassen smaker godt, så jeg håper bare sluttresultatet blir bra :)


#34

Nessie sa for siden:

:tvitvi:


#35

polarjenta sa for siden:

Hmm, den ser ikke så veldig vellykket ut. Skal den bli brun på toppen? Den har sprukket iallefall. Jaja, jeg er jo ingen kakebaker, og hva i alledager skal jeg servere i morgen? :knegg:



#37

polarjenta sa for siden:

Ikke helt som min nei :sukk:


#38

Erica sa for siden:

Den burde nok vært stekt nederst, toppen på en såpass stor kake blir for nære varmeelementet øverst i ovnen, og den vil bli raskt brun. Det er min erfaring, ihvertfall.


#39

polarjenta sa for siden:

Ja, det har jeg skjønt nå, litt for sent, gitt.


#40

Najade sa for siden:

Kan det ikke reddes med å drysse melis på f.eks? Eller pynte sjenerøst med oppskåret frukt.

Med mindre den er svidd så smaker den sannsynligvis godt, så jeg ville forsøkt meg på å servere (prøv å se om du får smakt en liten bit?)


#41

Karamell sa for siden:

Jeg tror den smaker godt!


#42

polarjenta sa for siden:

Jeg er ikke tapt bak et eller annet, så den kommer til å bli servert i morgen, den ser ikke videre pen ut, men den smaker nok ikke helt håpløst heller ;) Og det er bare folk som vet at mine bakeferdigheter ikke er de beste, så de overlever nok :knegg:

(Den var ikke svidd, så det er ingen svismak :) )


#43

Najade sa for siden:

Uffda, jeg mente ikke å antyde at du var tapt bak noe som helst.
Jeg har bare noen erfaringer med noen som sier de ikke har bakeferdigheter, egentlig bare ikke har erfaring med å skjule feil og mangler. Juksing er jo halve moroa.


#44

polarjenta sa for siden:

Neida, jeg tok det ikke sånn, det var mer ironisk ment;) Kakene mine blir egentlig stort sett helt ok de, jeg bare liker ikke å lage dem.(det er liksom bare litt enklere å late som man ikke kan ;) )


#45

polarjenta sa for siden:

Den ble faktisk veldig god, men mektig syns jeg. At mamma spør om oppskrift betyr at den er godkjent. :knegg: Alle som var her skrøt veldig av den.

Neste gang skal jeg steke den nederst i ovnen og se om den blir penere utseendemessig :)


#46

Nessie sa for siden:

Det er det jeg må gjøre også. :highfive:


#47

Frøy sa for siden:

Kan denne settes rett i kjøleskapet i springformen når den er kald?


#48

polarjenta sa for siden:

Det var iallefall det jeg gjorde.


#49

Frøy sa for siden:

Supert! Takk for svar.


#50

Frøy sa for siden:

Pokker, nå kom noen på at det sikkert hadde vært lurt med bakepapir i formen, pokker!


#51

Frøy sa for siden:

Kaka sprekker! :(

Men har googlet litt og funnet denne:

Topping
3 dl Creme fraiche
2 ss splenda
innholdet av en halv vaniljestang
Stivpisk Creme fraiche, vanilje og splenda (det kan ta litt tid, men den blir stiv til slutt) Og bre utover den avkjølte kaken.

Har dere troen? Kan jeg bruke sukker eller melis i stede for splenda og evnt. hvor mye da?


#52

Nessie sa for siden:

Jeg aner ikke. :sorry:

Sprakk den altså? :gruble:
Jeg må prøve denne i jula kjenner jeg.


#53

Frøy sa for siden:

Toppingen gjorde kaken for meg, jeg kan ikke tenke meg den uten den.


#54

Nessie sa for siden:

Den er veldig god uten, med feks noe fruktkompott eller noe i tillegg synes jeg.


#55

Tussa sa for siden:

Dette får bli helgas kake tenke eg! Bake kake til helg tenker eg er noko fint med :) Og så spise eg mindre sjokolade i samme slengen. :knegg:


#56

Tussa sa for siden:

Jordbærcoulis vil funke?


#57

Nessie sa for siden:

:heia:

Bare husk stek den på nederste rille, og ikke fyll helt opp med fyll. :nemlig:
Jeg skal ha denne snart jeg også. :nam:


#58

Nessie sa for siden:

:jupp:


#59

Tussa sa for siden:

Ikkje fyll heilt opp? Om eg bruke 26 cm form skal eg vel bruke alt fyllet?


#60

Tussa sa for siden:

Men kva er det med 3,5 dl av rømme og fløte? Meiningslaust når begge deler kjem i 3 dl. :gaah:


#61

Nessie sa for siden:

Jeg brukte Bake it easy formen, og da ble det litt for fullt synes jeg. La det være igjen 1 cm iallefall.

I know :mumle:


#62

Dixie Diner sa for siden:

Dette er min absolutte favorittkake. Laget den mye før og trodde mine New York Cheesecake-dager var over da jeg begynte å leve melk- og eggefritt. Men neida, jeg har laget en melke- og eggefri versjon som smaker identisk!!!! Lykken stod i taket her da selskapet smakte på den, håhå! I am a happy person. Eller kanskje ikke, for kroppen min hadde jo syntes det var kjekkere om det IKKE fantes en versjon jeg kunne spise. :knegg:

Verdens beste kake! Jeg serverer den med kirsebærkompott eller hjemmelaget jordbærsaus.


#63

Tussa sa for siden:

Kan en steike porselensfaset i bake-it-easy-forma? Det visste ikkje eg. Ikkje at eg har sånn form da men. :knegg:


#64

Observatøren sa for siden:

Tussa: :jupp: Det er det som er litt av poenget med forma. :knegg:


#65

Tussa sa for siden:

Trudde poenget var at det var et fat der liksom. :lol: Får ønske meg ei sånn da. :)


#66

Lykken sa for siden:

Kan man fryse ned denne kaken? Skal arrangere utdrikningslag og denne ville sikkert slå an som dessert.


#67

Nessie sa for siden:

Den blir iallefall nesten bedre om den står et par dager :nikker:
Så om du kan lage den 1-2 dager i forveien?


#68

Nessie sa for siden:

:skratte:

Det er jo det som er genialt med Bake it easy, at man kan steke den på fatet, og bare ta bort ringen - og vips er alt klart. Og fryse :nemlig: Så slipper man flytte over kaken og sånn.


#69

Lykken sa for siden:

Får prøve det...vet bare at den uka blir stressende. :)


#70

Dixie Diner sa for siden:

:sparke: Jeg visste ikke at den kunne stekes, jeg trodde formen var ment for fromasjkaker og ostekaker som ikke skulle stekes. :sparke:


#71

Nessie sa for siden:

:humre:
Da har du lært noe i dag og!



#73

Nessie sa for siden:

Det er dog viktig å ikke sette i risten først, sånn at den er varm når man setter på fatet. Har jeg hørt.


#74

Tussa sa for siden:

Skal fløten til krem før den blandest i?


#75

polarjenta sa for siden:

Jeg gjorde ikke det.


#76

Tussa sa for siden:

Kaka blei laga i går. I 28 cm form, likevel så var det så fullt at det brakk av noko da eg åpna ovnen. Så den SER ikkje all verda bra ut, men eg fikk smakt rusket og den var SÅ god.

Til neste gong trur eg at eg skal prøve å redusere røra med en femtedel eller noko sånt?


#77

tinkadott sa for siden:

Ok, hva gjorde dere andre.


#78

Tussa sa for siden:

Eg gjorde ikke det altså, og det blei veldig stivt når det blei piska sammen med alt det andre.


#79

polarjenta sa for siden:

Som jeg skrev i et tidligere innlegg så gjorde jeg det ikke, og jeg tror heller ikke det er meningen at man skal gjøre det. Det skal jo piskes inn egg etter at fløten er tilsatt mener jeg og huske, og da blir det veldig mye pisking dersom fløten allerede er blitt til krem, hadde vel vært noe annet om fløten skulle i til sist.


#80

tinkadott sa for siden:

Gjorde det ikke jeg heller. Når står kaka i ovnen, så får vi håpe det er vellykket!


#81

Røverdatter sa for siden:

Litt gammel tråd, men jeg skal prøve meg på denne kaka og lurer på hvordan den er å løsne fra springformen? Har jeg bakepapir i?

Er det bare eggene og osten som skal romtempereres?


#82

Nessie sa for siden:

Jeg bruker sånn bake it easy jeg.. Om du ikke har det ville jeg brukt bakepapir nedi ha :nikker:


#83

Røverdatter sa for siden:

Ånei. Skulle det bli veldig stivt? Min røre var rennende. Æsj, da gjorde jeg sikkert noe feil på veien. :leppe:


#84

Nessie sa for siden:

Må få høre da! Jeg må prøve denne igjen jeg og. Fikk ikke til den som den skulle første gang, men den er jo så GOD! :nam:


#85

polarjenta sa for siden:

Jeg har kun bakt den den ene gangen, kanskje jeg skulle prøvd en gang til.:)


#86

Røverdatter sa for siden:

Den er veldig dissete liksom. Setter den i kjøleskapet til i morgen kveld og håper på det beste. :eek: Får kjøpe noe vaniljeis å ha i bakhånd. :p


#87

Røverdatter sa for siden:

Oooh, den var goohoood! Den sank litt sammen på midten og så ikke pen ut, så jeg panikkvispet kremfløte, creme fraiche og litt av bringebærsausen jeg hadde laget til en deilig, frisk topping. Nam!



#89

Nessie sa for siden:

:highfive:


#90

Imma sa for siden:

Denne står i ovnen nå. Men det må være en diger oppskrift for min vanlige "bake it easy!-form ble alt for liten og jeg fikk en full ildfast form med kake i tillegg. Her skal det etast!


#91

Imma sa for siden:

Så idiotisk dumt å ikke lese hele tråden før jeg satte igang. Nå har jeg to ostekaker som har sprekt og vokst ut av formene. De vil sikkert falle sammen på midten også. Sukk! Jaja, får lage en enkel kake i morgen.


#92

Nessie sa for siden:

:dulte:
Men den ER god da. :uskyldig:


#93

Imma sa for siden:

Ja, har smakt litt av det som datt av idet de vokste over sine bredder. Veldig god. Sikkert enda bedre i morgen. De er som kakene mine pleier å være, gode, men de ser ut som takras.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.